zapojeni Angel Eyes Krouzku
Moderátoři: šulda, Moderátoři
zapojeni Angel Eyes Krouzku
Ahoj..chtěl bych se zeptat chci si koupit tyhle kroužky a zapojit to...jsem kutil ale Eletrice skoro vubec nerozumím chtěl bych to na vypínač ale vubec nevím jak to zapojit..mohl by mě to někdo vysvětlit..přes baterku nebo jak..když mě to přijde co k tomu potřebuju abych to mohl zapojit..Děkuji předem[/url]
Tak záleží jak budeš chtít aby ti to fungovalo,jestli jako denní svícení,nebo jen bez světel přeš vypínač a nebo aby to svítilo i se světlama.....Těch zapojení je spousta,napiš představu kdy chceš aby ti to svítilo a kdy ne a pak se můžeme bavit dál.Jesli to má svítit jen při zapnutém klíčku nebo i bez něho,každý má jinou představu.Každopádně budeš asi potřebovat nějakej ten kabel,relátko,možná i vypínač a radši pouzdro na pojistky s pojistkou.
Pešek 307 HDI, Octavia II -největší sráč života
na jaký to máš auto?No koukám že je to klasika 12V,takže teoreticky by jsi neměl co odpálit.Takže zapojení relátka-30 to je stálý proud,takže buď natáhnout kabel od baterky(samozřejmě přes pojistku) nebo někde od spínačky,pojiskovky atd,prostě kde najdeš stálý proud.85-pokud chceš aby to svítilo i bez klíčku tak je to stejné zapojení jako v předchozím případě,akorát že to povedeš přes vypínač.Pokud to chceš až po klíčku,tak to zapoj na kabel,kde je proud jen při zapnutém klíčku.86-kostra.87-výstup ke světlům,kabel co vede do těch kroužků.Počítám že z těch kroužků povedou dva kabely,takže ten druhej bude kostra.Jinak by ještě možná bylo dobrý si to zapojit přes nějakou kontrolku,takže do ní si natáhnout kabel z výstupu relátka(svorky 87,výstupu na světla)a ukostřit jí.Toť asi vše.
Aha tak znova
.Částečně to říkáš dobře.Ten mínus dáš na kostru.Ten plus dáš na relátko,který by jsi tam měl dát,konkrétně na číslo 87 na tom relátku.Na tom relátku nude taky číslo 86,to se zapojí taky na kostru.Pak na tom relátku bude číslo 30,to zapojíš třeba na baterku,nebo na nějakej kabel kde je pořád proud,hlavně přes pojistku.A poslední číslo na tom relátku je 85,to zapojíš stejně jako tu svorku s číslem 30,takže třeba na baterku,ale dáš tam vypínač,aby jsi ty světla měl čím vypnout a taky pojistku.Na jaký to máš auto?Kdyžtak mě pošli SZ,pošlu ti číslo na mě a pokusím se ti to vysvětlit