ahojte precital som to tu od A do Z ale stale by som sa rad uistil:
vlastnim seat leon 1,9TDI 110kw motor ARL zatial nabehanych 205tisic a caka ma vymena oleja kedze sa blizi zima a mrazy pomaly 6mesiacov studenych startov chcel som motoru dopriat lepsi olej vybral som olej:
mobil shc formula LD 0W-30 norma VW 506 01 - asi jediny 0W ktory splna specifikaciu pre TDI-PD motor!!!
zaujimalo by ma preco vyssia specifikacia vw 507 00 neponuka takyto olej ale iba 5W 30 napr. mobil esp formula
ktory by ste ohodnotili ako lepsi? dakujem
VW 506.01 0W-30 vs. 507.00 5W-30
Moderátoři: šulda, Moderátoři
par mechanikov mi to odporucalo pouzit 0W a osobne v tom nevidim vobec problem sak redsi olej rychlejsie premaze pri studenom starte, max moze byt vacssia spotreba oleja ale to vobec neriesim
jedine co ma zaujimalo tak porovnanie s olejom s vyssej specifikacie ale zatial sa nikto neodhodlal tak este pockam dakujem
jedine co ma zaujimalo tak porovnanie s olejom s vyssej specifikacie ale zatial sa nikto neodhodlal tak este pockam dakujem
Croma mala na pristojovke aj tlakomer oleja. Pri 15W/40 bol nabeh na plny tlak cca 5 sekund. Pri 10W/40 cca 3 sekundy. Co myslis, aky bude rozdiel medzi 5W a 0W? Sekunda?matooo píše:redsi olej rychlejsie premaze pri studenom starte
S hustejsim olejom je mazaci tlak zaroven vyssi. A motor je zaroven tichsi. a ma mensiu spotrebu oleja,...
Zijeme v miernom klimatickom pasme, tak sa drzme pri zemi

Opel Omega C 2.2DTI r.v.2001, Fiat Croma 1.9 TDid r.v. 1989 - ex