Jaká značka je dobrá na co si dát pozor atd
RC Auta
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Mám Carson 10th Thor a HPI Bullet ST (není to přímo buggy, ale podobné ano - jedno je truggy a druhý stadium truck). Kvalita drtivě rozdílná ve prospěch HPI. Toho Carsona mám spíš už jen tak ze srandy, aby se nemusel "bát". Vyjel jsem na něm 1,5litru nitra a lehla ojnice, 2 komplet diferenciály a popraskané trochu nekvalitní plasty nepočítám. U HPI mám vyjeto cca 8litrů nitra a zatím bez problému (akorát se vyklechtal šroub držící rameno).
Na které značky si dát pozor poznáš úplně snadno. koukni se na cenu podobných aut a uvidíš to hned. Např. ten Carson stál 3,5t a HPI 9t. Pak už jen dobré palivo, dalších plno serepetiček a budeš spokojený. Hlavně počítej, že auto nenajede 500tkm
Video pro inspiraci (není moje)
http://www.youtube.com/watch?v=_OUF5RBJ ... re=related
a
http://www.youtube.com/watch?v=EnFnNtKx ... re=related
Na které značky si dát pozor poznáš úplně snadno. koukni se na cenu podobných aut a uvidíš to hned. Např. ten Carson stál 3,5t a HPI 9t. Pak už jen dobré palivo, dalších plno serepetiček a budeš spokojený. Hlavně počítej, že auto nenajede 500tkm

Video pro inspiraci (není moje)
http://www.youtube.com/watch?v=_OUF5RBJ ... re=related
a
http://www.youtube.com/watch?v=EnFnNtKx ... re=related
pokud budeš u auta max. využívat jeho možnosti, tak náklady na provoz nejsou malé. když s ním budeš poprcávat po louce, bude to jiné, než když ho protáhneš někde "v terénu".
měřítko vozu si musíš vybrat sám. 1:10 je dlouhý cca 50cm. třeba 1:5 je na takové obyč. pobavení podle mne moc velké. ještě se dělají 1:8. pokud máš někde v okolí rc prodejnu, zajdi se podívat.
s elektrikou můžeš jezdit v podstatě celoročně (samozřejmě ve vodě a sněhu to není nej), v délce jízdy jsi limitován pouze nabitím, resp. počtu akupacků (ovšem není problém pořešit i dobíjení v terénu), nemusíš nic seřizovat před jízdou, taky můžeš jezdit třeba i mezi barákama aniž by to někoho rušilo a taky má elektromotor lepší rozběh a dosáhne snad i vyšší rychlost (což u buggy není to hlavní)
s nitrem se dá jezdit jen do určité teploty (myslím chladno), kterou lze lehce posunout vhodným "zateplením", takže min. přes zimu se nesvezeš. při každé jízdě musíš motor seřídit (bohatost, volnoběh) a v podstatě i během jízdy s tím, jak se mění teplota vzduchu. u nitra jsi v jízdě limitovaný jen výdrží baterek pro přijímač a serva (kvalitní vydrží dost) a samozřejmě množstvím paliva. nelze s tím taky lítat někomu pod oknama, protože auto docela řve. a to je taky to, co se aspoň mě na tom líbí - zvukový projev, kouř, ale i to seřizování, zkrátka jak s velkým autem. je to sranda
teď finance
po samotné koupi auta (např. 10t), tak záleží samozřejmě na pohonu. pro elektro musíš koupít akupack(-y) pro pohon (cca 600-700/ks), baterky do vysílače (většinou 8ks cca do 500), nabíječku (1t-3t dle funkcí). pro nitro taky baterky do vysílače, do přijímače (další 4ks za 200), palivo (počítej 600kc/2.5litru a spotřeba není malá), žhavičku, tankovací láhev, nářadí (to samo i pro elektriku), oleje na filtr a po jízdě (cca 80/lahvičku).... všechno to pěkně po desítkách až stovkách korun naskakuje.
ale je to celkově sranda a lepší prachy projet v rc, než profetovat.
popřemýšlej tedy co by se ti líbilo (pohon a měřítko), k čemu to budeš používat a pak už je to snadné - jenom budeš platit.
měřítko vozu si musíš vybrat sám. 1:10 je dlouhý cca 50cm. třeba 1:5 je na takové obyč. pobavení podle mne moc velké. ještě se dělají 1:8. pokud máš někde v okolí rc prodejnu, zajdi se podívat.
