cvakání dveřních zámků při otočení klíčkem a při jízdě B5

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
sipmart
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

cvakání dveřních zámků při otočení klíčkem a při jízdě B5

Příspěvek od sipmart »

Zdarec, mám takový problém a nemůžu za boha přijít kde může být chyba. věc se má tak, že mi při otočení klíčku v zapalování a při jízdě nepravidelně cvaknou všechny zámky ve dveřích (jako bych auto odemykal). při otočení klíčku to uděla vždy tak z 90 procent a pak když se poprvé rozjíždím tak v nich 2x cvakne (to je vždy) a pak během jízdy nepravidelně...třeba 10x při 30km jízdě. pokud zastavím a znovu se rozjedu, tak nemusí cvaknout, při prvním rozjíždění vždy.

zkontroloval jsem kabeláž od řidičových dveří, ve dveřním prostupu, dole pod sedačkou řidiče a u komfortky...nikde jsem nic nenašel. mám alarm megicar s dálkovým ovládáním, ten jsem zkusil odpojit a dělá to pořád, takže ten by na to neměl mít vliv. jinak všechno funguje, jako otevírání zavírání z venku klíčem, dálkový centrál i zevnitř auta, všechny zámky odemykají, zamykají. pokud odpojím ovládání zevnitř v řidičovích dveřích, tak cvaká stále v zámcích kromě těch řidičových. pokud odpojím komfortku tak to samozřejmě nedělá, jde zamykat, odemykat, ale nejde stahování oken. to samé pokud vydělám malou pojistku.

jinak auto je passat B5, r.v.1997, 66kW

díky moc za případné rady v čem může být problém.
ROMEK
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od ROMEK »

videl by som to na nejaký studený spoj v zámku.

Daj dole tapacír na vodičových dverách a jak ide kabeláž cez ten plech do zámku ve dverách skus s ním hýbat či ti nezačnu zamky cvakat
sipmart
Přispěvovatel

Příspěvek od sipmart »

řidičův zámek jsem teď dával nový, protože tam byl spálený tištěný spoj....nezamykal a nešel zvenku klíčkem odemčít, zamčít celé auto centrálem....teď už vše funguje. studený spoj v zámku přímo taky není.

pokud odpojím komfortku tak to nedělá, ale nejde vše ostatní (okna, osvětlení, šíbr) centrál jde bez problém zamykat zvenku zevnitř (2x tzn. zamče se auto i zevnitř)....nevím jakou úlohu tam potom má ta komfortka?

při vyřazení žlutého a černého drátu, které se pak dále rozvětvují na 4 dráty (vedou do jednotlivých dveří) sice v zámcích přestane cvakat, ale nejdou ani stahovat okna...pokud jeden z nich spojím, tak zase cvaká a okna jdou (stačí jeden - žlutý nebo černý)

taky jsem zkoušel odpojit dveře od spolujezdce, jestli nedává chybný pokyn pro odemčení dveří a dělalo to pořád teda kromě těch odpojených spolujezdcových dveří.

na vag zatím nemám možnost, snad za týden
Naposledy upravil(a) sipmart dne 21 říj 2011, 06:24, celkem upraveno 3 x.
zizalak
Aktivista

Příspěvek od zizalak »

vag nic? mohlo by to hodit nejakou chybku
sipmart
Přispěvovatel

Příspěvek od sipmart »

tak zámky stále cvakají tak nějak nepravidelně (jakoby se odemyká),

na vagu to hodilo několik chyb, jedna se týkala něco ve smyslu vadné kostry (mínusu) na nárazovém čidlu, to hodilo jakoby v obecných chybách v chybě přímo airbagu to nehodilo nic. nevím kde může takové čidlo být, že bych ho případně zkontroloval?

a další všechny chyby se týkaly zámku kufru, který jsem zkoušel odpojit konektory přímo na zámku a dělá to pořád....jinak zámek kufru funguje bez problémů, odemyká, zamyká.

žádnou jinou chybu to nenašlo..chyby se hned po vymazání zase objevily..může to mít nějakou spojitost s tím mým problémem a jak ho případně řešit?

díky
omega001
Přispěvovatel

Příspěvek od omega001 »

B5 mivaji utpenou komfortku,zkus druhou,jestli mas moznost
Dokud neumíš létat,musíš se v tom naučit chodit.
Mercedes Star + Vag KKL + origo Hex-can + Lexia
sipmart
Přispěvovatel

Příspěvek od sipmart »

omega001 píše:B5 mivaji utpenou komfortku,zkus druhou,jestli mas moznost
jj to vím, měl jsem tam trochu vlhko, ale komfortka zdá se být v pohodě...díval jsem se na ni
Čert
Přispěvovatel

Příspěvek od Čert »

Nevím, jak tahle komfortka, ale podívej se VAGem, jestli není aktivní funkce autom. zamykání(při 15km/hod) a odemykání(při vypnutí spínačky).
amater
Aktivista

Příspěvek od amater »

robievaju to vadne zamky.... mikrospinace vnutri su KO, alebo su na konektore stud.spoje.....
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“