Olej BMW
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Olej BMW
opět dotaz k oleji Very Happy mám E39 525d,najeto 120tis., údajně se lilo Castrol Edge 5w30,nehraju na long life,cca 10-15 tis měním,co doporučíte? Pořád edge 5w30 nebo 5w40 nebo třeba Q8,BP Visco 5000/7000? Pak jsem našel i http://nejoleje.eu/bmw-5w-30-1litr--akce-i500.html Very Happy A ještě bych měl dotázek i k filtrů,co berete?Mann,Bosch,nebo to jsou jen reklamní triky? Díky moc!!
► AutoVELVET Šumperk ◄
PRODEJ / DOVOZ / SERVIS vozidel 773 886 911
PRODEJ / DOVOZ / SERVIS vozidel 773 886 911
Jsem ti tak koukal, ale u Edge Turbo diesel 5W 40 jsem nenašel normu BMW
. Já bych radši zůstal u oleje cos tam původně asi měl. A nebo pokud změnu, tak hlavně ať ti splňuje tvou normu, což je u tvého motoru (již common rail??) BMW LL 04?? BP asi jen Vsco 7000, u 5000 jsem nenašel s normou BMW a u Q8 nabízejí olej pro M-B a BMW normy - Q8 Formula Special 5W 30. To záleží jen na tobě. A souhlasím s kolegou bobem, když filtry tak MANN.

Octavia II Elegance 1.9 TDI BXE
Je to necelý rok, známý na doporučení v servisu změnil olej v BMW z Castrolu na jiný, a odešly mu hydroštely, po proplaších se nevzpamatovaly 3, nebo 4. Třeba to byla náhoda, zkoušel to reklamovat, ale nic - olej splňoval normu a auto má skoro 200k.
Zkus zavolat do castrolu, tam Ti řeknou.

Zkus zavolat do castrolu, tam Ti řeknou.
G3 Variant synchro