s elektrikou můžeš jezdit v podstatě celoročně (samozřejmě ve vodě a sněhu to není nej), v délce jízdy jsi limitován pouze nabitím, resp. počtu akupacků (ovšem není problém pořešit i dobíjení v terénu), nemusíš nic seřizovat před jízdou, taky můžeš jezdit třeba i mezi barákama aniž by to někoho rušilo a taky má elektromotor lepší rozběh a dosáhne snad i vyšší rychlost (což u buggy není to hlavní)
s nitrem se dá jezdit jen do určité teploty (myslím chladno), kterou lze lehce posunout vhodným "zateplením", takže min. přes zimu se nesvezeš. při každé jízdě musíš motor seřídit (bohatost, volnoběh) a v podstatě i během jízdy s tím, jak se mění teplota vzduchu. u nitra jsi v jízdě limitovaný jen výdrží baterek pro přijímač a serva (kvalitní vydrží dost) a samozřejmě množstvím paliva. nelze s tím taky lítat někomu pod oknama, protože auto docela řve. a to je taky to, co se aspoň mě na tom líbí - zvukový projev, kouř, ale i to seřizování, zkrátka jak s velkým autem. je to sranda
teď finance
po samotné koupi auta (např. 10t), tak záleží samozřejmě na pohonu. pro elektro musíš koupít akupack(-y) pro pohon (cca 600-700/ks), baterky do vysílače (většinou 8ks cca do 500), nabíječku (1t-3t dle funkcí). pro nitro taky baterky do vysílače, do přijímače (další 4ks za 200), palivo (počítej 600kc/2.5litru a spotřeba není malá), žhavičku, tankovací láhev, nářadí (to samo i pro elektriku), oleje na filtr a po jízdě (cca 80/lahvičku).... všechno to pěkně po desítkách až stovkách korun naskakuje.
ale je to celkově sranda a lepší prachy projet v rc, než profetovat.
popřemýšlej tedy co by se ti líbilo (pohon a měřítko), k čemu to budeš používat a pak už je to snadné - jenom budeš platit.

http://www.youtube.com/watch?v=QaSjoo6u ... re=related
nechceš tuhle kurv* ?? známej ji má a asi ji chce prodat
kdyžtak ti dám na něj číslo do sz
zabil s tim psa (nějakýho jokšíra či co )
od tý doby se toho bojí
nechceš tuhle kurv* ?? známej ji má a asi ji chce prodat
kdyžtak ti dám na něj číslo do sz
zabil s tim psa (nějakýho jokšíra či co )
--775914666--stačí zavolat
, Berlingo 1.9D Prasečák + MB-OM604 SUPERTURBODIESEL
No jsem z vesnice tak by hluk nemusel zase tak moc sousedy obtěžovat, v nejhoršim mám kousek od baráku starou pískovnu kde by se dalo řádit.
Nitro si teď pořídil kamarád a neni to podle představ, provoz je nákladnější.
Chtěl by jít do něčeho takového : http://www.rcguru.cz/hmhi4054-26lcd-him ... 6ccm-d4071
Což se líbí i mě.
Nitro si teď pořídil kamarád a neni to podle představ, provoz je nákladnější.
Chtěl by jít do něčeho takového : http://www.rcguru.cz/hmhi4054-26lcd-him ... 6ccm-d4071
Což se líbí i mě.
Cítím to podobně jako psal boobika
1:5 s benzínem už je trochu jiná liga, ve Slavkově máme RC okruh a ty "silniční autíčka" chodí přes kilodvacet. Buggy 1:5 jsem vodil jen jednou a abych řekl pravdu, tak mě víc baví 1:10... je to takové hravější, na daném prostoru obratnější, menší setrvačnost,...
Nadruhou stranu 1:5 je dobrá na image... a pokud máš za barákem pískovnu... tak tě prostor limitovat nebude...
Nitro je opravdu trochu víc starostí, údržba, nastavování, čištění... ale zase ta vůně
Jezdit za baráky je fakt problém...
Osobně teď jezdím střídavou elektriku 1:10 a pokud chceš hlavně jezdit a jezdit, minimalizovat čas na údržbu, tak je to oproti spalovákům jasná volba. Ale opravdu stříďák, je to obrovský rozdíl oproti klasickým stejnosměrným motorům... stříďák se zase dále přiblížil k výhodám spalováků a zachoval si výhody elektriky...
Několik LiPol aku z Dealextreme po cca 20USD a není co řešit...
Zkus se někde domluvit a vyzkoušej si stříďák... já osobně jsem si již vybral (pravda na misce vah byl i čas na rodinu).... pokud máš čas, chceš "ladit" atd., tak je spalovák super věc... a ta vůně... no nostalgie... zamačkávám slzu
1:5 s benzínem už je trochu jiná liga, ve Slavkově máme RC okruh a ty "silniční autíčka" chodí přes kilodvacet. Buggy 1:5 jsem vodil jen jednou a abych řekl pravdu, tak mě víc baví 1:10... je to takové hravější, na daném prostoru obratnější, menší setrvačnost,...
Nadruhou stranu 1:5 je dobrá na image... a pokud máš za barákem pískovnu... tak tě prostor limitovat nebude...
Nitro je opravdu trochu víc starostí, údržba, nastavování, čištění... ale zase ta vůně
Osobně teď jezdím střídavou elektriku 1:10 a pokud chceš hlavně jezdit a jezdit, minimalizovat čas na údržbu, tak je to oproti spalovákům jasná volba. Ale opravdu stříďák, je to obrovský rozdíl oproti klasickým stejnosměrným motorům... stříďák se zase dále přiblížil k výhodám spalováků a zachoval si výhody elektriky...
