huci lozisko i po vymene
Moderátoři: šulda, Moderátoři
huci lozisko i po vymene
Vymenil jsem ted L predni lozisko, protoze hucelo ( za nove SKF, pred tim FAG ). Ovsem ted to huci jeste vic...a to jsem to predchozi menil v zime a uz odeslo (cca 10 000km)...
kde je problem? v naboji, nebo jeste v necem jinem ?? jeste budu menit i to druhe, take huci
kde je problem? v naboji, nebo jeste v necem jinem ?? jeste budu menit i to druhe, take huci
Re: huci lozisko i po vymene
calibos píše:Vymenil jsem ted L predni lozisko, protoze hucelo ( za nove SKF, pred tim FAG ). Ovsem ted to huci jeste vic...a to jsem to predchozi menil v zime a uz odeslo (cca 10 000km)...
jakym momentem jsi utahl poloosy? jestli jsi to prednal tak jsi umrtvil lozisko...
to netusim, nedelaljsem to sam, ale servisak...josef10 píše:calibos píše:Vymenil jsem ted L predni lozisko, protoze hucelo ( za nove SKF, pred tim FAG ). Ovsem ted to huci jeste vic...a to jsem to predchozi menil v zime a uz odeslo (cca 10 000km)...
jakym momentem jsi utahl poloosy? jestli jsi to prednal tak jsi umrtvil lozisko...
OCTAVIA I - 1.8T RS
to je prave ono... pokud se nedodrzi predepsany moment tak lozisko jde do kytek...calibos píše:to netusim, nedelaljsem to sam, ale servisak...josef10 píše:calibos píše:Vymenil jsem ted L predni lozisko, protoze hucelo ( za nove SKF, pred tim FAG ). Ovsem ted to huci jeste vic...a to jsem to predchozi menil v zime a uz odeslo (cca 10 000km)...
Radiální ložisko je ze dvou částí, které se po dotažení opřou o sebe a vůle je daná konstrukcí ložiska..Moment je tam k tomu, aby byla záruka, že se obě půlky dotknou anebo aby u menšího ložiska nějaký stachanovec vnitřní půlky nerozlomil...Takže jak hoši píší,když někdo utahuje poloosu po montáži nového ložiska trubkou a po dotažení ložiska /opření půlek/ rozumně přetáhne, nemůžou je zkurvit..Používal jsem momenták , když mi nam.ložiska začala po měsíci hučet , netušil jsem, čím to je a nakonec to byla vadná várka/FAG/..,bylo to na expertíze, kde přetažení údajně poznají..a uznali vadu ložiska. Pak jsem momenták zas nechal v koutě... 

nepropadat panice...
aha tak to jsem nevedel... to znamena utahnout matici na poloose klidne metrovou trubkou a lozisku se nic nestane?jericho-3 píše:Radiální ložisko je ze dvou částí, které se po dotažení opřou o sebe a vůle je daná konstrukcí ložiska..Moment je tam k tomu, aby byla záruka, že se obě půlky dotknou anebo aby u menšího ložiska nějaký stachanovec vnitřní půlky nerozlomil...Takže jak hoši píší,když někdo utahuje poloosu po montáži nového ložiska trubkou a po dotažení ložiska /opření půlek/ rozumně přetáhne, nemůžou je zkurvit..Používal jsem momenták , když mi nam.ložiska začala po měsíci hučet , netušil jsem, čím to je a nakonec to byla vadná várka/FAG/..,bylo to na expertíze, kde přetažení údajně poznají..a uznali vadu ložiska. Pak jsem momenták zas nechal v koutě...