Tomas6 píše:Sranda je v tom že já na feldu nové nokiany oficiálně koupil o 200 na kusu dráž než vraníka.Takže úspora na autě by byla sice 800,ale poježděněníčko je ouplně o něčem jiném.A to kámoš který jezdí vraníky užmnoho let po svezení s mou feldou přemýšlel co mám za pneu a mumlal něco o zbohatlíkovi který si může dovolit takové pneu.
No nemíchal bych dohromady rozměry pneumatik. Se šířkou 185 na starém autě jsem taky neměl problémy a to jsem měl několik zimních gum.
Jediný problémy s pneu mám právě na Oc, protože 195 na takovém malém autě vymyslel jen blbec.
Alespoň jsem to pochopil tak, že ty máš Feldu a kámoš ne.
Jinak kvalitu výjezdnosti s Vraníky bych zase tak nedémonizoval.
Ve sněhu většinou fungujou slušně, to je pravda, ale nic zásadně jiného nebo lepšího to není. To jsou jen pověry, je to stejný jako jiné pneumatiky. Pamatuju dezén, který mi při čerstvém prašanu udělal z Vraníku parádní letní gumu.
Teď mám třeba Pirelli W190 Snowcontrol 2 a takový jistý záběr neměl Vraník ani náhodou, ale to neměla ani jiná značka co jsem zatím vyzkoušel, Nokiany ani GY jsem ale ještě neměl.
To, že ty Pirelli vůbec nevedou do boku a nic s tak otřesným bočním (ne)vedení jsem na autě taky ještě nikdy neměl je zase jiné téma.
Oc1 81kw. Už není mezi námi.
Oc2 BKD ve výslužbě.
Passat 140/160kw od DP.