Kolik žere olej PD ?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

pokornasek.pepan
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od pokornasek.pepan »

anydraj píše:1-2 L na 15000 je zlaty.Vyrobce svyho casu udaval u PD motoru povolenou toleranci 1L na 1000KM.
to udává pořád.
vilik
Přispěvovatel

Příspěvek od vilik »

28 - 30 kkm 0,2 l při LL. :)
VW Sharan
1.9 TDI PD
subz3ro_tdi
Aktivista

Příspěvek od subz3ro_tdi »

pokornasek.pepan píše:
anydraj píše:1-2 L na 15000 je zlaty.Vyrobce svyho casu udaval u PD motoru povolenou toleranci 1L na 1000KM.
to udává pořád.
To ako fakt? Cosi take som pocul u nejakych francuzskych HDi motorov, ale aby poctive koncernove PD zralo na 1000km naftu/olej v pomere 1:60 mi pride hoooooooodne od veci :D To akoze pojdem na dovolenku do Ciernej hory vybaveny pre istotu 3L kanystrom oleja a das ist alles gut... super :D
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Udává se to skutečně pořád. Ale asi všichni tušíme, že je to jen alibismus. Žádný motor tolik oleje nežere - to by musel být s namotanými dvěma miliony těsně před kolapsem, případně by musel jezdit bez simerignů na ventilech.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
cavediver
Přispěvovatel

Příspěvek od cavediver »

ahojk
do PD zásadne Castrol Magnatec Profesional B4 (TXT 505.01) 5W-40
mam interval jako kazdy kdo si svuj vus vazi na 15tkm a doleju v prubehu intervalu 1L
a je to v pořádku
z pozdravem
cave ;)
SEAT Model ALHAMBRA (7V8, 7V9)1.9 TDI Pd [AUY]85 kW 115 PS objem1896 ccm 12/2002 - 7-místné Stylance Luxus,, EGR-OFF
cavediver
Přispěvovatel

Příspěvek od cavediver »

subz3ro_tdi píše:
pokornasek.pepan píše:
to udává pořád.
To ako fakt? Cosi take som pocul u nejakych francuzskych HDi motorov, ale aby poctive koncernove PD zralo na 1000km naftu/olej v pomere 1:60 mi pride hoooooooodne od veci :D To akoze pojdem na dovolenku do Ciernej hory vybaveny pre istotu 3L kanystrom oleja a das ist alles gut... super :D
mas divnu matematiku 15 000KM je interval a ty chces do smiesneho chorvatska niest 3L oleja ???? ja urobim 2X siriu a mam 0,5 litra na doliatie tak sa prosíím kontroluj co pises
forum pomaha ludom a nerobime si tu z nikoho vrabce co vsetko zožeru
pekny den
cave ;)
SEAT Model ALHAMBRA (7V8, 7V9)1.9 TDI Pd [AUY]85 kW 115 PS objem1896 ccm 12/2002 - 7-místné Stylance Luxus,, EGR-OFF
subz3ro_tdi
Aktivista

Příspěvek od subz3ro_tdi »

cavediver píše:mas divnu matematiku 15 000KM je interval a ty chces do smiesneho chorvatska niest 3L oleja ???? ja urobim 2X siriu a mam 0,5 litra na doliatie tak sa prosíím kontroluj co pises
pekny den
cave ;)
kontroluj sa ty kamo a citaj poriadne k comu sa vyjadrujem kym zacnes prudit (wallbash) rec bola o 1l na 1000km, k tomu som sa zamerne ironicky vyjadroval... uz ked tu spominas ulohy fora, tak takychto sviatocnych prispevovatelov co rozdavaju rozumy bez hlavy a paty tu asi nikto nepotrebuje... minimalne ja nie, tak to pripadne skus na niekoho ineho.
p.s. ak je pre teba Chorvatsko a Cierna Hora to iste, tak doporucujem popri tom zamyslani co pises postudovat aj atlas... ;)
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

Dovolim si vyjadrovat jen k 2,0 8V TDI - maji tam v predpisu nejaky longlife. Je to tuze chytre, protoze nez to vymenite, tak ho dvakrat vymenite (wallbash)

Netusim, zda to byl od VW zamer, ale na brachovym Touranu s timto motorem se ten olej proste nehorazne spotrebovaval. Od chvile, kdy jsme tam zacali davat 5W-40 tak to prestalo zrat a doleva se s rozumem, tedy do litru v prubehu vymeny.

