Rovnání hlavy na skle?????

zcela mimo automobilovou tématiku

Moderátoři: šulda, Moderátoři

origoš
Aktivista
Odpovědi: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

Slang, správně vyvrtávací tyč.
Benzín patří do letlampy a taky do resistinu

www.mosaznevyrobky.cz
A6TDI
Aktivista

Příspěvek od A6TDI »

a hlava od nějakýho většího průměru
1pavel
Aktivista

Příspěvek od 1pavel »

bombastiq píše:děkuji pane origoš

ale ještě by mě zajimalo jak vypadá ten "špindlí" s "tancovákem" :)
jelikož si furt nějak nemůžu představit jak se tak napřesno obrobí hliník
do stavajicí díry navíc na takovou délku a rovinost

jediná metoda kterou si dokážu představit je , safra velkým stavitelným
výstružníkem , upnutym na obouch koncích na vertikání fréze
a za mazaní lihem pomaličku odebírat uložení z hlavy a potom
jenom "doladit" upony :?
Do hliníku tedy spíše duralu to jde , akorát mě zaráží že to netočí mikrometrickou hlavičkou , ale jenom špinglí s nožem , na tom se blbě honí rozměr
A5 3.0 TDI 210 KW pracovní
škoda 120 L zábava
G7 GTD
origoš
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

akorát mě zaráží že to netočí mikrometrickou hlavičkou , ale jenom špinglí s nožem
Ta díra má malý průměr a aby mohla být špindle co nejsilnější aby nechvěla, tak se to dělá nožem co nejmenších rozmětů, aby se moc nezeslabovala. Když se vrtá prostřední ložisko, tak je vedena na koncích a má tendenci drnčet, což je nežádoucí.

www.mosaznevyrobky.cz
bombastiq
Aktivista

Příspěvek od bombastiq »

no já sem se včera dohádal s otcem

po půl hodině vyměnování názorů on dospěl k závěru že mezi každým neobrobený uložením se ukladá "vystružník" do předešlého uložení vačky
které je již obrobené

což mě jako "šroubyči" přijde v praxi nerealný , aby bylo tak přesný vedení "nože" do hliníku a navíc na takovou délku , pokud by to bylo "navolno"
tak mě příjde logicky že nůž vibruje (kalsickej ostrej upichovák na konvenci na 30 hliniku ) pokud je nůž ostej tak bere bez rozměru , pokud je nůž tupej tak bere ale nedokáže dodržet rozměr což si mylim že u hliníku a uložení vačky je prasečí rozměr 0,1 a pak už se bude ztacet mazací tlak

já fakt nevim ale sem mladej blbej a zrovna tohle mi vrtá hlavou (jako děvčata -ale děvčata teda víc )
--775914666--stačí zavolat :) , Berlingo 1.9D Prasečák + MB-OM604 SUPERTURBODIESEL
origoš
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

Vačka má v uložení vůli cca 0,03mm. Pokud je hlava prohnutá, tak ten úběr se nedělá na jednu šponu, ale ubírá se postupně. Nůž se vysune aby odebíral co nejmenší množství materiálu a projede se špindlí celé ložisko. Potom se to změří a zjistí se kolik chybí odebrat. Nůž se vysune o polovinu rozdílu průměrů, pokud je rozdíl větší, tak se to ubírá postupně. Malá tříska tyč nerozkmitá.
K výstružníku:
Výstružník je veden otvoru a mění pouze rozměr přičemž osa otvoru zustane zachována. U případu uložení vačky se musí posunout osa otvoru, to znamená, že nůž odebírá materiál hlavně z dolní části.

Obrázek
Naposledy upravil(a) origoš dne 03 pro 2011, 15:38, celkem upraveno 1 x.

www.mosaznevyrobky.cz
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Mě by zajímalo, jakým způsobem prováděl Ettore Bugatti opracování bloku a hlavy , neboť u svých motorů nepoužíval těsnění..A jak měl ošéfováno to, že i po ohřátí nehrozilo porušení plnohodnotného styku obou ploch.. A to nebyly žádná ořezávátka, /ten dělal 2 krát OHC, když u nás ještě nepoužívali ani OHV/která se ani neohřejí, ale 20 . léta..Dneska by na to hoši s jejich mašinami a tituly koukali jako husa do flašky :o
A jen tak mimochodem, když někdo rovná něco na skle, nedá tabuli skla na zednické kozy, ale na rovnou plochu..Samozřejmě netvrdím, že Bugatti to lapoval na skle, ale je třeba se vžít do dob, kdy tyhle vymoženosti nebyly..Někteří mají představu, že Manstein dával povel k útoku mobilem od Tmobile.. :D
nepropadat panice...
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

Zaškrabával, pokud jsou potřeba 2 rovné plochy, dá se, ale je to pakárna.
G3 Variant synchro
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Jo, myslel jsem si to, jen jsem si nedovedl představit takovou "úpravu" u přeplňovaného motoru..
nepropadat panice...
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

Když člověk čte o Bugatkách, tak občas neví, z které doby to je.
Jinak ty ložiska vačky se dají udělat na hrotovém soustruhu vyvrtávací tyčí na hrubo a pak projet výstružníkem na přípravku - samozřejmě na jedno upnutí. Tím přípravkem bych potkanou hlavu asi nedělal
G3 Variant synchro
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

No třeba Bugatti 35 S byla zkonstruována v roce 1924-25 a měla z obsahu 2000ccm z osmiválce řadového s kompresorem Roots výkon 140 HP..A to byla hlava i blok v hliníku... :)
Jen pro posouzení VW 1,8 T v základu by na něho nestačil a to je rok 2011... :D
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Diskuze - MIMO mísu“