Olej pod víkem TFSI

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
luke.bean
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Olej pod víkem TFSI

Příspěvek od luke.bean »

Teď jsem tu měl auto 2.0 TFSi 147kW,byl tu s něčím jiným,ale extrémně mu teče z plastového víka hlavy olej.. Zkoušel jsem to dotáhnout,ale nebylo to volný,tak jsem to shodil ale nic neobvyklýho jsem neshledal..

vyndal jsem těsnění a zkusil nasadit víko bez něj na sucho a zdá se mi že to víko je pokroucený a nesedí tak jak by mělo a pořád se jakoby houpalo..ale na druhou stranu si říkám že je to přece jen plast,tak ten by se kroutit nemusel a mohl by se poddát při dotáhnutí..

teče to z toho fakt hodně,celej motor poteklej,plný otvory u svíček,takže moduly stojí v oleji..

nesetkal se někdo z něčím podobným na tomhle motoru ?

předem díky za každý postřeh :) :)
QUATTRO 308 kW
dav55
Aktivista

Příspěvek od dav55 »

tezko, rict,tvrde tesneni, je mozne ze motor tlakuje a tlaci olej ven, nebo je odvetrani ucpane a proto to tlaci olej.
luke.bean
Přispěvovatel

Příspěvek od luke.bean »

tak odhaleno , na víku je taková soustava ventilků,přepouštěcích kanálků a kdoví co ještě, vede do toho tlak ze sání,je v tom gumová membrának terá byla prasklá a tudíž to posílalo přes tu membránu plnej tlak turba ze sání do víka hlavy... suprovej vynález :D :D

jinak to stálo asi talíř v originále a skoro se to nedá sehnat
QUATTRO 308 kW
vw-futy
Sběrač informací

Re: Olej pod víkem TFSI

Příspěvek od vw-futy »

luke.bean píše: nesetkal se někdo z něčím podobným na tomhle motoru ?

předem díky za každý postřeh :) :)
myslíš presakovanie oleja tadeto?, mne to tlačilo zhora a lialo sa to dolu, lebo ja som mal tento problém, tiež blok motora otečený a nevedel som kadiaľ, až to v servise umyli, pobehal som bez plastového dekla a videlo priesaky, ale oprava bola zadara,lebo bola zvolávačka na stavač vačky tak to šlo dolu a pretesnili to nanovo, inak aj mne sa zdá ten plast akoby pokrútený :D teraz po nájazde cca 4000k už je sucho, zatiaľ.

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“