Několik LiPol aku z Dealextreme po cca 20USD a není co řešit...
Zkus se někde domluvit a vyzkoušej si stříďák... já osobně jsem si již vybral (pravda na misce vah byl i čas na rodinu).... pokud máš čas, chceš "ladit" atd., tak je spalovák super věc... a ta vůně... no nostalgie... zamačkávám slzu
GIV Variant TDi ???kW
zdar mam savage x 4 ,6 pc cca 16000 + doplnky 5000 mam ho cca 4 roky a cca za 2,5 roku sem se na to vysral stoji to vic jak udrzba auta mi lezi v skriny je to super vecicka ale dyz stim chces krosit tak 2x tejdnu tak se to zacne celkem srat pocinaje diferakama pres ozubeny kolecka , skoro vsechny rc auta chtej este natunit , pak dyz vse funguje jak ma tak to jede skoro 80km/h ale prave je pak problem to uridit vydrzi to sice dost ale obcas uleti kolo , je to spis votom ze to davas porad dohromady ,pak chvilku jezdis ,ty benzinaky se musi hodne pecovat ,a neni to rozhodne prijit k tomu jak ke svimu tdicku a nastartovat se to musi porad trosku ladit , a nahradni dily stojej docela ranec za picoviny ale pro nakyho fandu do motoru to je dobry proste tam je male jednovlec s vykonem cca 3HP nadrz karbec jak malej fichtl
SuperbII combi 4x4 125kw
Záleží na modelu (hmotnosti), na použitém motoru (výkon/příkon), terénu, stylu zacházení... a samozřejmě na kapacitě akumulátoru.Fantik píše:A jaká je zhruba výdrž baterek na tý střídavý elektrice?
Má 1:10 s aku okolo 3Ah jezdí tak 10-15minut (nyní prodávají i 5Ah za cca 30USD). Obecně lze říci, že oproti stejnosměrným motorům ve stejném šasi se doba jízdy prodloužila o třetinu až polovinu... nebo neprodloužila, ale je to úplně jiná palba
Mám tam motor, co žere nominálně cca 20A a na tu 1:10 je to... dobré... no dovedu si tam představit něco ještě trochu silnějšího cca 35A, což by pak s aku 5Ah bylo zase těch cca 10-15 minut jízdy...
Používám Lixx aku a doba nabití cca 30min (záleží kolik "C" koupíš), reálně otestováno cca 120cyklů (reference 150-300). Protože to pro mne byla nové technologie a chtěl jsem to vyzkoušet a nenacpat do toho ranec, tak jsem nakoupil aku na Dealextreme i s nabíječkou (z 12V-auto nepotřebuji zásuvku, případně + trafo 230/12) za pár šupů a ukazuje se, že v tomto případě nemá smysl zbytečně kupovat "značkové" a drahé (porovnáno se "značkovými" kolegy)... stejně ty akumulátory vyrábí pouze tři fabriky v Číně pro celý svět (i pro Sony atd.)
Dokonce i regulátor a motor jsem objednal z Činy, protože jsem nekupoval nové auto, ale dělal přestavbu odladěného auta z ss na st... no ono vlastně všechno, co se prodává je čína... akorát obchodníky "označkovaná a namaštěná"... pravda u některých výrobků trochu hlídají kvalitu...
Jinak Savage je OK (znám pouze spalovák)... díly dostupné atd.
Pokud se teprve budeš učit, tak počítej s tím, že něco rozbiješ... ono i když to umíš, tak se tomu občas nevyhneš.... prostě to lítá cca 40-70km/h... urvané kolo, rameno... nechat řídit děti pouze se zatrimovaným maximem plynu (fakt to je "zbraň" a ne hračka)
GIV Variant TDi ???kW
No tak se začínám víc přiklánět k tomu stříďáku, aspoň podle toho co tu píšete tak to neni tak náročné na údržbu a provoz.
Je mi jasný že občas něco umře, ale když jsem na videách koukal co s tim dělali tak to vydrží celkem dost.
Celkem se mi zamlouvá tenhle: http://www.savage.cz/cz/zbozi/rc-modely ... serii.html
Ale zase pokud k tomu koupim dvě sady baterek (http://www.savage.cz/cz/zbozi/rc-bateri ... -mama.html ) + nabíječ a zdroj tak jsem v tom za 30tis.
Jak tu píšeš že stejně je skoro vše z číny tak nedá se to obědnat rovnou celý odtamtud?
Je mi jasný že občas něco umře, ale když jsem na videách koukal co s tim dělali tak to vydrží celkem dost.
Celkem se mi zamlouvá tenhle: http://www.savage.cz/cz/zbozi/rc-modely ... serii.html
Ale zase pokud k tomu koupim dvě sady baterek (http://www.savage.cz/cz/zbozi/rc-bateri ... -mama.html ) + nabíječ a zdroj tak jsem v tom za 30tis.
Jak tu píšeš že stejně je skoro vše z číny tak nedá se to obědnat rovnou celý odtamtud?