Výhřev zadních sedaček

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Zdendas
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Výhřev zadních sedaček

Příspěvek od Zdendas »

Mám možná hodně blbej dotaz, ale jak blbej je nápad dodělat vyhřejvání krajních ZADNÍCH kož. sedaček v mé O1 Combi L&K.Bude to asi nehorazná pakarna, ale teoreticky by to jít mělo...
má někdo zkušenosti nebo nápad?

Je mi ted v těch mrazech lidí vzadu líto :D
jsem lidumil :D
Laurinek ASV TDI - prodáno

Audi A4 Avant ( B8 ) 3.0 Tdi quattro
vlada5506
Přispěvovatel

Příspěvek od vlada5506 »

Nevidím v tom problém, máš-li chut se s tím porvat, proč ne. Jen mi není jasné zapojení, použiješ stávající z předních sedaček nebo potáhneš kabeláž jako samostatný svazek a kam to zapojíš?Docela by mne to zajímalo, protože já mám výhřevy ze starých sedaček a mě zase napadlo, použít to na rozehřátí předního skla. Takže máš-li promyšlené zapojení, poděl se .
octávia 1.9 tdi/66kw,combi,
Alex
Přispěvovatel

Příspěvek od Alex »

Ideálne by bolo zapojiť zadok rovnako ako predok, teda s možnosťou regulácie. Nie je v tom žiadny problém, len treba mať všetky komponenty na to potrebné. Zapojenie je pomerne jednoduché. A treba mať trochu čalúnnického nadšenia v sebe, keď sa budú vyzliekať a obliekať tie kože :) aby to zase pekne sadlo, ako originál. Prosím ťa ako si to myslel s vyhrievaním predného skla? Neviem si predstaviť, ako by sa na to dalo využiť vyhrievanie sedačiek, teda ak predpokladám že chcem cez okno aj vidieť. :)
vlada5506
Přispěvovatel

Příspěvek od vlada5506 »

ahoj, mám ze starých sedaček funkční výhříváky, jsou to takové kusy látky , uvnitř je nalepen ten vyhřívací drát a vyvedeny vývody.To celé se všívá do potahu sedačky/je-li to ve výbavě/. No já bych vzal tyto kusy a všil je do látky velikosti před. okna, ještě nemám promyšleno uchycení k před. oknu, ale myslím si že na rozmrazení by to mohlo stačit. Otázka je samozřejmě doba rozmrazení, ale není problém zapnout toto do zapalovače a zakouřit si.Nemám to samozřejmě odzkoušené ale podle sedáků-když je zapnu, topí to dost.Na každém díle toho vyhřívání je uvedena hodnota v ohmech, např: 0.48ohm,0.67ohm,0.36ohm.Je to jen takový nápad jak využít staré ale funkční vyhřívání. (crazy) ?:
titan0306
Aktivista

Příspěvek od titan0306 »

To ti nerozmrazí,jelikož pokud to nestlačíš mezi něco tak to nehřeje.Zkus to zapojit a šáhni na to bude to studený.Měl bych zájem o ten výhřev :D
Tel:776005385 Nový Bor
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

No a není lepší nez. topení, než párat sedačky? Montovali jsme to teď do bráchovy octy. Starší bufik ze sharana byl za 3000, čerpadlo vody za 1000 a dálkáč taky za 1000 Kč. Takže za 5000 Kč bufik s dálkáčem (nepočítám teda naši práci - 2 lidi x jeden den + pár drátů a hadic ) :D
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
vlada5506
Přispěvovatel

Příspěvek od vlada5506 »

A proč myslíš že by Zdendas musel párat sedačky? Každá tochu šikovná ženská všije výhřev do autopotahů a na bok vyvede kabeláž.Spíše půjde o to zapojení, rellé pro dvě nebo pro čtyři výhřevy, je-li tam rozdíl já "něznáju".
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

No, nic proti,ale dát na kožený sedačky potahy, to jsem teda ještě neviděl. :o (osobně bych to teda neudělal) To pak mění situaci, ty potahy s vyhřejváním se dají koupit i od číňanů rovně do autozásuvky za pár korun :P
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
vlada5506
Přispěvovatel

Příspěvek od vlada5506 »

jo ted to vidím, uniklo mi že má kožené sedačky, ale prodávají se i kožené potahy. Navíc to chce ted na zimu, v létě to může sundat.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“