co se zbytkem oleje?

vše o motorových, převodových a podobných olejích - čím se miláčci namažou

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
boobika
Aktivista
Odpovědi: 0

co se zbytkem oleje?

Příspěvek od boobika »

ahoj. zajímá mne jedna věc. do auta potřebuji 4l oleje, ale kupuji 5l kanystr, protože ho mám levněji než 4x1l lahve.
lze nepoužitý zbylý litr přilít ke zbylému oleji z předešlé výměny a použít následně při další výměně aniž by nějak zestárnul nebo ztratil svoje vlastnosti? olej měním cca každé 3měsíce.

díky
netopier
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Re: co se zbytkem oleje?

Příspěvek od netopier »

boobika píše:ahoj. zajímá mne jedna věc. do auta potřebuji 4l oleje, ale kupuji 5l kanystr, protože ho mám levněji než 4x1l lahve.
lze nepoužitý zbylý litr přilít ke zbylému oleji z předešlé výměny a použít následně při další výměně aniž by nějak zestárnul nebo ztratil svoje vlastnosti? olej měním cca každé 3měsíce.

díky
ak pouzivas ten isty olej, a zlievane oleje niesu po expiracii tak by som sa toho vobec nebal
Seat Cordoba 1.9 TDI,VKLR, Dbilas, HFLO-X, 12mm, 4bar MAP, FMIC,keramika
O III 2.0 TDI
PORSCHE 968 Targa
PORSCHE 944 TURBO S
Š1000MB 1967
Stewa
Přispěvovatel

Re: co se zbytkem oleje?

Příspěvek od Stewa »

boobika píše:ahoj. zajímá mne jedna věc. do auta potřebuji 4l oleje, ale kupuji 5l kanystr, protože ho mám levněji než 4x1l lahve.

díky
Motorovému oleji se nic nestane, klidně je můžeš přelít.
Pokud měníš olej každé 3 měsíce, pouvažuj, jestli tě nevyjde levněji a pohodlněji koupit velký soudek a nechat ho odpočívat v temnu garáže do jeho potřeby ;-)
Mercedes-Benz W210 300D
Odpovědět

Zpět na „Mazání a motorové oleje“