VAROVÁNÍ *Alpiners2*

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
dax-fx
Nováček
Odpovědi: 0

Re: zakaznik?

Příspěvek od dax-fx »

rekl bych to jinak. Kupujici chtel setrit a spatne odhadl situaci. Svest na nekoho jineho to, ze jsem ve snaze usetrit (a pozor - osidit stat o dane, tedy podvodne jednat) oslovil nejakeho sikovneho fandu do aut a pak se tim jeste chlubit na internetu pod zaminkou ukrivdeneho, mi prijde zvlastni.

Tim se vubec nezastavam toho prodavajiciho.

Jen tak mimochodem, vy jste byl u toho, kdyz tu ustni dohodu uzavirali? Jeden tvrdi, ze neco rekl, druhy to popira a naopak. Jak vite, kde je pravda? Ze se jeden chova arogantne a druhy ukrivdene? to je trochu slaby argument a vubec nic z nej nevyplyva.

ja bych dokonce rekl, ze vzhledem k charakteru jejich dohody se jedna o smlouvu (at uz je platna ci ji jen za platnou povazujeme) dle obcanskeho zakonika, ne obchodniho, takze zadne fraze "ja jsem zakaznik a ty se podnikateli starej o zaruku" v tomto pripade NEPLATI.

Kazdopadne tim chci rict, ze kdyby si daval kupujici pozor, co kupuje, cela situace by ani nenastala a pokud je prodavajici opravdu ten spatny, tak by rychle zkrachoval.
Nechci slevu zadarmo....
Nejsem tak bohaty, abych si mohl kupovat levne veci...

tak hodne zdaru :)
fabiátor píše:
dax-fx píše:.... ale podle me je chybne se ohanet tim, ze je to "zakaznik". Ano, sice si za neco zaplatil, ale spis mi tady takove ksefty pripadaji jako vzajemna pomoc (dam ti nejake know how (chipovani) a ty mi das par korun)....
Chybne nechybne smlouva je smlouva, byt ustne uzavrena. Kdysi bylo slovo chlapa vic nez zakon, dnes musime mit zakony, protoze chlapi vymreli.

Z pohledu dusledku spatne prace a dodrzeni dohod je uplne jedno, jestli jde o pratelskou vypomoc za uplatu nebo ramcovy kontrakt dvou nadnarodnich koncernu. Vlastne ta prvni moznost je horsi, protoze od pratel necekas podraz.
lubomt
Aktivista

Příspěvek od lubomt »

moja rec. Ze sa na to uz nevykasle a vyplakava tu ,ako ho oklamal. Nikto z nas tam nebol,tak nevieme ako to naozaj bolo. Podla mna obaja urobili chyby. Teraz je neskoro vyplakavat, ked mu nechce vratit peniaze a ani sa nejako dohodnut,je to blbe ale bohuzial nic s tym nenarobi..... A ze sa mu tu chce stale sa stazovat,tak tomu nerozumiem...
PREDAJ A SERVIS AUTOMATICKÝCH PREVODOVIEK všetkých výrobcov,opravy RJ prevodoviek,PREDAJ A REPAS VZDUCHOVÝCH VANKÚŠOV AUDI,VW,MERCEDES,mobil 00421 908777779 Ľubo,VW Passat 1,9PD 4x4 190k/380Nm,A6 3,0tdi quattro 350k/760Nm chip a úpravy BH MOTOR
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

lubomt píše:moja rec. Ze sa na to uz nevykasle a vyplakava tu ,ako ho oklamal. Nikto z nas tam nebol,tak nevieme ako to naozaj bolo. Podla mna obaja urobili chyby. Teraz je neskoro vyplakavat, ked mu nechce vratit peniaze a ani sa nejako dohodnut,je to blbe ale bohuzial nic s tym nenarobi..... A ze sa mu tu chce stale sa stazovat,tak tomu nerozumiem...
Neřekl bych že se vyplakává, jen upozorňuje ostatní. Pokud chce někdo udělat chip, je evidentně na nižší odborné úrovni, než ten co ho dělá a v dobré víře věří že to umí.Když jdeš k doktorovi, jsi taky schopen posoudit jestli Tě léčí dobře?!
Není třeba u toho být. Někdo něco udělal, neuměl to a skončilo to průšvihem, je na něm aby to napravil. Pokud umím kulový a dělám to, jsem v riziku, že bude průšvih, je to loterie, ale odpovědnost nese vždycky ten, kdo nabízí a dělá, ne ten, co objednává a i občanský zákoník na to pamatuje. Kdo dělá to co neumí je podvodník, dřív je utopili v koši, dneska díky skvělému právnímu stavu nás můžou okrádat. Známý v podobném případě trochu investoval a vysvětlení pro podobného poskytovatele služeb bylo víc než rasantní :D
G3 Variant synchro
fabiátor
Moderátor

Příspěvek od fabiátor »

BobeG3 zcela presne receno. Atribut prijmuti jednoznacne odpovednosti za provedenou praci se nam zcela jasne vytraci. Dnes se zrejme uz kvalita a ferovy pristup nenosi a cim vetsi lama, tim vic je treba ji voskubat, kdyz se necha.

