Tim se vubec nezastavam toho prodavajiciho.
Jen tak mimochodem, vy jste byl u toho, kdyz tu ustni dohodu uzavirali? Jeden tvrdi, ze neco rekl, druhy to popira a naopak. Jak vite, kde je pravda? Ze se jeden chova arogantne a druhy ukrivdene? to je trochu slaby argument a vubec nic z nej nevyplyva.
ja bych dokonce rekl, ze vzhledem k charakteru jejich dohody se jedna o smlouvu (at uz je platna ci ji jen za platnou povazujeme) dle obcanskeho zakonika, ne obchodniho, takze zadne fraze "ja jsem zakaznik a ty se podnikateli starej o zaruku" v tomto pripade NEPLATI.
Kazdopadne tim chci rict, ze kdyby si daval kupujici pozor, co kupuje, cela situace by ani nenastala a pokud je prodavajici opravdu ten spatny, tak by rychle zkrachoval.
Nechci slevu zadarmo....
Nejsem tak bohaty, abych si mohl kupovat levne veci...
tak hodne zdaru

fabiátor píše:Chybne nechybne smlouva je smlouva, byt ustne uzavrena. Kdysi bylo slovo chlapa vic nez zakon, dnes musime mit zakony, protoze chlapi vymreli.dax-fx píše:.... ale podle me je chybne se ohanet tim, ze je to "zakaznik". Ano, sice si za neco zaplatil, ale spis mi tady takove ksefty pripadaji jako vzajemna pomoc (dam ti nejake know how (chipovani) a ty mi das par korun)....
Z pohledu dusledku spatne prace a dodrzeni dohod je uplne jedno, jestli jde o pratelskou vypomoc za uplatu nebo ramcovy kontrakt dvou nadnarodnich koncernu. Vlastne ta prvni moznost je horsi, protoze od pratel necekas podraz.