huci lozisko i po vymene

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

calibos
Sběrač informací
Odpovědi: 0

huci lozisko i po vymene

Příspěvek od calibos »

Vymenil jsem ted L predni lozisko, protoze hucelo ( za nove SKF, pred tim FAG ). Ovsem ted to huci jeste vic...a to jsem to predchozi menil v zime a uz odeslo (cca 10 000km)...
kde je problem? v naboji, nebo jeste v necem jinem ?? jeste budu menit i to druhe, take huci
josef10
Aktivista

Re: huci lozisko i po vymene

Příspěvek od josef10 »

calibos píše:Vymenil jsem ted L predni lozisko, protoze hucelo ( za nove SKF, pred tim FAG ). Ovsem ted to huci jeste vic...a to jsem to predchozi menil v zime a uz odeslo (cca 10 000km)...
kde je problem? v naboji, nebo jeste v necem jinem ?? jeste budu menit i to druhe, take huci

jakym momentem jsi utahl poloosy? jestli jsi to prednal tak jsi umrtvil lozisko...
karel4
Aktivista

Příspěvek od karel4 »

Vyměn pravé.
Pak špekuluj.
calibos
Sběrač informací

Příspěvek od calibos »

josef10 píše:
calibos píše:Vymenil jsem ted L predni lozisko, protoze hucelo ( za nove SKF, pred tim FAG ). Ovsem ted to huci jeste vic...a to jsem to predchozi menil v zime a uz odeslo (cca 10 000km)...

jakym momentem jsi utahl poloosy? jestli jsi to prednal tak jsi umrtvil lozisko...
to netusim, nedelaljsem to sam, ale servisak...
OCTAVIA I - 1.8T RS
josef10
Aktivista

Příspěvek od josef10 »

calibos píše:
josef10 píše:

to netusim, nedelaljsem to sam, ale servisak...
to je prave ono... pokud se nedodrzi predepsany moment tak lozisko jde do kytek...
karel4
Aktivista

Příspěvek od karel4 »

V životě jsem nedotahoval přední ložisko momentovým klíčem a cca 400 aut nemělo s tím problém,prostě 1 m páku a s citem. ;)
boobika
Aktivista

Příspěvek od boobika »

co to je za auto?
calibos
Sběrač informací

Příspěvek od calibos »

boobika píše:co to je za auto?
OCTAVIA I COMBI RS
OCTAVIA I - 1.8T RS
papouch22
Aktivista

Příspěvek od papouch22 »

karel4 píše:V životě jsem nedotahoval přední ložisko momentovým klíčem a cca 400 aut nemělo s tím problém,prostě 1 m páku a s citem. ;)
mam stejne zkusenosti
Rapid 1.0
Focus II TDCi
BEJVALO
Roomster TDI
GIV 55KW
Focus 1.8 TDCi
Felda 1.3 LXi
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Radiální ložisko je ze dvou částí, které se po dotažení opřou o sebe a vůle je daná konstrukcí ložiska..Moment je tam k tomu, aby byla záruka, že se obě půlky dotknou anebo aby u menšího ložiska nějaký stachanovec vnitřní půlky nerozlomil...Takže jak hoši píší,když někdo utahuje poloosu po montáži nového ložiska trubkou a po dotažení ložiska /opření půlek/ rozumně přetáhne, nemůžou je zkurvit..Používal jsem momenták , když mi nam.ložiska začala po měsíci hučet , netušil jsem, čím to je a nakonec to byla vadná várka/FAG/..,bylo to na expertíze, kde přetažení údajně poznají..a uznali vadu ložiska. Pak jsem momenták zas nechal v koutě... :)
nepropadat panice...
josef10
Aktivista

Příspěvek od josef10 »

jericho-3 píše:Radiální ložisko je ze dvou částí, které se po dotažení opřou o sebe a vůle je daná konstrukcí ložiska..Moment je tam k tomu, aby byla záruka, že se obě půlky dotknou anebo aby u menšího ložiska nějaký stachanovec vnitřní půlky nerozlomil...Takže jak hoši píší,když někdo utahuje poloosu po montáži nového ložiska trubkou a po dotažení ložiska /opření půlek/ rozumně přetáhne, nemůžou je zkurvit..Používal jsem momenták , když mi nam.ložiska začala po měsíci hučet , netušil jsem, čím to je a nakonec to byla vadná várka/FAG/..,bylo to na expertíze, kde přetažení údajně poznají..a uznali vadu ložiska. Pak jsem momenták zas nechal v koutě... :)
aha tak to jsem nevedel... to znamena utahnout matici na poloose klidne metrovou trubkou a lozisku se nic nestane?
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

Na O1 je to myslim 300Nm, takže na metrový trubce 30kg. Jen aby byla představa...
Oct asv 2000, DieselPower
josef10
Aktivista

Příspěvek od josef10 »

Pája 19 píše:Na O1 je to myslim 300Nm, takže na metrový trubce 30kg. Jen aby byla představa...
na OI je predepsany moment 50 Nm + 60 stupnu....
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

Asi čerpu ze špatnýho zdroje (wallbash) , ale auta jezděj a nehučej.
Oct asv 2000, DieselPower
josef10
Aktivista

Příspěvek od josef10 »

dokaze nekdo rict vysledny moment 50 Nm + 60 stupnu?
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“