Jelikož auto nemám dlouho a rád bych aby dlouho sloužilo a nic jsem zbytečně nezanedbal, vzal jsem ho tedy v pátek na diagnostiku. Tam vyjelo pár chyb, které po vymazání už nenaběhly. I plnící tlak turba byl takový jaký má být (2050hPa) a hodnoty váhy vzduchu taktéž souhlasily. Jen u jednoho vstřiku se zjistila větší korekce (+2). Odjel jsem tedy s nadšením, že mám auto v pořádku.
Druhý den, v sobotní ráno usedám do auta a nadšení ve mě stále přetrvává. Už při startu pozoruji že je něco jinak než má být. Nastartoval s výrazným škubnutím... No nic, jedu dál a během dvou kilometrů vidím na palubce nápis STOP a kontrolku tlaku oleje. Ihned za kruháčem zastavuji a vypínám motor. Podívám se na měrku oleje a ta byla úplně suchá. Po prozkoumání motorového prostoru ale zjišťuji, že nádoba na chladící kapalinu je poblitá od oleje. Trochu nervózní ji tedy s hadrem v ruce pomalu otvírám, a to co následovalo po tom, jsem vážně nečekal... Tlak, který byl pod víčkem mi vyrazil ruku a po celém motoru se rozstříkl olej (viz.obrázek). Stačil jsem to rychle zavřít, ale zdaleka to nevystříklo všechno.
Nyní auto stojí na parkovišti a čeká na odtah do servisu. Ptám se tedy Vás co by to mohlo být a jaký to bude mít následek pro motor, jelikož při vypínání v něm něco zachrastilo. Co jsem tak vyčetl, mohlo by to být těsnění pod hlavou a nebo chladič oleje... Olej každou chvíli kontroluju, protože kontrolce hladiny oleje se nedá věřit, stačí stát z kopce a už bliká. V ten týden jsem ho také kontroloval a byl tam, kde má být. Taktéž chladicí kapalina neubývala a žádné mastné skvrny na ni nebyly. Je tedy možné aby se ze dne na den dostalo do chladící soustavy tolik oleje?
Ještě mě tak napadá, že nevím jak dlouho mi tam ta STOPka svítila, protože se jen rozsvítí a není žádným zvukem doprovázena. Déle jak kilometr to určitě nebylo, protože jsem během jízdy ještě nuloval počítadlo.

Uploaded with ImageShack.us