Osobne mam s oleji od Castrolu ty nejhorsi zkusenosti a od te doby, co jsem zacal jezdit na Valvoline Durablend Diesel 5W-40, tak jsem vice, nezli spokojeny a jezdi na to u nas 4 auta ve firme a moje okoli (10+ aut) - k plne spokojenosti. Ostatne. lidi od Lubose na to taky jezdi ;)
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
fx99
Přispěvovatel

Příspěvek od fx99 »

forest ,jake špatne skušenosti s castrolem ???davam ho do sveho 1.9 pd a řikam si buhvíco mu nedavam .mužeš prosím nako rozepsat dík
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

zkus trochu pohledat nejen tady na fóru a příště už ho nedáš. ;)

to cavediver - v klidu prosím ;)
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

Jednak to, co jsem psal vyse. Zadruhe fakt, ze jsem "mel tu cest" videt par rozdelanych PDcek, ktere na tom jezdily - spinu, ktera mela byt jinde jsi z nich musel sundavat kartackem, vacky ve vyrazne nepomerne jinem stavu, nezli co znam pri pouziti Valvolinu. V pripade pouziti toho stacilo rozprasovacem ostrikat a bylo, protoze jinak byl bordel ve vane/filtru.

Verim, ze Castrol muze vyrabet dobre oleje pro vysootackove benziny, nicmene jsem se jeste nesetkal s dobrym olejem pro diesely.

... ale moje poznatky mohou byt subjektivni, protoze nejsem mechanik a sdeluji jen svoje zkusenosti a pocity ze zazitku, ktere jsem ziskal v ruznych dilnach.

Faktem ale stale zustava to, co jsem zminil uz predtim - okoli kolem Lubose (guru ceskeho TDI tuningu) jezdi na Valvoline. Mimochodem ceny jsou take prijatelnejsi nezli za ten kram od Castrolu.

Ja s tim mazal dve turba na jednom motoru a ze jsem tomu daval cocku ... a i tak vse vporadku a menil jsem po <10tkm 8)

http://valvoline.cz/cs/shop/kategorie/5 ... iesel-5w40
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
fx99
Přispěvovatel

Příspěvek od fx99 »

tak dík :( zrovna sem ho tam dal . mno pude po 10 000km ven no .
mgbiker
Přispěvovatel

Příspěvek od mgbiker »

ARL na 15tis. km s 5 litrami oleja. skoro 4,3-4,5 tam natrepem pri vymene (vytahujem aj stary olej z "domceku" filtra) a zvysneho pol litra dolievam tak aby aj na konci bola aspon polka na ryske
Seat Leon 1,9 TDI ARL ,355PS/ 650NM GT2262VKLR, trysky FIRAD+120%, upravena hlava, CHIP by ROBOT, vyfuk komplet nerez 80mm->70mm, Spojka SACHS race keramika, HP sporting, RS brzdy
http://picbg.net/u/283/4760/362493.gif
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

cavediver píše:
subz3ro_tdi píše:
pokornasek.pepan píše: to udává pořád.
mas divnu matematiku 15 000KM je interval a ty chces do smiesneho chorvatska niest 3L oleja ???? ja urobim 2X siriu a mam 0,5 litra na doliatie tak sa prosíím kontroluj co pises
pekny den
cave ;)
Spíš se kontroluj ty sám...
Kefi
Přispěvovatel

fabia 1.9tdi Pd

Příspěvek od Kefi »

Ahoj,
já mám najeto cca 200t, používám mogul extreme Pd 5w-40 a cca 1 litr doleju do výměny (12-15000km).
Kefi
Octavia 2.0 TDI CR combi, 110kW, CKFC
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“