Aditiva koupený u pumpy???
Když jsem měl dřív nějaký sráče (Peugeot 205, Pajero, Citroen XM...) tak jsem na zimu do nafty "prdnul" cca 10% benzínu. Funguvalo to skvěle, ale teď do Tédéíčka se toho trošku bojím
Co Vy na to ?????
Kopec ludi dava petrolej a slape to ako hodinky....ja nedavam nic a tiez mi slape v poho...
Škoda SuperB Combi
-- na úvod řekla "ale já nekouřím" ... a já si v duchu říkal "ale začneš" --
Autodiagnostika, autoelektrika, montáž temp., autoalarmy, parkovacie, central.
Fakt??? Jakej poměr?
No, já jak byli unás ty 20-ti stupňový mrazy, tak zhruba po 4 dnech stání auta venku, se tomu moc nechtělo... Ale nakonec v pohodě, chytlo to, jen mě to tak napadlo jako prevence na příště!
S.O.B. píše:Aditiva koupený u pumpy???
Když jsem měl dřív nějaký sráče (Peugeot 205, Pajero, Citroen XM...) tak jsem na zimu do nafty "prdnul" cca 10% benzínu. Funguvalo to skvěle, ale teď do Tédéíčka se toho trošku bojím
Co Vy na to ?????
Davam petrolej. Tak 5 az 10%
Je to zaroven palivo
Opel Omega C 2.2DTI r.v.2001, Fiat Croma 1.9 TDid r.v. 1989 - ex
Když bylo -28 zatuhla mi nafta od shellky do který jsem ještě přidal aditiva. Po rozmrazení jsem dal benzín a od té doby bez problému. K tomu podotýkám že u shell tankuji cca jednou ročně a hned nastane problém.
To že do 70 litrové nadrže dáš 7 litrů benzínu,tak tomu neuškodíš a je po problémech.Němci ti blázni dávají až 20-25 litrů benzínu a nestaraj se!7 litrů tomu nemůže uškodit!Ale je už jaro!!!
Tak tu mame vesnu, tak akurat podla kalendara (v Rusku oficialne zacina jar 1. marca) a podla radiatorov (vykurovanie preslo na jarny rezim). Dnes rano -21.
A by ma fakt zaujimalo, ktore aditivum naozaj funguje? (pre buducu zimu)
Castrol TDA funguje presne, ako na nom pisu do -26.
Pri -28 som uz bez 50 metroveho predlzovaku a fenu nenastartoval. A pri -36 ani s fenom...
Benzin (3 litre) a petrolej (1 liter) do nafty (36 litrov) tiez nepomohol a viac som nenabral odvahu tam davat (aj tak by uz nevoslo).