to udává pořád.anydraj píše:1-2 L na 15000 je zlaty.Vyrobce svyho casu udaval u PD motoru povolenou toleranci 1L na 1000KM.
Kolik žere olej PD ?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Aktivista
- subz3ro_tdi
- Aktivista
To ako fakt? Cosi take som pocul u nejakych francuzskych HDi motorov, ale aby poctive koncernove PD zralo na 1000km naftu/olej v pomere 1:60 mi pride hoooooooodne od vecipokornasek.pepan píše:to udává pořád.anydraj píše:1-2 L na 15000 je zlaty.Vyrobce svyho casu udaval u PD motoru povolenou toleranci 1L na 1000KM.

Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Udává se to skutečně pořád. Ale asi všichni tušíme, že je to jen alibismus. Žádný motor tolik oleje nežere - to by musel být s namotanými dvěma miliony těsně před kolapsem, případně by musel jezdit bez simerignů na ventilech.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
ahojk
do PD zásadne Castrol Magnatec Profesional B4 (TXT 505.01) 5W-40
mam interval jako kazdy kdo si svuj vus vazi na 15tkm a doleju v prubehu intervalu 1L
a je to v pořádku
z pozdravem
cave
do PD zásadne Castrol Magnatec Profesional B4 (TXT 505.01) 5W-40
mam interval jako kazdy kdo si svuj vus vazi na 15tkm a doleju v prubehu intervalu 1L
a je to v pořádku
z pozdravem
cave

SEAT Model ALHAMBRA (7V8, 7V9)1.9 TDI Pd [AUY]85 kW 115 PS objem1896 ccm 12/2002 - 7-místné Stylance Luxus,, EGR-OFF
mas divnu matematiku 15 000KM je interval a ty chces do smiesneho chorvatska niest 3L oleja ???? ja urobim 2X siriu a mam 0,5 litra na doliatie tak sa prosíím kontroluj co pisessubz3ro_tdi píše:To ako fakt? Cosi take som pocul u nejakych francuzskych HDi motorov, ale aby poctive koncernove PD zralo na 1000km naftu/olej v pomere 1:60 mi pride hoooooooodne od vecipokornasek.pepan píše:to udává pořád.anydraj píše:1-2 L na 15000 je zlaty.Vyrobce svyho casu udaval u PD motoru povolenou toleranci 1L na 1000KM.To akoze pojdem na dovolenku do Ciernej hory vybaveny pre istotu 3L kanystrom oleja a das ist alles gut... super
forum pomaha ludom a nerobime si tu z nikoho vrabce co vsetko zožeru
pekny den
cave

SEAT Model ALHAMBRA (7V8, 7V9)1.9 TDI Pd [AUY]85 kW 115 PS objem1896 ccm 12/2002 - 7-místné Stylance Luxus,, EGR-OFF
- subz3ro_tdi
- Aktivista
kontroluj sa ty kamo a citaj poriadne k comu sa vyjadrujem kym zacnes pruditcavediver píše:mas divnu matematiku 15 000KM je interval a ty chces do smiesneho chorvatska niest 3L oleja ???? ja urobim 2X siriu a mam 0,5 litra na doliatie tak sa prosíím kontroluj co pises
pekny den
cave

p.s. ak je pre teba Chorvatsko a Cierna Hora to iste, tak doporucujem popri tom zamyslani co pises postudovat aj atlas...

Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Audi A2 1.4TDI
-
- Aktivista
Dovolim si vyjadrovat jen k 2,0 8V TDI - maji tam v predpisu nejaky longlife. Je to tuze chytre, protoze nez to vymenite, tak ho dvakrat vymenite
Netusim, zda to byl od VW zamer, ale na brachovym Touranu s timto motorem se ten olej proste nehorazne spotrebovaval. Od chvile, kdy jsme tam zacali davat 5W-40 tak to prestalo zrat a doleva se s rozumem, tedy do litru v prubehu vymeny.
Osobne mam s oleji od Castrolu ty nejhorsi zkusenosti a od te doby, co jsem zacal jezdit na Valvoline Durablend Diesel 5W-40, tak jsem vice, nezli spokojeny a jezdi na to u nas 4 auta ve firme a moje okoli (10+ aut) - k plne spokojenosti. Ostatne. lidi od Lubose na to taky jezdi

