Jak poznám jestli je výsledný MEŘO kvalitní?

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

djpeto
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od djpeto »

svars pise dobre. meria sa ph vody z ktorou sa perie mero, ph neutral je 7, ale urcite bude vyzsie.
co sa tyka gumy tak jedina moznost vymenit za iny material ktory odolava olejom, bionafte
EKOCar B100
#1:Octavia Combi '99 Black magic, AHF, EGRoff, TT-puky, 13000lm light.
#2:Octavia '97, modra metaliza, AGR,EGRoff,MAFoff
Tomajko
Nováček

Příspěvek od Tomajko »

djpeto píše:svars pise dobre. meria sa ph vody z ktorou sa perie mero, ph neutral je 7, ale urcite bude vyzsie.
co sa tyka gumy tak jedina moznost vymenit za iny material ktory odolava olejom, bionafte
takže ideálně pH 7 :) když bude vyšší čemu to bude vadit?
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

Tomajko píše:
djpeto píše:svars pise dobre. meria sa ph vody z ktorou sa perie mero, ph neutral je 7, ale urcite bude vyzsie.
takže ideálně pH 7 :) když bude vyšší čemu to bude vadit?
pokud to bude vadit tobě kup si naftu u čerpačky ;)
Tomajko
Nováček

Příspěvek od Tomajko »

slovacek.milos píše:pokud to bude vadit tobě kup si naftu u čerpačky ;)
mě to vadit nebude, já jen chci vědět jestli se mám snažit o pH 7 a jestli ano proč?
Stewa
Přispěvovatel

Příspěvek od Stewa »

Tomajko píše:
mě to vadit nebude, já jen chci vědět jestli se mám snažit o pH 7 a jestli ano proč?
Zásadní informace je, do kterého auta budete vaši domácí směs tankovat. Pro poctivé atmosférické diesely je nějaké Ph nedůležité, ty zkousnou skoro všechno a dlouhodobě.
Co se Ph týče, zkuste si nejdříve prohledat toto fórum, fórum U Pramene http://www.upramene.cz/forum/index.php? ... e0f54fbd14 a samozřejmě strýčka Google.
Mercedes-Benz W210 300D
djpeto
Přispěvovatel

Příspěvek od djpeto »

Tomajko píše:
ked som meral ph, este v zaciatkoch, tak aj po 4 praniach bolo okolo 10. neslo ani za boha dosiahnut mensieho ph. ak sa ti to podari, daj vediet ako. a skus aj napisat ake mas auto, aj to je dolezite. a odpoved na otazku jestli se mas snazit o ph7, tak to je asi to posledne na co by som sa zameral, skor sa snaz naskreckovat co najviac oleja (noteeth)
EKOCar B100
Tomajko
Nováček

Příspěvek od Tomajko »

zatím je všechno ve fázi pokusů, na diesel mám jen Zetor 25 ale časem plánuju nějaký nafťáček i do normálního provozu (můj sen je Nissan Patrol 2,8 TDI). A pokud by se podařilo domluvit nějaký přísun vyfritu tak by to bylo zajímavé :)
svars
Přispěvovatel

Příspěvek od svars »

djpeto píše:
Tomajko píše:
ked som meral ph, este v zaciatkoch, tak aj po 4 praniach bolo okolo 10. neslo ani za boha dosiahnut mensieho ph. ak sa ti to podari, daj vediet ako. a skus aj napisat ake mas auto, aj to je dolezite. a odpoved na otazku jestli se mas snazit o ph7, tak to je asi to posledne na co by som sa zameral, skor sa snaz naskreckovat co najviac oleja (noteeth)
při samotném praní ph směsi moc neklesá, ( klesne jen o vyprané mýdlo)... protože se nikdy nepodaří nadávkovat hydroxid přesně, ten co ve směsi zbyde dělá to vysoké ph... je třeba nakoupit kyselinu citronovou (granulky) (nebo ocet ale smrdí to) a surovou směs s odpusteným glycerinem okyselit aby zreagoval zbylý hydroxid. potom prát, sušit a kvalitka jak víno :-)
Škoda 1.9, 81
djpeto
Přispěvovatel

Příspěvek od djpeto »

ale priznajme si, rotacky si smakuju aj na nevypratom (LOL)
EKOCar B100
Martin.R
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Martin.R »

djpeto píše:ale priznajme si, rotacky si smakuju aj na nevypratom (LOL)
Kdyby jen rotačky. Krmim tim i PD ;)
Kdo by se drbal s nějakym pranim.
Elektronika auta a technika........
776 829390
Tomajko
Nováček

Příspěvek od Tomajko »

Ještě mě tak napadlo, kdybych se dostal k nějakému zdroji vyfritu. Je možné ho třeba slévat do velkých sudů a skladovat delší dobu? Třeba celou zimu? Protože přes zimu vařit nebudu. Nebo platí to samé jako u hotové bionafty?
slovacek.milos
Aktivista

Tomajko píše:Ještě mě tak napadlo, kdybych se dostal k nějakému zdroji vyfritu. Je možné ho třeba slévat do velkých sudů a skladovat delší dobu? Třeba celou zimu? Protože přes zimu vařit nebudu. Nebo platí to samé jako u hotové bionafty?
tísíce let ;) normál skladuj ;)
Martin.R
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Martin.R »

slovacek.milos píše:
Tomajko píše:Ještě mě tak napadlo, kdybych se dostal k nějakému zdroji vyfritu. Je možné ho třeba slévat do velkých sudů a skladovat delší dobu? Třeba celou zimu? Protože přes zimu vařit nebudu. Nebo platí to samé jako u hotové bionafty?
tísíce let ;) normál skladuj ;)
Miloši taky bys chtěl mít tyhle starosti?????? (noteeth)
Elektronika auta a technika........
776 829390
slovacek.milos
Aktivista

Miloši taky bys chtěl mít tyhle starosti?????? (noteeth)[/quote]

máš těžko můžeš vařit a jezdit

nebo objěvovat a zkoušet ;)
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“