renault 1,9dti -ventilové vôle, zapustenia ventilov

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
adrian_B
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

renault 1,9dti -ventilové vôle, zapustenia ventilov

Příspěvek od adrian_B »

Zdravím,
prosím nenájde sa tu niekto, kto by mi vedel poradiť do akej hĺbky by mali byť zapustené sacie a výfukové ventily pod tesniacou úrovňou hlavy na tomto motore? a taktiež aké majú byť ventilové vôle? Našiel som údaje v knižke "jak na to" ale nie som si nimi istý keďže som v tej knižke našiel niekoľko odlišností od reality a pokiaľ by sa niekto našiel, kto mi nájdené údaje môže potvrdiť, bol by som vďačný :) Údaje ktoré som našiel:
zahĺbenie +- 0,09mm
sacích: 0,65mm
výfukových 0,57mm

vôle +- 0,05mm
sacích: 0,20mm
výfukových 0,40mm

kód motora je F9Q 716. Ešte raz vďaka.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Ptáš se proto, že máš zbroušenou hlavu a lízlo ti to ventily, nebo je chceš přebrušovat a máš strach, že budou moc zapuštěné..? Jestli jde o tu druhou věc, tak bych se snažil se sedly vůbec nic nedělat....
nepropadat panice...
adrian_B
Přispěvovatel

Příspěvek od adrian_B »

idem dať zrovnať hlavu + zapustiť ventily nakoľko každý, naozaj každý ventil mám v inej výške a niektoré už teraz mierne pretŕčajú. Nevraviac o ventilových vôľach... Mám možnosť to dať spraviť poriadne, tak prečo to nevyužiť :)

ps: drblo mi tesnenie pod hlavou, nerobím to len z nudy
pps: a docela ma serie ako to bolo servisované doteraz. Hrozný bordel v týchto servisoch :roll:
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Je třeba se snažit sedla snižovat co nejméně a ventily brousit také opatrně, kolikrát stačí ventil očistit ve vrtačce šmirglem , sedlo taky, zabrušovat a až jak to píše tak dělat nějaké úpravy...Nejlepší jsou samo ventily nové...
nepropadat panice...
adrian_B
Přispěvovatel

Příspěvek od adrian_B »

ja som nútený ventily zapustiť nakoľko už teraz pred zrovnaním mi dva ventily pretŕčajú pár desatín von z hlavy takže sa tomu nevyhnem.
len mi ide o to, či mám správne čísla :)
Odpovědět

Zpět na „Renault / Dacia“