Fabia SDI
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Sběrač informací
Fabia SDI
posledni dobou pozoruju ze za studena pri jizde na jednicku a velmi malem zatizeni motoru...popojizdeni v kolone nebo po parkovisti....mi motor jako by zakopava prirovnal bych to chodu na tri valce ale nedokazu to takhle presne rict vynechavani valce je vetsinoui provazeno cukanim nebo skubnutim v okamziku kdy vylec vynecha, tohle nedela, absolutne bez skubani....dela to jen pri uzkem rozsahu otacek kolem 1500rekneme, a pri velmi malem zatizeni motoru, volnobeh prefektni, v zatizeni perfektni jede jak drak spotreba taky ok, vubec nezakouri ani teple ani studene starty perfektni ...zatim sem vubec nic nedelal jen sem koukal na diagnostiku kdyz sem delal topeni a v pameti zadna zavada a jedine co jsem zatim zjistil ze elektroventil co ovlada EGR je i po kratsi jizde velice horky..neudrzim na nem ruku..pri volnobehu kdyz odpojim podtlak pro EGR motor nepatrne zmeni chod ale jen velmi nepatrne
projevuje se to asi od zacatku co to auto mam ale ted jak se ochladilo bych rekl ze je to vyraznejsi najel sem s tim asi 6000km a auto ma za sebou 200tis
navrhuji zacit kontrola zhavicu a zkusit vymontovat a vycistit ten EGR nebo zkusit zaslepit ma nekdo jiny napad...setkal se nekdo s podobnym problemem......predem diky Jirka
projevuje se to asi od zacatku co to auto mam ale ted jak se ochladilo bych rekl ze je to vyraznejsi najel sem s tim asi 6000km a auto ma za sebou 200tis
navrhuji zacit kontrola zhavicu a zkusit vymontovat a vycistit ten EGR nebo zkusit zaslepit ma nekdo jiny napad...setkal se nekdo s podobnym problemem......predem diky Jirka
-
- Sběrač informací
zkusim mrknout zitra v praci pred tema 6tiskm sem delal rozvody sedely na koliky nic jineho jsem nenastavoval...ale jak pisu s vykonem neni problem se spotrebou taky ne jen tohle co popisuju...nerekl bych ze to jde na tri spise vibrace..kopani motoru..davku paliva mrknu ale netusim jak ji nastavit a kolik ma byt napisu co jsem zjistil diky jirka
-
- Aktivista
-
- Aktivista
když si dělal rozvod měl si sržené klo na vačceJirka 600i píše:zkusim mrknout zitra v praci pred tema 6tiskm sem delal rozvody sedely na koliky nic jineho jsem nenastavoval...ale jak pisu s vykonem neni problem se spotrebou taky ne jen tohle co popisuju...nerekl bych ze to jde na tri spise vibrace..kopani motoru..davku paliva mrknu ale netusim jak ji nastavit a kolik ma byt napisu co jsem zjistil diky jirka

-
- Sběrač informací
napis to prosim jeste jednou s tim kolem nevim co myslis....ale jinak efekt tam byl i pred rozvodem to se nezmenilo....jen ted jak je chladneji je to vyraznejsi
s tou klapkou muzu zkusit ale nechci aby se mi neco rozsvecelo na palubovce zadny zavady tam nejsou a zas az tak me ten efekt tam nestve ale chtel bych vedet proc to tak je
s tou klapkou muzu zkusit ale nechci aby se mi neco rozsvecelo na palubovce zadny zavady tam nejsou a zas az tak me ten efekt tam nestve ale chtel bych vedet proc to tak je
-
- Aktivista
před napnutím řemene musíš povolit o jednu otáčku šroub a stáhnout ozubené kolo vačkového hřídele, pokud odpojíš klapku tak se nic nerožne jen se uloží závada přerušení nebo zkrat na kostru klapkaJirka 600i píše:napis to prosim jeste jednou s tim kolem nevim co myslis....ale jinak efekt tam byl i pred rozvodem to se nezmenilo....jen ted jak je chladneji je to vyraznejsi

-
- Sběrač informací
Tak pokud jsem dobre koukal do scaneru tak davka paliva po nastartovani pri teplote vody asi 15stupnu se pohybovala asi tak 6.5 az 7 mg/S ale po trech minutach behu uz to klesalo na asi 5.5mg/s a teplota uz byla 25stupnu
dalsi vec co me padla do oka je EGR pri volnobehu hlasi 94% a pri prudkem seslapnuti na podlahu klesne na 5%
kolik presne se ma pohybovat ta davka paliva za studena?
jinak klapku sem neodpojoval ted nemam moc cas se v tom hrabat ale pokud je tam neco spatne tak bych to rad odstranil preventivne kontrola zhavicu a jsou OK vsechny 4
jeste sem chtel nechat vstriky ale ted v patek jedu s autem delsi trasu a nechci do toho ted vrtat ani bych to nestihl....poznam nejak na chodu motoru zacinajici problem na nekterem vstriku?....
dalsi vec co me padla do oka je EGR pri volnobehu hlasi 94% a pri prudkem seslapnuti na podlahu klesne na 5%
kolik presne se ma pohybovat ta davka paliva za studena?
jinak klapku sem neodpojoval ted nemam moc cas se v tom hrabat ale pokud je tam neco spatne tak bych to rad odstranil preventivne kontrola zhavicu a jsou OK vsechny 4
jeste sem chtel nechat vstriky ale ted v patek jedu s autem delsi trasu a nechci do toho ted vrtat ani bych to nestihl....poznam nejak na chodu motoru zacinajici problem na nekterem vstriku?....
-
- Sběrač informací