Při sněhu naskakuje chyba ABS,ESP,EDL, zoufalost!

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Dr.Buben11
Nováček
Odpovědi: 0

Při sněhu naskakuje chyba ABS,ESP,EDL, zoufalost!

Příspěvek od Dr.Buben11 »

Ahoj všem, chtěl bych se zeptat, jestli někdo nevíte, co s tím? Když nasněží a je na silnici sníh a břečka,
naskočí mi porucha ABS, EDL, ESP, je to zimu co zimu. Nejvíc mne točí, že když to člověk potřebuje,
tak to nefunguje, sem tam to odpadne, ale to se to musí dobře vyspat. Ve Škoda servisu mi řekli,
že je to běžná věc...mám Octavii 2003. dík za případné odpovědi a pomoc.
PeSko
Přispěvovatel

Příspěvek od PeSko »

tak běžná věc jak ti řekli odborníci to určitě není, mám též OI, r.03, a nidky sem s ESP problém neměl, nezkoušel si třeba odpojit baterku aspoň na hodku? kamarádovi na passatu to pomohlo když mu ESP nějak haprovalo a nevěděl už co s tím, odpojil, připojil a chyby pryč a už to nesvítilo,ale to byla asi nějaká sporadická chyba jinýho charakteru, netuším :?
OIII-DDYA
1T3-CAYC (Ex) soft: zatím "cinklej=DG"
OI-ASZ-L&K (Ex) soft:DP ( prodáno :(
Dr.Buben11
Nováček

To jsem nezkoušel, zkusil jsem vysušit kabeláž k čidlům a odpadlo to, ale jakmile na silnici zase naberu sračky, tak to tam skočí, je to jen na břečce, nebo na sněhu, voda jako taková tomu nevadí...já už fakt nevím.
jordee_23
Aktivista

Příspěvek od jordee_23 »

Dr.Buben11 píše:To jsem nezkoušel, zkusil jsem vysušit kabeláž k čidlům a odpadlo to, ale jakmile na silnici zase naberu sračky, tak to tam skočí, je to jen na břečce, nebo na sněhu, voda jako taková tomu nevadí...já už fakt nevím.
popisujes vseobecne aku presne chybu ti tam zapise ?
stale jednu ? nejake cidlo?

daj vycitat
GIV var asz 4mot upraveny
jordee_23
Aktivista

Příspěvek od jordee_23 »

Dr.Buben11 píše:To jsem nezkoušel, zkusil jsem vysušit kabeláž k čidlům a odpadlo to, ale jakmile na silnici zase naberu sračky, tak to tam skočí, je to jen na břečce, nebo na sněhu, voda jako taková tomu nevadí...já už fakt nevím.
popisujes vseobecne aku presne chybu ti tam zapise ?
stale jednu ? nejake cidlo?

daj vycitat
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Je to tak, že EDL a ESP vychází z ABS..,nebo ne? Věnoval bych se ABS..zda sračka snéhu nezalepí rezem snižené drážky na poloosách a vyřadí ABS z činnosti a již nejde nic vycházející z ABS...Jestli je to blbost prosím o shovívavost... :)
nepropadat panice...
Vali
Přispěvovatel

Příspěvek od Vali »

Nenapsal si co to píše za chybu. Jinak,
zkontrolovat konektory, cidla a vyčistit drážky na impulzních kolech.
I like to DIESEL DIESEL, I like to D I E S E L
kozelpub
Přispěvovatel

Re: Při sněhu naskakuje chyba ABS,ESP,EDL, zoufalost!

Příspěvek od kozelpub »

Dr.Buben11 píše:Ahoj všem, chtěl bych se zeptat, jestli někdo nevíte, co s tím? Když nasněží a je na silnici sníh a břečka,
naskočí mi porucha ABS, EDL, ESP, je to zimu co zimu. Nejvíc mne točí, že když to člověk potřebuje,
tak to nefunguje, sem tam to odpadne, ale to se to musí dobře vyspat. Ve Škoda servisu mi řekli,

rovnaky problem mam... len ja som mal ako bonus k tomu sekli kabel... kabel opraveny a furt nic...

cistili sme aj snimace abs... btw bezna vec? na co to tam potom je? ked vtedy ked sa to hodi to nefunguje...
VW golf IV, 1.9 TDI, 74 kw zatial vsetko povodne :(
jordee_23
Aktivista

Re: Při sněhu naskakuje chyba ABS,ESP,EDL, zoufalost!

