Vstřiky 407 1,6HDi?PCV Ventil?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Odpojí se přepady/ hadičky /z každého vstřiku, napojit hadičku tak půl metru dlouhou/druhý vývod na vstřiku zaslepit/ a vstrčit ji do skleničky /stejné 4 skleničky si označit číslem válce/ a nastartovat..,správně musí do přepadu jít minimum tak nechat motor běhat třeba 5 minut, to je jedno...až se skleničky viditelně zaplní naftou aby šlo porovnávat množství...Měly by hladiny být téměř stejné..,vadná tryska bude mít viditelně více nafty ve skleničce..Udělal jsem si tam rysky hladin a ta moje vadná měla přepadové množství nafty téměř o polovinu vyšší...Je to samozřejmě jendoduchá kontrola, ale překvapivě názorná ..V mém případě /byl to 1 válec u rozvodů/ motor jakštakš běžel, protože/byl jsem potom na mašině/ tryska na 4 válci byla perfektní a dorovnávala množství nafty a tím i chod motoru..Snad můj popis je k něčemu..
nepropadat panice...
Řeším ted taky zrovna vstřiky na 1,6hdi !První vstřik pouštěl moc do přepadu a při zátěži klepal!Poslal jsem je na přeskoušení! Dnes mi došla odpověd že vstřiky jsou odzkoušené,vyčištěné a první vstřik spravený ten přepad! Cena 2600kč. V pátek mě mají dojít vstřiky tak jsem zvědav! Když bude pořád klepat tak budu muset koupit asi jeden vstřik!
Peugeot 308 1.6.hdi 9HR 82kw
Měl jsem první vstřik potečený něčím jako je asfalt! Byla špatná podložka pod vstřikem! To jsem si spravil sám! Ale klepalo to pořád! Na volnoběh neklepal,ale když byl motor v zátahu 1800ot až 3000ot tak začal klepat! Posílal jsem to do Kladna www.diesel-tp.cz
Peugeot 308 1.6.hdi 9HR 82kw
Kucí,
ale kdyby to byli vstřiky, tak přece nebudou za*raný černě ne? To by měl být olej ne??? Dneska sem si všiml, že před tím vstřikem je na pravé straně nějaký uzávěr.Z leva je na dolití oleje a zprava je ten uzávěr. A ten byl taky od té černoty. Jenže sem nějak nepřišel na to, jak to otevřít. Je pravda, že to není dlouho, co sem pegynu trošku víc prohnal,tak mě tak napadá, jestli se nemohl z toho víka co nevim jak otevřít rozfoukat olej.Jinak ale nikde ani kapka oleje. Nějak mi to nejde do hlavy,páč ani malá změna na chodu motoru->jede jak má.A černá je přece olej?
ale kdyby to byli vstřiky, tak přece nebudou za*raný černě ne? To by měl být olej ne??? Dneska sem si všiml, že před tím vstřikem je na pravé straně nějaký uzávěr.Z leva je na dolití oleje a zprava je ten uzávěr. A ten byl taky od té černoty. Jenže sem nějak nepřišel na to, jak to otevřít. Je pravda, že to není dlouho, co sem pegynu trošku víc prohnal,tak mě tak napadá, jestli se nemohl z toho víka co nevim jak otevřít rozfoukat olej.Jinak ale nikde ani kapka oleje. Nějak mi to nejde do hlavy,páč ani malá změna na chodu motoru->jede jak má.A černá je přece olej?
Peugeot407SW 1.6HDi
dhfool-> zdarvím, to dotažení sem udělal hned jak si napsal->ale opravdu jemně sem je dotáhl asi tak jednu čtvrtinu otáčky.
To bude ten správný výraz->černé od karbonu.
Mám diesla poprvé v životě a hodně se učím.Je to úplně jiná kategorie než benzín.Takže jestli sem to napsal blbě,tak se OMLOUVÁM.Na foto je vidět, jak jsou černé.
To bude ten správný výraz->černé od karbonu.
Mám diesla poprvé v životě a hodně se učím.Je to úplně jiná kategorie než benzín.Takže jestli sem to napsal blbě,tak se OMLOUVÁM.Na foto je vidět, jak jsou černé.
Peugeot407SW 1.6HDi
Myslíš to pidi foto? Tak tam toho moc vidět není
Ty vstřiky se časem uvolní - těsnící podložka pod vstřikem si "sedne" a pak to kolem fouká z válce. Je potřeba občas dotáhnout všechny vstřiky.

Ty vstřiky se časem uvolní - těsnící podložka pod vstřikem si "sedne" a pak to kolem fouká z válce. Je potřeba občas dotáhnout všechny vstřiky.
Škoda Fabia SDI - Žihadlo Edition
Škoda Superb II 1.8 TSI DSG-7
SuperVAG Comfort VW/PSA 2017
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
To je PCV ventil - odvzušnění kliky. Bude to nejspíš součást celého ventildeklu. Osobně bych to zkusil opatrně rozdělat. Bude tam jen membrána s pružinkou. Pokud bude membrána OK, tak tu membránu zkusit po obvodu máznout silikonem.
Škoda Fabia SDI - Žihadlo Edition
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D