vyskytl se mi u Octavie 2,OTDi 103kW mr08, najeto 50600km, menší problém. Nejčastěji se vyskytuje (mám zatím vypozorováno) když je okolo nuly. Ráno bezproblémově startuji i v -18 na první otočení, proto je mi to divné.
Ted k problému... Nastartuji studený motor (když je kolem 0 i když mrzne) popojedu pár km cca 2-3 (např. do obchodu, benzínka, ...) a při návratu k autu nemohu nastartovat. Motor chytne na 500ot. a hned zhasne. Zkoušel jsem vícekrat žhavit, ale nemá to na to vliv. Po několikátém pokusu o start motor chytne. Dojedu do práce (cca 35-40km) a po 8 hodinách když jedu domu je vše v pořádku a chytne na první otočení. Na diagnostice to ještě nebylo, problém se vyskytl párkrát, ale poslední dobou je to častěji a častěji. Nevíte co by to mohlo být? na co se mám finančně připravit?

Zkoušel jsem tankovat u vícero benzínek a o auto je staráno, určitě se mu nedává soda za studena atd.
možná řekne více video se zachyceným problémem.
http://www.youtube.com/watch?v=lNJxlkD-vbE
edit: ještě mne napadlo, že poté co po několikátém pokusu chytne, tak si odfoukne obláček dýmu z výfuku, který je cítit po naftě