přídavné topení sharan

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
pafka
Aktivista
Odpovědi: 0

přídavné topení sharan

Příspěvek od pafka »

Vyměnil jsem přídavné topení u vw Sharan 2001 s climatronikem( z auta v kterém fungovalo) a nejde. Vag 0 závad, pojistka OK. čidlo jsem propojil a přesto nenaskočí. VAG akční členy- podávací čerpadlo OK, test sepnutí turbínky OK. Zkoumal jsem to u známých , a jednomu sepne už při7 stupních venkovní teploty a druhému až při -3. Nevíte někdo jestli to hlídá ještě nějak climatronik? U starých modelů bez climatroniku stačilo propojit čidlo a když bylo čerpadlo + příd. topení OK , tak to hned šlapalo.
Dá se proměřit příd. topení jen přes zásuvku, nebo ho musím rozdělat. Nemáte někdo jednoduchej návod jak ho změřit , svičku atd?
daniel.987
Přispěvovatel

Příspěvek od daniel.987 »

Klimatronik nemá vliv.Přihřívač slouží k příhřevu chladící kapaliny nezávisle na ostatních spotřebičích. Pouze venkovní teplota, teplota vody a běh motoru můžou ovlivnit zapínání a vypínání. Asi ti nezbude než vyndat ř.j. a nechat udělat diagnostiku u eber. cca 400kč.
Sharan ASZ
Octavia AGR
pafka
Aktivista

Příspěvek od pafka »

Dík to jsem chtěl vědět, takže zkusím další kus, jinak nemáš zkušenost ohledně tý teploty sepnutí.
daniel.987
Přispěvovatel

U nových modelů od 2000 je čidlo nastaveno na 10 až 12°C+-.
Sharan ASZ
Octavia AGR
akp.petr
Nováček

Příspěvek od akp.petr »

Nevím jak je to u ostatních ale myslím, že nezávislé topení má vliv i na nastavení teploty na klimatroniku. Mám dvouzónovou klimu a pokud zadek nastavím na 24 stupňů bez zapnutí klimatizace,jen topení tak mi bufik zapíná i při výšších venkovních teplotách, 10st.
Mám šarika 3měsíce takže taky zkouším, a ještě jsem nikdy přesně dopředu nevěděl jestli mi bufik zapne.
daniel.987
Přispěvovatel

Při zapnutí zadního topení může klesnout teplota vody v přihř. pod cca 75°
a čidlo v topení dá pokyn ke startu. Tolerance čidla teploty vzduchu může být v rozmezí 2-3°, proto ti může startovat třeba při +15° když klesne při jízdě teplota vody. Proto je tady ta reakce na topení.
Sharan ASZ
Octavia AGR
pafka
Aktivista

Příspěvek od pafka »

Tak jsem zkusil dvě a jedno píše chybu 01 490 monitor hoření,(to nevím co znamená)a ani se nerozeběhne. To druhý naskočí, má snahu chytit ale jenom kouří, a pak se vypne . To ukazuja na tu síťku, podle toho co jsem tady na stránkách našel. U obou jsem kontroloval žhav. svíčky, a byly OK.
daniel.987
Přispěvovatel

To první vypadá na čidlo plamene. To druhý vypadá na síťku, tzn. že žhaví
a nafta tam jde taky akorát nemá vzduch. Oprava za 300.ObrázekObrázek
Sharan ASZ
Octavia AGR
pafka
Aktivista

Příspěvek od pafka »

TO čidlo je na obrázku vedle žhav. svíčky s tím šedivým kabelem?A síťka je ,jestli to dobře chápu okolo žhav . svíčky. Zítra to jedno rozkuchnu a kouknu na to. Díky za rady.
Vraťa
Přispěvovatel

Příspěvek od Vraťa »

Taky mam problém s tím že mi ten bufík hrozně hulí. Kde mužu sehnat tu sítku kolem žhavící svíčky? :?
patrik.kloucek
Aktivista

Příspěvek od patrik.kloucek »

AHOJ KLUCI PROSIM KDE NAJDU RIDICI JEDNOTKU NA PŘ.TOPENÍ-VAG MI HLASI ZE JE VADNA A TPROTO MI TO ASI NEBEHA :( .KDYZ BUDE KO TAK CO S NÍ???DA SE OPRAVIT NEBO TO RADSI NEŘESIT?NEBO JAK BY JSTE POSTUPOVALI VY???DÍKY MOC ZA RADU
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“