VAROVÁNÍ *Alpiners2*

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Forest
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Forest »

dolar100 píše:ake stare a kolko km malo cipovane auto???? v akom stave bolo??
Nezalezi, toto si mel chiptuner ohlidat hned na pocatku ... coz soude dle predchoziho zjevne neudelal.

kto odhalil pricinu poruchy auta??
Soude dle predchoziho zjevne majitel. Chiptuner se o to vpodstate nestaral nikdy.

ako ste prisli na to kto je vinnik?? a co sposobilo poruchu?
Paklize se objevi problem (a nezalezi na tom, kdo je vinik) a zhotovitel to jiz od pocatku odmita resit, pak je vina na nem ... byt globalni vina je na strane objednatele, ktery mel jiz od pocatku uvazovat zodpovedneji.

súdite rozhodujete... ?
Soudime a rozhodujeme jen na zaklade projevu tech dvou. Kdyz si vsimnes, tak ja tam zminuji, ze jsem se do toho nechtel puvodne vubec poustet, ale kdyz jsem videl pristup alpinerse, tak mi to nedalo. Kdyby hned v prvnim prispevku projevil alespon trochu vule to resit, usetril by si spoustu problemu.

a to ze newie niekto normalne jednat, komunikovat neznamena ze je na vine.. na pricine sporu.
Zel, je to treba smutne, ale je tomu tak. Kazdy nestandartni pristup jest duvodem k neduvere. Jenze jednat normalne a komunikovat se zakazniky je zakladni kamen podnikani. Kdo by proboha chtel jednat s nekym takovym (kdyby si toho byl predem vedom)?!
Mimochodem, mohu poprosit o odkaz na oficialni stranky Alpinerse? Bral bych to jako dalsi stripek do pomyslne mozaiky. Predem dekuji.
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

kolik srandy kvůli blbým 5000 nebo kolik to bylo. pokud něco poseru, buď to dám do kopy i kdybych to měl zadotovat a nebo vrátím peníze. 5000 je cca moje týdenní mzda v zaměstnání a myslím že bych se k podobnému problému postavil čelem - je jedno v jakém oboru, prostě v tom mém co dělám při práci...

jinak "chipovat" = nalejt někam něco co někde bůh ví jak seženu, bych uměl levou zadní pokud bych chtěl... ale nemám žaludek na to riskovat že někomu byť nechtě dokurvím auto které ho stálo nemalý peníz...

a na to dělat to pořádně nemám - jako drtivá většina... (a neláká mě to, už jen proto že pokud něco dělám tak buď pořádně nebo raděj vůbec - asi nejsem správný čechoslovák - náš národ umí přeci všecko :-D ).
fabiátor
Moderátor

Příspěvek od fabiátor »

dolar100 píše:ake stare a kolko km malo cipovane auto???? v akom stave bolo??
kto odhalil pricinu poruchy auta??
ako ste prisli na to kto je vinnik?? a co sposobilo poruchu?
súdite rozhodujete... ?
a to ze newie niekto normalne jednat, komunikovat neznamena ze je na vine.. na pricine sporu.
Kecy. Zkus konecne vnimat, ze vysledkem prace upravce s nickem Alpiners2 je, ze Sunic ma auto zpet na seriovych parametrech, do puvodniho stavu si ho musel dat za pomoci treti osoby sam a prachy za upravu jsou v prdeli, po slovensky V RITI, protoze Alpiners se k tomu stavi tak, ze dela mrtvyho brouka a maximalne se zmuze jen na laciny nadavky po internetu. To je podstata veci.
bjukemen
Aktivista

Příspěvek od bjukemen »

..podstata veci je v tom že kvantum ludí má od Alpiners soft asluži im k plnej spokojnosti,žial chybička sa vloudila..netzreba odsudzovať človeka koli jednemu kixu
Alfa Romeo 156 sw 2,4 JTD 110kw@ 142,3kw

