Ahoj kluci, co by jste mě doporučili za olej pro tohohle kocoura?Čeká mě ted výměna a nevim co tam mam dát.Autíko jsem nedavno přivezl Z D a co se s ním dělo, měnilo atd přesně nevím.Na forech někdo radí plnou syntetiku někdo zase polo atd .....co poradíte ?Co mám vyměnit ještě krom oleje ?O.Filtr je jasnej ...co převodovej olje atd ?
Děkuju za rady.
Co za olej - E39 530d 142kw 220tkm
Moderátoři: šulda, Moderátoři
No proplachnu moturek a olej mu dam taky kvalitní.Já jen jestli meě měkdo kdo tomu rozumí nedoporučí jakej.Náplně udělam asi jak radíš.Filtr včetně palivovýho taky.Vzduchovej pěkně vyčistim...když bude hoodně mrtvej tak se koupí taky.bobG3 píše:Kdybych ho měl já, udělal bych proplach motoru, nejlíp nějakou srajdou na uvolnění, olej dle specifikace výrobce, značkový, náplně všechny - servo, chl. kap., náplně převodů, filtry /značkové), jestli to má řemen na rozvody tak vyměnit sadu, jestli řetěz, zkontrolovat.
Rozvod řetěz a prej celkem nesmrtelnej.
Díky.
No zjisti doporučení výrobce - normu, a pak podle toho, jak dlouho chceš auto mít, kolik ročně najedeš a jakým způsobem - město atd. Já jsem zastáncem odstupňovaného přístupu - od důchodce s 8000km za rok s levnějším olejem po 20 - 30k za rok s potřebou delší výdrže motoru - značkový - mobil, elf, shell, střed je liqui molly, Q8 naše , ale je to můj názor. Čím víc od auta chceš, tí míň šetři na oleji a filtrech.
G3 Variant synchro