Myslim, že tam před tim byla plná syntetika.
Někdo říká, že to může poškodit motor a někdo, že to nevadí, že se nic nestane.
Už mam objednanej Castrol 5W 30, tak co s tim??

Moderátoři: šulda, Moderátoři
Ahoj,aby těch 5W40 nebyla pro ten motor smrt..dejv2005 píše:Potřebuju vyměnit olej a koupil jsem 5W 30.
Mam ho odjednanej pres zmanyho u Forda....Tam taky vedi hovno co prodavaj...Rika, ze je to polosyntetika, ale normalne se to prodava jako plna syntetika....dawe2706 píše:Ahoj,aby těch 5W40 nebyla pro ten motor smrt..dejv2005 píše:Potřebuju vyměnit olej a koupil jsem 5W 30.
Já dávám 15W40 a jsem spokojenej
Mam ho odjednanej pres zmanyho u Forda....Tam taky vedi hovno co prodavaj...Rika, ze je to polosyntetika, ale normalne se to prodava jako plna syntetika....dawe2706 píše:Ahoj,aby těch 5W40 nebyla pro ten motor smrt..dejv2005 píše:Potřebuju vyměnit olej a koupil jsem 5W 30.
dejv2005 píše:Mam ho odjednanej pres zmanyho u Forda....Tam taky vedi hovno co prodavaj...Rika, ze je to polosyntetika, ale normalne se to prodava jako plna syntetika....dawe2706 píše:Ahoj,aby těch 5W40 nebyla pro ten motor smrt..dejv2005 píše:Potřebuju vyměnit olej a koupil jsem 5W 30.
uplne chapem tvoje rozculenie,dejv2005 píše: Proc se na tom nemuze nikdo shodnout co tam nalejt.
Nekdo rika 5W 30 v pohode, nekdo 10W 40,5W 40 atd...
i v BMW rikaly 5W 30 kua
Nebylo by to ani poprvé, ani naposled, co si někdo myslel, že plnou synthetikou motoru prospějě a motor tím zničil. Tyhle oleje když se ohřejí jsou řídké jako voda a mazací systém starého motoru nedokáže vytvořit potřebný tlak a pak to jde jedno po druhém. Turbo, vačka klika.Ahoj,aby těch 5W40 nebyla pro ten motor smrt..
To ze je to drazsi olej je mi jedno, uz mam 5W30, tak snad tim nic nezkazim.viktorddd píše:podľa stavu motora, najazdených km, ja dávam 10W40 castrol diesel ale motor má podľa tachometra už 200tis. za sebou a v skutočnosti asi 2x toľko, od výmeny do výmeny čiže na 15tis. km mi zmizne asi necelý liter oleja, ale môžeš tam dať aj 5W40 ak je motor v dobrom stave tak sa s tým nič nestane, 5W30 sa už dáva skôr do commonrailu