Obrázek
fabiátor
Moderátor

Příspěvek od fabiátor »

bjukemen píše:..podstata veci je v tom že kvantum ludí má od Alpiners soft asluži im k plnej spokojnosti,žial chybička sa vloudila..netzreba odsudzovať človeka koli jednemu kixu
To je porad dokola. Az vrati prachy za to ojedinele selhani, tak muzeme dal debatovat o tom co je podstata veci.
Champion
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Champion »

prosim Admina nech to tu zamkne uz to nemozem dalej citat. (wallbash)
Golf IV 1.9TDI ATD PD, EGR-KAT=OFF, spojka VR6+ kovokeramika, prevodka dlha EWT, vstreky AL, turbo hybrid, sanie ARL, custom FMIC 60mm, custom NEREZ vyfuk 63mm, brzdy RS 312/256 , Lowtec stelovak -6cm , 18" REPLICA RS4 carbon, look R32, soft by DTech
RUNDA

Příspěvek od RUNDA »

Champion píše:prosim Admina nech to tu zamkne uz to nemozem dalej citat. (wallbash)
...ale jemu to tu asi vyhovuje... (hm)
Lusťa
blázen

Příspěvek od Lusťa »

RUNDA píše:
Champion píše:prosim Admina nech to tu zamkne uz to nemozem dalej citat. (wallbash)
...ale jemu to tu asi vyhovuje... (hm)
nebo má spíš jiný věci na práci, než tady rozsuzovat někoho
Smradlavá žížala
Přispěvovatel

Příspěvek od Smradlavá žížala »

Vyhovuje, to je jasný. Když se dva hádaj třetí se směje přece :)
Golf 4 tdi ajm 280 PS 545 Nm
sunic
Sběrač informací

Příspěvek od sunic »

fabiátor píše:
bjukemen píše:..podstata veci je v tom že kvantum ludí má od Alpiners soft asluži im k plnej spokojnosti,žial chybička sa vloudila..netzreba odsudzovať človeka koli jednemu kixu
To je porad dokola. Az vrati prachy za to ojedinele selhani, tak muzeme dal debatovat o tom co je podstata veci.
Přesně tak, kdyby dodržel dohodu kterou jsme mezi sebou měli ještě před záčátkem čipování(zvlášť potom co moje 159tka byla jeho první kterou dělá), tak to sem a ani jinam určitě psát nebudu.. prostě chybička se vloudila, stane se, ale jde o to dodržet co bylo domluveno. A jinak, netušil jsem, že se to tu takhle rozjede, ale myslím, že většina aspoň vidí jak se Alpiners dokáže chovat když se mu náhodu něco nepovede.
proche77
Sběrač informací

Příspěvek od proche77 »

hlasuju pro vraceni peněz ;) dohoda je dohoda,byť jen smluvni
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Profesionál vrátí peníze když se mu něco nepovede / stát se to může každému / a nebo zjedná adekvátní náhradu.
Jak je vidět o profesionála se nejedná.
dax-fx
Nováček

zakaznik?

Příspěvek od dax-fx »

vim jen to, co tu oba zucastneni napsali (tedy nevim nic), ale podle me je chybne se ohanet tim, ze je to "zakaznik". Ano, sice si za neco zaplatil, ale spis mi tady takove ksefty pripadaji jako vzajemna pomoc (dam ti nejake know how (chipovani) a ty mi das par korun).
Kdyz chci byt zakaznik, nepujdu za kymsi cizim z fora, ktery jede zrovna na dovolenou, ale do poradneho servisu, kde se mi bude venovat kvalifikovany technik s zivnostenskym opravnenim a kde dostanu danovy doklad, pripadne zaruku, ne?

To, co se zde popisovalo, je spis jakasi soukroma dohoda dvou lidi. Ne vazba podnikatel-zakaznik. A s tim do toho oba (zejmena ten majitel auta) sli, predpokladam.
Forest píše:
alpiners2 píše:...ale nemám rád také ohováračkské ťahy. ale z tohto príspevku bude asi telenovela. (LOL)
Rikal jsem si, ze se do toho nebudu nijak vkladat, nicmene z tveho pristupu se mi zacina delat spatne a je to presne to, co lidi odrazuje od pozitivniho pristupu k chiptuningu a tim kazi jeho povest globalne.