Příspěvek od jordee_23 »

kozelpub píše:
Dr.Buben11 píše:Ahoj všem, chtěl bych se zeptat, jestli někdo nevíte, co s tím? Když nasněží a je na silnici sníh a břečka,

rovnaky problem mam... len ja som mal ako bonus k tomu sekli kabel... kabel opraveny a furt nic...

cistili sme aj snimace abs... btw bezna vec? na co to tam potom je? ked vtedy ked sa to hodi to nefunguje...
ake chyby boli zapisane ? toto je vseobecny popis stale. aj jeden aj druhy.

ktore snimace hlasili chyby predne zadne ?
vies co sposoby snech v ABS kruzku ?
Dr.Buben11
Nováček

Zatím jsem na VAGu nebyl, svůj nemám a zatím jsem to ani přes VAG neřešil, vím, budete mě bít do hlavy, že VAG je základ, ale prostě jsem asi flink :D Dělají to jen přední čidla, nepřipadalo mi, že by byl sníh v kroužku ABS, pokud se oteplí kolem nuly a víše, tak to odpadne, pokud vysuším přední kabely k čidlům, tak to taky odpadne....chtěl jsem jen vědět, jestli se stím někdo nesetkal, zarazilo mne, že i ve Škodovce mi řekli, že je to běžná závada, to asi taky budou machři v tom servisu (wallbash)
kozelpub
Přispěvovatel

Příspěvek od kozelpub »

Dr.Buben11 píše:Zatím jsem na VAGu nebyl, svůj nemám a zatím jsem to ani přes VAG neřešil, vím, budete mě bít do hlavy, že VAG je základ, ale prostě jsem asi flink :D Dělají to jen přední čidla, nepřipadalo mi, že by byl sníh v kroužku ABS, pokud se oteplí kolem nuly a víše, tak to odpadne, pokud vysuším přední kabely k čidlům, tak to taky odpadne....chtěl jsem jen vědět, jestli se stím někdo nesetkal, zarazilo mne, že i ve Škodovce mi řekli, že je to běžná závada, to asi taky budou machři v tom servisu (wallbash)
nemas nekde rozdrbany kabel? ja mam tento isty problem... nekde nam to zrejme blbne... jednu dobu mi to robilo aj ked som preletel cez naku velku kaluz... to som svietil jak vanocny stromcek v tu sekundu jak ta voda vysprchovala dutiny auta :D
VW golf IV, 1.9 TDI, 74 kw zatial vsetko povodne :(
lucky.jack
Přispěvovatel

Příspěvek od lucky.jack »

Dr.Buben11 píše:Zatím jsem na VAGu nebyl, svůj nemám a zatím jsem to ani přes VAG neřešil, vím, budete mě bít do hlavy, že VAG je základ, ale prostě jsem asi flink :D Dělají to jen přední čidla, nepřipadalo mi, že by byl sníh v kroužku ABS, pokud se oteplí kolem nuly a víše, tak to odpadne, pokud vysuším přední kabely k čidlům, tak to taky odpadne....chtěl jsem jen vědět, jestli se stím někdo nesetkal, zarazilo mne, že i ve Škodovce mi řekli, že je to běžná závada, to asi taky budou machři v tom servisu (wallbash)
V některých servisech je běžná závada skoro všechno, ale opravovat se jim nechce --> změna servisu
Dr.Buben11
Nováček

Kabely by měly být v pořádku, nikde jsem nic neobjevil, konektory taky ok, asi se s tím budu muset smířit.
rege245
Přispěvovatel

Příspěvek od rege245 »

no bez VAG-u sa nepohnes, podla toho co pises, chybu ti vyhodi len ked je ESP v cinnosti, t.j. kolesa maju tendenciu presmyknut, resp. je tam rozdiel rychl.

takze sup na diagnostiku...
VW Passat Comfortline, AWX, 5/2005, 169HP@MAHA, FMIC, EGR Off, remap
jordee_23
Aktivista

Příspěvek od jordee_23 »

Dr.Buben11 píše:Kabely by měly být v pořádku, nikde jsem nic neobjevil, konektory taky ok, asi se s tím budu muset smířit.
kupis kabel za 25 eur a mozes sa hrat. tu nafore najdes toho dost aj rad aj co kde . bez diagnostiky proste mozes skusat a stavat dom popri tom. ten bude mozno skor (LOL) . vycitane chyby Ta navadu na co sa zamerat.

ked sa ti nechce tak sem nevypisuj. ako mna by to sralo ze mam ESP a nejde ..nehovorim o zakladnom prvku ABS. dnes sa chodi rychlejsie ako niekedy a auto bez ABS je dobra vrazda (mam jedno v praci na ktorom beham aj, niekedy brzdim aj ocami .. mozes sekat pedalom ale ABS nenahradis)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“