Mimochodem k Lubovi MT a dalsim predrecnikum. Nejsme ve pri. Pouze se domnivam, ze kdyz jsme u jejich dohody nikdo nebyli a nevime, rozumne uvazujici upravce, ktery tezi klientelu prevazne z internetovych for a diskusi, by asi pravdepodobne v tomto pripade vratil penize bez ohledu na to, kde pravda lezi, protoze takhle si dela akorat negativni reklamu a tech podelanych 5000,- babek za to nestoji. Teda alespon me by nestalo.
dax-fx
Nováček

Příspěvek od dax-fx »

lekar studoval 8 let na to, aby mohl mit vlastni praxi. Zatimco zde zminovany, troufam si rict, nema papir na nic. Treba se mylim.

Lepe vybirat, komu dam sve penize, nez se potom divit.

ja se nezastavam ani jedne strany. Jen rikam, ze pokud zde je naznacovano, ze prodavajici je trouba, tak je potreba rict, ze ani kupujici se zrovna nevytahl.
bobG3 píše: Neřekl bych že se vyplakává, jen upozorňuje ostatní. Pokud chce někdo udělat chip, je evidentně na nižší odborné úrovni, než ten co ho dělá a v dobré víře věří že to umí.Když jdeš k doktorovi, jsi taky schopen posoudit jestli Tě léčí dobře?!
Není třeba u toho být. Někdo něco udělal, neuměl to a skončilo to průšvihem, je na něm aby to napravil. Pokud umím kulový a dělám to, jsem v riziku, že bude průšvih, je to loterie, ale odpovědnost nese vždycky ten, kdo nabízí a dělá, ne ten, co objednává a i občanský zákoník na to pamatuje. Kdo dělá to co neumí je podvodník, dřív je utopili v koši, dneska díky skvělému právnímu stavu nás můžou okrádat. Známý v podobném případě trochu investoval a vysvětlení pro podobného poskytovatele služeb bylo víc než rasantní :D
fabiátor
Moderátor

Příspěvek od fabiátor »

dax-fx píše: .... Lepe vybirat, komu dam sve penize, nez se potom divit.
... Jen rikam, ze pokud zde je naznacovano, ze prodavajici je trouba, tak je potreba rict, ze ani kupujici se zrovna nevytahl.
1) To jste ale nerekl nic noveho. Ze je kupujici lama bylo zmineno mnohokrat, dokonce i on sam to pripustil a krome vas se na tom shodne i drtiva vetsina prispevatelu, vcetne me. Podivejte se do historie prispevku tohoto vlakna.

2) Nikdo nenaznacuje, ze prodejce Alpiners2 je trouba. Hodnocen je ciste jeho pristup k reseni problemu, ktery podle popisu kupujiciho, pricemz nic jineho nemame k disposici, vznikl evidentne z nekvalitni prace a pokud je to jinak, ma prodejce moznost se k tomu svobodne vyjadrit a vse vysvetlit, coz zatim krome nekolika invektiv na adresu kupujiciho neudelal. Zmohl se jen na info, ze da vse na svuj web a od te doby ticho po pesine vcetne pripadneho odkazu. To zrovna v jeho prospech nesvedci.

Jinak si nemyslim, ze je dulezite, aby se to tady dal ventilovalo. Protoze, za posledni mesic sem nikdo nepridal zadne dalsi moudro, ktere by cokoliv v kauze menilo. Staci kdyz si to oba akteri vyresi mezi sebou a daji jen pripadne echo, ze bylo vyreseno. Pomuze to urcite jak jednomu tak druhemu. Nejhorsi je delat mrtveho brouka.
sunic
Sběrač informací

Příspěvek od sunic »

Ty jo, koukám stále se to tu řeší.. :D

Já snad jen dodám, že peníze a ani jakákoli jiná snaha a nápravu nebo dohodu ze strany Alpinerse ještě nepřišla. Škoda, fakt bych to sem pak rád napsal...
Jak jsem psal už na začátku, chyba se stane, jde jen o to jí pak nějak ke spokojenosti obou stran vyřešit a ne se schovávat.
dolar100
Aktivista

Příspěvek od dolar100 »

