máte někdo v dílně kamna na vyjetý olej? Uvažuji o nich, ale mám obavy že půjdou cítit v dílně. Nerad bych měl rakovinu z olejových výparů.

Moderátoři: šulda, Moderátoři
u pálení olejovejch par je průser v několika věcechHonza M píše:Ahoj,
máte někdo v dílně kamna na vyjetý olej? Uvažuji o nich, ale mám obavy že půjdou cítit v dílně. Nerad bych měl rakovinu z olejových výparů.
bombastiq píše:u pálení olejovejch par je průser v několika věcechHonza M píše:Ahoj,
v1ním případě je to tvorba co2 - modrej plamen
v2hym případě je volby kamen - buď je přetlak nebo klasický odparový hoření
olej nikdy nedoří !!!! hoří pouze páry vznikající odparem oleje
u přetlaku (klasický kamna z flašky od lpg + větrák) je limitem tah komína
cokoliv nedokáže odtáhnout komín je v dílně (i když to nejde cítit )
a navíc se dole usazuje bordel (škvarky)
nejlepší zpusob pálení oleje je ve formě airosolu kdy veškerý nespálený složky se nezachtávaj na hořáku ale za ním , čili v trubce kam plamen směřuje
starej vysavač + karbec z jawy 250 a zbytek si domyslete
A aku velku dielnu ma?Ja teraz riesim kurenie do servisu mam to asi 10x10 a 4m na vysku.Stacilo by to vykurit na nejakych 15 stupnou?puci píše:kamarát ma toto, http://www.ebay.de/itm/Feldheizgerat-We ... ?pt=Kamine
najprv kúpil 2 kusy ale prišiel nato, že jeden mu v dielni na saunu stračí. funguje mu super, trošku si ho doladoval, ale funguje fakt pekne.
spotřeba je relativní pojemjericho-3 píše:A jen pro zajímavost jaká bude spotřeba..?