Autoosciloskop S530

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
danpa
Nováček
Odpovědi: 0

Autoosciloskop S530

Příspěvek od danpa »

Chtěl bych se zeptat jestli někdo z Vás nemá nějaké skušeností s autoosciloskopem S 530.
DIKY ZA REAKCE
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

Nešel bych do toho z důvodu nízkého vzorkovacího kmitočtu, navíc jsem nenašel sondu do 30 - 40000 voltů ta by mi chyběla. Na pár základních měření by to stačilo - záleží co od toho čekáš , co s tím chceš dělat.
G3 Variant synchro
danpa
Nováček

Příspěvek od danpa »

bodG3
Diky za reakci .
Jde mi o poměr vykon(funkce)a cena.Mam 1 kanal OSCILOSKOP HD-24.
Nejde měřit sekundar.
Osciloskop S530-5 kanal.přijatelná cena,
Nejde měřit sekundar.
Osciloskop DISDAT 8-8 kanal.(cena-38000 Kč)
Super
Přispěvovatel

Příspěvek od Super »

bobG3 píše:Nešel bych do toho z důvodu nízkého vzorkovacího kmitočtu, navíc jsem nenašel sondu do 30 - 40000 voltů ta by mi chyběla. Na pár základních měření by to stačilo - záleží co od toho čekáš , co s tím chceš dělat.
Takuto sondu mam doma
Hoyo
Přispěvovatel

Re: Autoosciloskop S530

Příspěvek od Hoyo »

danpa píše:Chtěl bych se zeptat jestli někdo z Vás nemá nějaké skušeností s autoosciloskopem S 530.
DIKY ZA REAKCE
Moj nazor: Ak to potrebujes na bezne merania na autach tak je to max postacujece.Aj vzorkovacia frekvencia je postacujuca pokial sa nechces venovat VF elektronike.Co sa tyka meranie sekundaru na vn cievke tak sa da vyrobit vn sonda a velmi jednoducho.
Tu uz mas nejake poznatky.
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... c&start=75
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

Jo tak se dá udělat udělátko - je to kapacitní sonda, ale chytne leccos kolem, něco to nakreslí, ale je problém to ocejchovat s daným oscilem, pokud zapojím podle návodu pojistku proti zničení, neuvidíš co je třeba vidět. 170kHz=měření jakš takš do 30kHz, a to ještě u opakujících se průběhů, absolutní minimum pro měření je vzorkování 1MHz. Vím že to řada udělátek nemá a přesto jsou použitelná, ale už jsem narazil na omezení těchhle udělátek. Na druhou stranu je lepší něco než nic. :)
G3 Variant synchro
bobG3
Aktivista

Oscilo

Příspěvek od bobG3 »

Jo tak se dá udělat udělátko - je to kapacitní sonda, ale chytne leccos kolem, něco to nakreslí, ale je problém to ocejchovat s daným oscilem, pokud zapojím podle návodu pojistku proti zničení, neuvidíš co je třeba vidět. 170kHz=měření jakš takš do 30kHz, a to ještě u opakujících se průběhů, absolutní minimum pro měření je vzorkování 1MHz. Vím že to řada udělátek nemá a přesto jsou použitelná, ale už jsem narazil na omezení těchhle udělátek. Na druhou stranu je lepší něco než nic. :)
G3 Variant synchro
danpa
Nováček

Příspěvek od danpa »

Hoyo.
Diky za reakci.
Nejsem žadný profik ale Tvoje reakce mě potěšila.Myslim si,že není uměni -za hodně peněz malo muziky ale za málo peněz nějaká hudba.

Diky moc za Tvůj odkaz na ty stranky.
ondrejgti
Přispěvovatel

Příspěvek od ondrejgti »

http://www.youtube.com/watch?v=YJEbhELL ... r_embedded

-velmi pekne video pre predstavu aku vzorkovaciu frekvenciu treba na vykreslenie sekundaru zapalovania. Velmi malo treba na vykreslenie dlzky horenia, okolo 50kHz su pekne dokmity a spicky- pri 100/200kHz je viac spiciek rovnakych, ako pri 500kHz, tak neviem ci je tam nieco so zapalovanim, alebo preco su rozdiely... Autoscope 1 mal vzorkovanie pri 1 kanali 250kHz, pri dvoch 125kHz, tak myslim ze taketo vzorkovania musia stacit aspon na 1 cievku.
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“