..a neciti zodpovedny za skodu tak neplati, taky je poulicny biznis,
...chcel by som vediet ci by nastali problemy aj pri druhej novej ALFE,
stale neviem ci bol zly soft alebo motor mal uz nieco za sebou, ak by dojebal novu alfu z novym motorom tak sa nieje ocom bavit, ale toto je iny pripad,

!!!cipom zvysujes poziadavky na motor urcite tym neprdlzujes zivotnost komponentov...!!!
Mercdes C cdi
dolar100
Aktivista

Příspěvek od dolar100 »

cim dojebal ten motor, tym ze tam vynechal v programe cistenie fap jednorazovym vstreknutim,
alebo len zvysil poziadavku na palivo o 25% a fap sa zaniesol o 25% casu skôr
:?
Mercdes C cdi
dax-fx
Nováček

Příspěvek od dax-fx »

trvam na tom, ze nelze mluvit o zadnem "evidentne", nebot vime jen to, co sem zucastneni napsali. Tedy nevime vubec nic. Ani, jaka byla poptavka, nabidka, dohoda, provedena prace atd..
Dovedu si klidne predstavit, ze prace byla provedena spravne a ten, kdo ji provedl, pouze nema naladu resit nejaky rozmary hloupeho zakaznika.
Ted me nekamenujte, nerikam, ze to tak je, jen rikam, ze co je psano NENI DANO.
fabiátor píše:
1) To jste ale nerekl nic noveho. Ze je kupujici lama bylo zmineno mnohokrat, dokonce i on sam to pripustil a krome vas se na tom shodne i drtiva vetsina prispevatelu, vcetne me. Podivejte se do historie prispevku tohoto vlakna.

2) Nikdo nenaznacuje, ze prodejce Alpiners2 je trouba. Hodnocen je ciste jeho pristup k reseni problemu, ktery podle popisu kupujiciho, pricemz nic jineho nemame k disposici, vznikl evidentne z nekvalitni prace a pokud je to jinak, ma prodejce moznost se k tomu svobodne vyjadrit a vse vysvetlit, coz zatim krome nekolika invektiv na adresu kupujiciho neudelal. Zmohl se jen na info, ze da vse na svuj web a od te doby ticho po pesine vcetne pripadneho odkazu. To zrovna v jeho prospech nesvedci.

Jinak si nemyslim, ze je dulezite, aby se to tady dal ventilovalo. Protoze, za posledni mesic sem nikdo nepridal zadne dalsi moudro, ktere by cokoliv v kauze menilo. Staci kdyz si to oba akteri vyresi mezi sebou a daji jen pripadne echo, ze bylo vyreseno. Pomuze to urcite jak jednomu tak druhemu. Nejhorsi je delat mrtveho brouka.
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

dax-fx píše:rozmary hloupeho zakaznika
Pokud to takto nazyvas, pak jsi zajiste necetl celou diskuzi a pokud jsi tak ucinil, neucinil jsi dukladne. Namitky a stiznosti, kterym daly vzniknout zavazne prohresky proti vseobecne spravnemu postupu pri procesu "navysovani vykonu formou chiptuningu" nazyvat rozmary hloupeho zakaznika mi prijde prinejmensim zcestne.

Nicmene vzhledem k tomu, ze se Tve prvni prispevky (a jejich drtiva vetsina) tykaji tohoto tematu, tak budes asi nejaky subjektivne zainteresovany ve prospech zde obvinovaneho...coz Tvuj postoj nejvice vysvetluje.
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
dax-fx
Nováček

Příspěvek od dax-fx »

kdyby jsi pozorne cetl, co jsem napsal, tak vis, co jsem za zminovanou vetu napsal.
Vime jen to, co sem bylo napsano. Takze "namitky a stiznosti" mohly byt zcela zcestne.
A opet opakuji, ze pokud nekdo chodi po provaze, nemuze se divit, ze riziko padu je vyssi nez pri chuzi po chodniku (bez ohledu na pravdu ci pravo v teto diskuzi).

Vetsina (vsichni) zde pouze vyvozuji zavery na zaklade INTERPRETACE nejakych komentaru obou stran.

Zbytek nekomentuji.
Forest píše:
dax-fx píše:rozmary hloupeho zakaznika
Pokud to takto nazyvas, pak jsi zajiste necetl celou diskuzi a pokud jsi tak ucinil, neucinil jsi dukladne. Namitky a stiznosti, kterym daly vzniknout zavazne prohresky proti vseobecne spravnemu postupu pri procesu "navysovani vykonu formou chiptuningu" nazyvat rozmary hloupeho zakaznika mi prijde prinejmensim zcestne.

