Jaké Aditivum do nafty na zimu-skoda felicie 1,9 D
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Jaké Aditivum do nafty na zimu-skoda felicie 1,9 D
Zdáár.Chtěl bych se zeptat jaké aditivum mam zakoupit do nafty proti případným nizkým zimním teplotam.A jaké je správné dávkování.Předem díky za odpověd:-)))
-
- Aktivista
co keby si mi radsej vysvetlil co je to ta homogenna zmes...nech sa od teba coto priucim...SnakeSK píše:Nalej si do nafty vodu00pedro00 píše:pokial do auta nelejes kadejaku naftu do ktorej špekulanti prilievaju vodu tak sa nemas coho bat. normalna nafta by mala zniest tusim -20, ak sa nahodou mylim tak ma opravte.ak získaš homogénnu zmes si u mňa frajer, v opačnom prípade nešír bludy

Octavia Combi r.2000 1,9 TDi 81 kW
Jestli si to dobře pamatuji ze školy, tak homogenní směs znamená, že se ty dvě (nebo i více) složky naprosto smíchají (chemicky spojí). A snakeSK tím chtěl asi říct, že nafta se s vodou nesmíchá a pokud to dokážeš, tak si frajer... A myslím si že má pravdu, právě pro to dochází k "zamrzání nafty", protože se v naftě vysráží vlhkost a ta pak v podobě drobných molekul vody putuje společně s naftou (ale ne v ní) do motoru, no a někdy prostě když je těch molekul vody více, tak zamrznou například v přívodním potrubí (kde je nejtenčí průměr a proto stačí k ucpání i malý kus ledu) a to když se stane a my v zimě nenastartujem, tak to známe pod pojmem, že nám zamrzla nafta.... Ačkoliv mě se tohle nikdy nestalo ani při teplotách kolem -25°C (předloni v Rakousku na horách), ale když sem chodil do školy, tak spolužák z vysočiny celkem pravidelně chyběl ve škole právě kvůli zamrzlé naftě (bral si ji ve nějaké firmě z né zrovna čisté a udržované nádrže), takže asi tak...
BMW e60 525d 2993ccm 145kW FL 2007- moje nová láska
...
BMW e46 320d 110kW Sport Edition 2004- nádherné vzpomínky...
Historie-Favorit,Uno 1.3D,Pony,Rover 414i,Panda 1.2i,Stilo 1.9M-JTD,Sorento,Mondeo 2.0LPG

BMW e46 320d 110kW Sport Edition 2004- nádherné vzpomínky...
Historie-Favorit,Uno 1.3D,Pony,Rover 414i,Panda 1.2i,Stilo 1.9M-JTD,Sorento,Mondeo 2.0LPG