Nebudu tu komentovat pristup tveho zakaznika, protoze se rika, ze zakaznik ma vzdycky pravdu a dodavatel musi bohuzel udelat vse pro to, aby zakaznik nemel duvod si stezovat, nebo se alespon ucinit opatreni, diky nimz kazda nezucastnena strana nabyde dojmu, ze udelal, co bylo v jeho silach a moznostech.

Neoddiskutovatelna fakta vyplyvajici z tohoto topicu at uz to bylo jakkoliv:
- provedl jsi tu upravu
- neseznamil jsi se se stavem a vybavenim vozu, tudiz jsi ani samotnemu ukonu nevenoval patricnou pozornost
- dle vsech indicii jsi nevenoval pozornost zakaznikovi ani nasledne
- k vytkam zakaznika jsi se zachoval arogantne, odmitave a jako ignorant, navic nemas jakekoliv zabrany mu nadavat ... ba co vic tak verejne
- ses si vedom chyby, ale kasles na to ... a to i za cenu, ze dojde k ujme na tve reputaci, cimz davas najevo, ze to delas bez jakehokoliv jineho zajmu, nezli o penize
- nejenze na to kasles, ale je ti to cele k smichu

Z vyse uvedeneho mi vyplyva jedine: mas to jako rychly vydelek a neplanujes to provozovat dlouhodobe, nehledis na skody a doufam, ze podle toho taky dopadnes. Dovolim si i jeden subjektivne ladeny dovetek: doufam, ze tak dopadnes co nejrychleji.

Nicmene jak se rika "vsechno zle k necemu dobre", takze tato diskuze budiz adresovana vsem, kteri budou poptavat chip a jako hlavni priorita pro ne bude cena. Ono nekdy se vyplati ridit se onim "nejsem tak bohaty, abych si mohl dovolit kupovat levne veci", protoze ty pomyslne drahe veci maji vetsinou pro onu subjektivne vnimanou vysokou cenu opodstatneni (vyvoj, vybaveni atd.).

Zaroven doufam, ze sunic nepropadne panice, nyni vezme rozum do hrsti a necha si to nachipovat nekym solidnim. Jinak bych byl rad, kdybys tu pro "dalsi pokoleni" vycislil zhruba prime i neprime naklady spojene s celou touto akci. Verim, ze od Tebe (jakozto cloveka, ktery to bude mit z vlastni zkusenosti) to vezmou lip, nezli od tech, kteri z jejich subjektivniho pohledu "strasi z principu". Predem dik za ne za vsechny.
alf.66
Nováček

Příspěvek od alf.66 »

pardon ja se musím vmisit.
Sumic-kup si nasadu k krompači, vyjdi z obchodu postav se hlavou ke zdi, a bij a bij, hlavou do zdi, takove auto, dat někomu na parkovišti k upravě (wallbash) , ještě že ti to nedělali větnamci na tržnici, :P a pak si udělej vylet a oprav ruce tomu co tě napalil.Vidíš že slušně ti nic nevrati a ještě se vysmiva (LOL)
fabiátor
Moderátor

Re: zakaznik?

Příspěvek od fabiátor »

dax-fx píše:.... ale podle me je chybne se ohanet tim, ze je to "zakaznik". Ano, sice si za neco zaplatil, ale spis mi tady takove ksefty pripadaji jako vzajemna pomoc (dam ti nejake know how (chipovani) a ty mi das par korun)....
Chybne nechybne smlouva je smlouva, byt ustne uzavrena. Kdysi bylo slovo chlapa vic nez zakon, dnes musime mit zakony, protoze chlapi vymreli.

Z pohledu dusledku spatne prace a dodrzeni dohod je uplne jedno, jestli jde o pratelskou vypomoc za uplatu nebo ramcovy kontrakt dvou nadnarodnich koncernu. Vlastne ta prvni moznost je horsi, protoze od pratel necekas podraz.
Odpovědět

Zpět na „Zvyšování výkonu VW group (DIESEL)“