Pokud je poctivej mechanik, tak pro mnohé je servis nejlepší volba. Známej ale měl s motorem nějakej problém a když to rozdělali, žasli co bylo uvnitř za bordel. Do té doby olej "měněn" v servisu . Když pak zjistíš, že borec ze servisu nabízí bokem olej za dobrou cenu, tak je to jasný.
Jinej zase teď když nechal přezouvat si pochvaloval že k novejm brzdám i nový gumy a chlapík v pneuservisu se jen zasmál že ty destičky sice někdy byly nový, ale už je to dlouho .
Je to jen o lidech.
Octavia TDI (ASV)≈110kW MAF off MAP on chip můj
Ladas píše:to ti neberu a co s vyjetým olejem? kotel,kanál nebo sousedova zahrádka?
Vzkaz pro LADASE :
za cca 9 minut oddelam spodni kryt motoru , povolim sroub na vane, vrchni kryt motoru a vytahnu olejovou vlozku. Vyjetej olej spalim v olejovem kotli.
Ladas píše:to ti neberu a co s vyjetým olejem? kotel,kanál nebo sousedova zahrádka?
sběrný dvůr V praze nemáte??? Tak do malešic do spalovny
OI TDI PD 4x4 COMBI, 312/260, TT, VB,PP 1043,FMIC,HDS,FMH ,HP-sporting,17 SPIDER,D5WSC-TP5, 193/421 PRODÁNO
T5 TRANSPORTER 1,9PD,
CBR 1000RR
ZAJÍMÁM SE O BUDOUCNOST, PROTOŽE V NÍ HODLÁM STRÁVIT ZBYTEK ŽIVOTA.
Tak isto u nás, zberný dvor a to bezplatne akýkoľvek aj nebezpečný odpad v rozumnom množstve bezplatne. Keď som ako študent riešil každú korunu, menil som doma na jame. Teraz už sa mi za 10,- € nechce. A vyliať to niekde len tak na zem je vrchol zhovadilosti.
Prečo nie audina? Lebo Medveď!
Ex: A4 1.9TDI Quattro AVF 2003
S vyjetym olejem se da delat spousta veci Krome sbernyho dvora nebo spaleni v kotli, treba na impregnaci drevostavby, nebo na mazani retezu motorovky atp.
Kdysi jsem s topičem vyjetého oleje v kamnech/kotli/ dělal motor do golfa..Utáhl jsem vanu,dodělal hlavu a povídám dojedeme pro olej..a on povídá,soused říkal,že tam má nový já ho schoval ,tak jej tam doleju a pak to projedu..Tak jsem šel domů...Za pár dní telefon..svítí mazání,motor klepe...Průser,jedu tam a říkám si,vždyt jsem vše kontroloval..Sundám vanu a tam zalepený koš,kusy těsnění atd...on ten vůl si spletl kýbl a nalil do motoru vyjetý olej i s bordelem ,kterým topil....Zadřela se ojnice..a od té body vím,že motor snese hodně...Ale nešlo mi do hlavy,jak prošly trychtýřem ty kusy těsnění a zbytky uhlí,které tam přidával a že si toho nevšiml...
jericho-3 píše:Kdysi jsem s topičem vyjetého oleje v kamnech/kotli/ dělal motor do golfa..Utáhl jsem vanu,dodělal hlavu a povídám dojedeme pro olej..a on povídá,soused říkal,že tam má nový já ho schoval ,tak jej tam doleju a pak to projedu..Tak jsem šel domů...Za pár dní telefon..svítí mazání,motor klepe...Průser,jedu tam a říkám si,vždyt jsem vše kontroloval..Sundám vanu a tam zalepený koš,kusy těsnění atd...on ten vůl si spletl kýbl a nalil do motoru vyjetý olej i s bordelem ,kterým topil....Zadřela se ojnice..a od té body vím,že motor snese hodně...Ale nešlo mi do hlavy,jak prošly trychtýřem ty kusy těsnění a zbytky uhlí,které tam přidával a že si toho nevšiml...
jericho-3 píše:Kdysi jsem s topičem vyjetého oleje v kamnech/kotli/ dělal motor do golfa..Utáhl jsem vanu,dodělal hlavu a povídám dojedeme pro olej..a on povídá,soused říkal,že tam má nový já ho schoval ,tak jej tam doleju a pak to projedu..Tak jsem šel domů...Za pár dní telefon..svítí mazání,motor klepe...Průser,jedu tam a říkám si,vždyt jsem vše kontroloval..Sundám vanu a tam zalepený koš,kusy těsnění atd...on ten vůl si spletl kýbl a nalil do motoru vyjetý olej i s bordelem ,kterým topil....Zadřela se ojnice..a od té body vím,že motor snese hodně...Ale nešlo mi do hlavy,jak prošly trychtýřem ty kusy těsnění a zbytky uhlí,které tam přidával a že si toho nevšiml...
on mozno nieco pozil .. potom clovek vnima vsetko inak
Jen pro zajímavost-v 90.letech vykupovali vyjetý olej u benziny a mám za to,že dávali 1kč za litr...potom 0,50kč..potom se platilo asi o.50 kč ,pak to brali zadarmo a teď nevím..Já to odvážím borcovi,co to jen odebírá/prodavači olejů ve velkém odebírají vyjetý/a odváží někam do kerama...Ale něco si nechávám,protože jsem měl v plánu koupit kamna na vyjetý olej a tím snížit náklady na dílnu...Ale zatím mám jen olej...
jericho-3 píše:Jen pro zajímavost-v 90.letech vykupovali vyjetý olej u benziny a mám za to,že dávali 1kč za litr...potom 0,50kč..potom se platilo asi o.50 kč ,pak to brali zadarmo a teď nevím..Já to odvážím borcovi,co to jen odebírá/prodavači olejů ve velkém odebírají vyjetý/a odváží někam do kerama...Ale něco si nechávám,protože jsem měl v plánu koupit kamna na vyjetý olej a tím snížit náklady na dílnu...Ale zatím mám jen olej...
Ale já mám připraveny nafťáky na předělání, ale v dílně ofišl to být nesmí, nedávno znamý je musel zrušit z ekologických důvodu, měl kontrolu..Ale v 90. letech běžely reklamy na ekologická kamna na vyjetý olej, jenže stály 30 - 50000kč...Co může být ekologicky lepší než když dílna používá olej na svoje topení...Ale duševní naháči v klotových rukávech usoudili, že to není ono, že je lepší topit elektrikou a dílenská prasata budou olej lít do kanálu/znám ten případ/ nebo jej ztápět v kamnech...