Mam problém s Peugeotem 607 2.2 HDi r.v. 2002.
Po nastartování kolístají otáčky a motor jde trhavě tak, že otáčky spadnou a motor chcípne. Při jízdě jde motor také trhavě - jako by neměl dostatek paliva.
Zajímavé je, že se někdy motor uklidní a je vše ok. Diagnostikováno jen na místě za jízdy nikoliv a žándou chybovou hlášku to neukázalo (asi bych to měl s diagnostikou někde provětrat).
Spotřeba je stále 6,2 l, motor nekouří, v palivovém filtru nafta byla (možná až moc, když mi při zavírání filtru vycákla ven)
tady přikládám video:
http://www.youtube.com/watch?v=by8ctk55bik
tohle je diagnostikováno před problémem, kdy byl zanesený FAP a měl jsem právě podezření na něj. FAP jsem vyřešil, ale problém přetrval.
http://www.youtube.com/watch?v=WdxeIgY6 ... re=related
ta diagnostika motoru co svítí, bylo od vysokého tlaku turba - vyměnil jsem swirl a vymazal chybové hlášení. Ale ohledně paliva či EGRu tam nebylo zhola nic.
Ona se tato chyba projevovala mírným cukáním za studena při ohřátím motoru ok až pak při ohřátém motoru v jízdě od semaforu k semaforu začaly opět kolísat otáčky. Co se auto provětralo po dálnici vše ok.
Vypadá to na vysokotlaký ventil?
Děkuji moc všem za jakoukoliv radu.
Peugeot 607 2.2 HDI Kolísání otáček, trhavý chod motoru
Moderátoři: šulda, Moderátoři
vyřešeno
Kdepak palivová soustava, byl to dvouhmotný setrvák
Čidlo otáček díky vyběhanému setrváku dostávalo španté informace, to byl celý problém. Mě bylo divný, že na diag bylo poměrně vše ok. Ale co, vyměnil jsem palivový čerpadlo, filtr, DRV ventil.
Udělal jsem si dokonce i FAPoff, tak už vím jak na to včetně vypnutí v jednotce. A auto jezdí jak víno...
Jinak jsem z prahy, nejsem servisní technik, ale podle manuálů to opravit zvládnu... všechno dělají jen lidi.

Kdepak palivová soustava, byl to dvouhmotný setrvák

Čidlo otáček díky vyběhanému setrváku dostávalo španté informace, to byl celý problém. Mě bylo divný, že na diag bylo poměrně vše ok. Ale co, vyměnil jsem palivový čerpadlo, filtr, DRV ventil.
Udělal jsem si dokonce i FAPoff, tak už vím jak na to včetně vypnutí v jednotce. A auto jezdí jak víno...
Jinak jsem z prahy, nejsem servisní technik, ale podle manuálů to opravit zvládnu... všechno dělají jen lidi.