Netusim, zda to byl od VW zamer, ale na brachovym Touranu s timto motorem se ten olej proste nehorazne spotrebovaval. Od chvile, kdy jsme tam zacali davat 5W-40 tak to prestalo zrat a doleva se s rozumem, tedy do litru v prubehu vymeny.
Osobne mam s oleji od Castrolu ty nejhorsi zkusenosti a od te doby, co jsem zacal jezdit na Valvoline Durablend Diesel 5W-40, tak jsem vice, nezli spokojeny a jezdi na to u nas 4 auta ve firme a moje okoli (10+ aut) - k plne spokojenosti. Ostatne. lidi od Lubose na to taky jezdi

TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by 
Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
-
- Aktivista
Jednak to, co jsem psal vyse. Zadruhe fakt, ze jsem "mel tu cest" videt par rozdelanych PDcek, ktere na tom jezdily - spinu, ktera mela byt jinde jsi z nich musel sundavat kartackem, vacky ve vyrazne nepomerne jinem stavu, nezli co znam pri pouziti Valvolinu. V pripade pouziti toho stacilo rozprasovacem ostrikat a bylo, protoze jinak byl bordel ve vane/filtru.
Verim, ze Castrol muze vyrabet dobre oleje pro vysootackove benziny, nicmene jsem se jeste nesetkal s dobrym olejem pro diesely.
... ale moje poznatky mohou byt subjektivni, protoze nejsem mechanik a sdeluji jen svoje zkusenosti a pocity ze zazitku, ktere jsem ziskal v ruznych dilnach.
Faktem ale stale zustava to, co jsem zminil uz predtim - okoli kolem Lubose (guru ceskeho TDI tuningu) jezdi na Valvoline. Mimochodem ceny jsou take prijatelnejsi nezli za ten kram od Castrolu.
Ja s tim mazal dve turba na jednom motoru a ze jsem tomu daval cocku ... a i tak vse vporadku a menil jsem po <10tkm
http://valvoline.cz/cs/shop/kategorie/5 ... iesel-5w40
Verim, ze Castrol muze vyrabet dobre oleje pro vysootackove benziny, nicmene jsem se jeste nesetkal s dobrym olejem pro diesely.
... ale moje poznatky mohou byt subjektivni, protoze nejsem mechanik a sdeluji jen svoje zkusenosti a pocity ze zazitku, ktere jsem ziskal v ruznych dilnach.
Faktem ale stale zustava to, co jsem zminil uz predtim - okoli kolem Lubose (guru ceskeho TDI tuningu) jezdi na Valvoline. Mimochodem ceny jsou take prijatelnejsi nezli za ten kram od Castrolu.
Ja s tim mazal dve turba na jednom motoru a ze jsem tomu daval cocku ... a i tak vse vporadku a menil jsem po <10tkm

http://valvoline.cz/cs/shop/kategorie/5 ... iesel-5w40
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by 

ARL na 15tis. km s 5 litrami oleja. skoro 4,3-4,5 tam natrepem pri vymene (vytahujem aj stary olej z "domceku" filtra) a zvysneho pol litra dolievam tak aby aj na konci bola aspon polka na ryske
Seat Leon 1,9 TDI ARL ,355PS/ 650NM GT2262VKLR, trysky FIRAD+120%, upravena hlava, CHIP by ROBOT, vyfuk komplet nerez 80mm->70mm, Spojka SACHS race keramika, HP sporting, RS brzdy
http://picbg.net/u/283/4760/362493.gif
http://picbg.net/u/283/4760/362493.gif
Spíš se kontroluj ty sám...cavediver píše:mas divnu matematiku 15 000KM je interval a ty chces do smiesneho chorvatska niest 3L oleja ???? ja urobim 2X siriu a mam 0,5 litra na doliatie tak sa prosíím kontroluj co pisessubz3ro_tdi píše:To ako fakt? Cosi take som pocul u nejakych francuzskych HDi motorov, ale aby poctive koncernove PD zralo na 1000km naftu/olej v pomere 1:60 mi pride hoooooooodne od vecipokornasek.pepan píše: to udává pořád.To akoze pojdem na dovolenku do Ciernej hory vybaveny pre istotu 3L kanystrom oleja a das ist alles gut... super
pekny den
cave
fabia 1.9tdi Pd
Ahoj,
já mám najeto cca 200t, používám mogul extreme Pd 5w-40 a cca 1 litr doleju do výměny (12-15000km).
Kefi
já mám najeto cca 200t, používám mogul extreme Pd 5w-40 a cca 1 litr doleju do výměny (12-15000km).
Kefi
Octavia 2.0 TDI CR combi, 110kW, CKFC