1.9D nechytne ani na éter ze spreje - proč?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
RomanT
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

1.9D nechytne ani na éter ze spreje - proč?

Příspěvek od RomanT »

do včerejška polo jezdilo (komůrka 1,9D), pokud bylo -10, startovalo to na drnc, dneska vůbec nic. Baterka 90Ah půl roku stará, nabitá, startér měsíc po repasi, předvstřik seřízen na hodinky, v naftě dost benzínu, takže zamrzlá není a prostě to nechytne - točí to a nechytne to ani na sprej pro rychlý starty, což by mělo chytnout dycky ne? - kde může bejt chyba? Napadá mě, že není komprese, ale jen tak z ničeho nic, to nechápu
Octavia business 2002, ALH + noname chip
sweex
Nováček

Příspěvek od sweex »

Dej to do tepla a uvidis ze pojede zima je svine a olej ti asi ztuhl nevim co tam lijes ale myslym ze to ma vliv na casti hlavy ventili hydrostely atd..
hranicka
Přispěvovatel

Příspěvek od hranicka »

ether se mi při těchhle teplotách nějak odmítá odpařovat, takže bych na něj moc nespoléhal. Při -12°C se mi plynoval 5 minut a při ještě nižších teplotách taky nejedu. Zejtra testnu zapálený noviny.
Rudolf Diesel to taky nekrmil naftou.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Kouří to při startování neustále bíle, nebo ne? A když ano, slibuje to?
nepropadat panice...
RomanT
Přispěvovatel

1.9d

Příspěvek od RomanT »

Kouri bíle a olej je polosyntetika, obcas to skytne a pak se jakoby sekne Starter a konec a uz to ani netoci
Octavia business 2002, ALH + noname chip
hranicka
Přispěvovatel

Re: 1.9d

Příspěvek od hranicka »

RomanT píše:Kouri bíle a olej je polosyntetika, obcas to skytne a pak se jakoby sekne Starter a konec a uz to ani netoci
Tak přesně tohle mi dělá felda při zahlcení etherem.
Tady pomůže už jen 225Ah baterka a pořádný kabely, startovací trafo nebo to nejlíp roztáhnout. Na origo baterku to jinak nenatočím ani náhodou.
Rudolf Diesel to taky nekrmil naftou.
Pasat TDI PD 96 kw
Přispěvovatel

Příspěvek od Pasat TDI PD 96 kw »

toho eteru tam stříkat jen málo pak se stane že se motor zastavy a ne ane protočit protože je ho tam moc!!!
ondrejj.k
Přispěvovatel

Příspěvek od ondrejj.k »

ahoj,chci se zeptat..mam G3 tdi,najeto 300tis,jak je vic nez -10 nenastartuju,nafta zimni-psany do -35,po nekolikanasobnem nazhaveni(jedno zhaveni je asi na 15s) a toceni motorem to ma trosku snahu ale nenaskoci,jde odemne bilej dym,zatlacim to na dve hodiny do garaze a auto chytne,je mozny ze to ma malo nazhaveno?novy svicky mam,pred zimou novej filtr,nebo popr. co muze byt spatne?nad tlakama jsem uz taky premyslel ale jede to jak blazen takze nevim...diky moc za odpoved
toledo ahf,184/450
elch
Přispěvovatel

Příspěvek od elch »

ondrejj.k píše:ahoj,chci se zeptat..mam G3 tdi,najeto 300tis,jak je vic nez -10 nenastartuju,nafta zimni-psany do -35,po nekolikanasobnem nazhaveni(jedno zhaveni je asi na 15s) a toceni motorem to ma trosku snahu ale nenaskoci,jde odemne bilej dym,zatlacim to na dve hodiny do garaze a auto chytne,je mozny ze to ma malo nazhaveno?novy svicky mam,pred zimou novej filtr,nebo popr. co muze byt spatne?nad tlakama jsem uz taky premyslel ale jede to jak blazen takze nevim...diky moc za odpoved
malý otáčky motoru, repas startér nebo silnější baterku, mě to při -20 chytne pěkně ale na drknutí z kopce, startér pomalu otačí motorem
ondrejj.k
Přispěvovatel

Příspěvek od ondrejj.k »

baterka funglovka 74ah kupovana s novyma uhlikama do starteru v listopadu,toci to paradne ale ne a ne se to rozbehnout,a taky je divoky ze musim zhavit pri studenem motoru i v lete 2x,bez zhaveni to chytne pouze pri plne zahratym motoru,muze to byt neco od elektriky?napr. nejak cidlo?
toledo ahf,184/450
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“