Pístek 12mm,ano-ne??
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Pístek 12mm,ano-ne??
Tak teď jsem mluvil po tel. s kamarádem,kterej dělá jenom nafťáky a spec. čerpadla a ten mě od té výměny zrazuje.Že prej se tím nic moc nezmění,protože ve chvíly kdy ho tam namontuju se mi zvětší vstřikovaná dávka,kterou,se kterou si to auto neví na volnoběh moc rady a poběží prej na volnoběch strašně a aby se to srovnalo bude se muset ubrat ta vstřikovací dávka (myslim na regulátoru?),takže to nakonec bude prý nula od nuly.Co si o tom myslíte a nebo jaké s tím máte vy zkušenosti??
Jestli je to tak a musí se zkracovat doba vstřiku tak jenom líp, ne? Čím kratší doba vstřiku tím lepší podmínky pro prohoření. A zvýší se vstřikovací tlak, takže lepší rozprach.
Můj závěr: i kdyby bylo vstřikované množství stejné, tak je vstřikováno pod větším tlakem (tudíž větčí rozprach) a za kratší dobu (více času na prohoření).
Ale to mi vyplývá jen z logiky věci. Zkušenosti s tím nemám. Zatím
Můj závěr: i kdyby bylo vstřikované množství stejné, tak je vstřikováno pod větším tlakem (tudíž větčí rozprach) a za kratší dobu (více času na prohoření).
Ale to mi vyplývá jen z logiky věci. Zkušenosti s tím nemám. Zatím

VW GIV ASZ, Frateli RACE 783, GTxxxxV - skládačka, FMIC, 60mm straight-through exhaust, jednohmota 240mm SACHS RACE, TDIfun HI-TECH software 300+PS, 1/4 míle 13,178s
A ten kamarat robi ake zavodne diesle, Zetor CRYSTAL? Ked je to take naprd, preco sa to potom robi? Hm. Ja mam len 11mm, ale rozdiel vo vykone je zjavny. Dymivost sa oproti 10mm nezvysila. Volnobeh no problem. Pri 12mm uz mozno bude treba torsku pohnut vrchom cerpadla aby sa prisposobila volnobezna davka, ale urcite to pojde super. Nebal by som sa toho, siel by som do toho, ale... ale mam automat a ten ma asi dost uz aj s tym 11mm cerpadlom, nechcem aby sa rozsypal.
Zvysi sa aj vstrekovane mnozstvo paliva, aj vstrekovaci tlak.
Zvysi sa aj vstrekovane mnozstvo paliva, aj vstrekovaci tlak.
Vcelku slusne riesenie, len treba sa uistit z akeho modelu cerpadla je dany vysokotlaky element. k tomu musi byt aj definovana vackova hriadel v cerpadle. ked to netrafi a da tam nespravny element z inou regulacnou charakteristikou tak ten volnobeh nesadne. Ale..... ak sa to spravne navoli tak efekt bude luxusny. Len potom by to chcelo zmenit este aj rotor na kompresore turba aby mal motot pri rovnakom plneni vyssi vyplach a tym vyssiu efektivitu. Myslim zeto cerpadlo je dobry napad ked tam budu pouzite spravne komponenty
-
- uživatel
- Kontaktovat uživatele:
BH motor : Bylo by docela dobre, kdybys napred prostudoval, co tu uz bylo na foru k tomuto tematu vse napsano nez zacnes placat. Mel jsi postrehnout sam, ze se jedna o zvysovani vykonu VW group, TDI 1,9 motor.Nechapu tve varovani ohledne zameny regulacnich elementu, ktere jsou na techto motorech stejne. Stejne nepripadna je tva poznamka k rotoru turba. Videl jsi jiz turbo rozebrane, ze bys rotor chtel pouze vymenit za tvarove jiny ?
Chtel bych tu tvoji vyvazovacku videt. Radsi ne...
Chtel bych tu tvoji vyvazovacku videt. Radsi ne...

pan VENCA Tu vyvazovacku si dojdi pozret do turian okres martin. A ked nemas k dispozicii cloveka ktory vlastni 5 osu frezu aj s nameriavanim tak ten rotor nevymenis to mas pravdu. A ked chces vidiet vymenene rotory a hned 2 tak sa dojdi ptret na moju RS 4. Ale to je benzin neviem ci to mozes na dieselfore. A ak mas pochybnosti o tej vyvazovacke tak je to CEMB ZE 5 kupena v autip v Bitesi . Tiyisti si to nepis veci ktore nemas preverene a nepoznas ma. A na margo toho cerpadla , len som popisoval problem mechanickeho cerpadla namontovaneho do tdi co som robil pred 5 rokmi. ale to by hadam uy aj stacilo.............. 

-
- uživatel
- Kontaktovat uživatele:
BH motor : S tou rozdelovaci hlavou ti myslim jiz dostatecne odpovedel Boda. Nevim proc mas tendenci porad brat veci osobne, jestli te zname nebo nezname. Nam jde o problem, zda resit nebo neresit. Tedy jsme radi, ze jsi nam vysvetlil, jak vymenit rotor v turbu.
Presto jsi si mohl odpustit toho "pan"....

Presto jsi si mohl odpustit toho "pan"....

Subjektivní pocity......? Je to poznat?Bageta píše:Tak pístek je tam a místo orig. 50 kubíků to prý dává 65,ale nevim pod jakým tlakem,sm se zapoměl zeptat
VW GIV ASZ, Frateli RACE 783, GTxxxxV - skládačka, FMIC, 60mm straight-through exhaust, jednohmota 240mm SACHS RACE, TDIfun HI-TECH software 300+PS, 1/4 míle 13,178s