Nicmene vzhledem k tomu, ze se Tve prvni prispevky (a jejich drtiva vetsina) tykaji tohoto tematu, tak budes asi nejaky subjektivne zainteresovany ve prospech zde obvinovaneho...coz Tvuj postoj nejvice vysvetluje.
sunic
Sběrač informací

Příspěvek od sunic »

dolar100 píše:..a neciti zodpovedny za skodu tak neplati, taky je poulicny biznis,
...chcel by som vediet ci by nastali problemy aj pri druhej novej ALFE,
stale neviem ci bol zly soft alebo motor mal uz nieco za sebou, ak by dojebal novu alfu z novym motorom tak sa nieje ocom bavit, ale toto je iny pripad,

!!!cipom zvysujes poziadavky na motor urcite tym neprdlzujes zivotnost komponentov...!!!
Chlape, ten motor měl v tý době namotáno cca 140tkm, což mi tak moc nepřijde a nevím jestli Ti bylo zatěžko přečíst celý vlákno, ale psal jsem, že problém vzniknul pouze kvůli FAPu a o kterém jsem já, jako neznalý, nevěděl že ho tam mám a onen "zkušený čiptuner", i když měl předem po telefonu sdělený věškerý info o autě, mě o něm neinformoval. Samozřejmě, nemusí vedět o každém autě do kterýho se montoval, ale jako profík přes čipování, si to mohl minimálně ověřit jestli v tom mým není a upozornit mě na něj a případně i na možné problémy který by s ním pak mohli být. A i když se vymlouval, že jsem ho určitě měl už špatnej, nebo jsem ho poškodil "zvláštním" způsobem čistění, tak od zrušení toho čipu auto jezdí naproto bez problému. A to mám teď namotáno cca 179tkm. Ale fakt bych už tohle téma nechal být, zbytečně se tu hádáte o něčem, o čem nic nevíte. Mám tím na mysli to co píšete, že stejně máte jen mé a jeho vyjádření.
To proč jsem to tu celé napsal bylo jen proto aby i jeho další případní zákazníci věděli, jak to může dopadnout, když se mu to nepovede. A snad jsem trošku doufal, že se chytne za nos a pokusí se to se mnou nějak urovnat. Holt jsem ale z Čech a on ze Slovenska a to je celý problém, jsem z daleka a na to on hřeší.
A na závěr. Netvrdím že je neschopnej a zkazí na co sáhne, ale tady se mu prostě stala chyba, která se může stát každýmu, a jde o to jak se k ní postavil. Nefér a jen plive špínu a výmluvy.
Aktivista

Příspěvek od avatar »

No co no kluci

jeden chtel usetrit a druhej si koupil na aukru masinku na nahravani chipu do auta....

oba dva tomu rozumi jak koza petrzeli...

jen nepochopim riša tu ma za 9500 upravu i s premerenim vykonu na zkusebne a nasledne doupraveni ....

ale nekdo chce usetrit usmolenejch 4500 udela si chip od nekoho koho nezna

holt tuner podle procent = 20% tuner (jak jeden borec tak druhej)

omlouvam se za svou uprimnost a za urazeni
sunic
Sběrač informací

Příspěvek od sunic »

jeden chtel usetrit a druhej si koupil na aukru masinku na nahravani chipu do auta....

oba dva tomu rozumi jak koza petrzeli...

jen nepochopim riša tu ma za 9500 upravu i s premerenim vykonu na zkusebne a nasledne doupraveni ....

ale nekdo chce usetrit usmolenejch 4500 udela si chip od nekoho koho nezna

holt tuner podle procent = 20% tuner (jak jeden borec tak druhej)

omlouvam se za svou uprimnost a za urazeni
V pohodě, mě to neurazilo. Vím, že sem byl blbej.. bohužel jsem v tý době o tomhle serveru nevěděl(byl jsem benzíňák a srcem furt sem, nafta byla nutnost) a ten kluk mě kontaktoval, když jsem se ve vláknu na Alfa156 fóru sháněl po jednom klukovi, taky ze Slovenska, na který ho jsem slyšel jen samou chválu, a tento se mi ozval s tím, že onoho kluka zná a že s ním i nějak spolupracuje, tak jsem mu uvěřil a hlavně, jel do čech na dovolenou, tak se mi nabídl, že mi to přijede udělat. A lenost holt zvítězila (wallbash) A fakt nebyla cena směrodatná, bylo to o tom pohodlí a tehdy mi o tom psal dost zasvěceně, tak jsem mu, jako neznalý, uvěřil. No aspoň mám ponaučení za 5 litrů :roll:
Odpovědět

Zpět na „Zvyšování výkonu VW group (DIESEL)“