Ultrabook,máte s něma zkušenosti?Prosím o názory,děkuji

zcela mimo automobilovou tématiku

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
ThrashTheTrash
Aktivista
Odpovědi: 0

Ultrabook,máte s něma zkušenosti?Prosím o názory,děkuji

Příspěvek od ThrashTheTrash »

Zdravím vás,chci si pořídit do školy ultrabook,studuji na VŠ a můj notebook po 6ti letech už není co býval :-),tak mě zajímaj recenze a hlavně názory těch co to doma mají a jak se to jeví :)Děkuji!!!
ThrashTheTrash
Aktivista

Nikdo nic?
stevocz
Aktivista

Příspěvek od stevocz »

ultabook nemam ale ani si nenapisal ze co na nom chces robit.

moj book ma asi 7 rokov a zatial novsie ovela viac neponukaju
turbo kamna power
Aktivista

Příspěvek od turbo kamna power »

můj notebook má 10 let a po novým netoužím, jen jsem nechal vyměnit pevný disk za větší, přeci jen 32GB paměti bylo trochu málo :) ale je pravda, že kreslící 3D programy, jako autodesk inventor na tom nerozchodím :( ale na to mám PC :)
Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
coffin
Přispěvovatel

Příspěvek od coffin »

Nic extra to není. Pouze předraženej noťas.
Za mě určite NE.
Fabia 1,9 TDI 74 Kw Sport edition+ CHIP (101 Kw)
ThrashTheTrash
Aktivista

Co na tom chci dělat, takže studuju vysokou, takže klasicky práce jako je MS OFFICE,pak nějakej ten CAD aby tam slušně jel na nějaký to čmárání a hlavně chci mít něco co si vemu do batohu a je to lehký,žádný 3 kila váhy+ nabíječka a pak zjistím že v učebně není zdroj, nebo je 10 m daleko :-D!Jako starej notes má v hajzlu konstrukci,nemá kontakt baterka s notebookem,takže hledám něco novýho. Jako nic extra tma dělat nebudu,takže stačí něco méně výkonější,ale jedno je jistý,než koupit notebook HP jak maj ode mě asi 3 spolužáci a za půl roku měnit baterky,grafiky,pak mi ten notes pujčili do ruk a ten vergl se sám vypnul a stálo to 20 litrů,tak to ať si strčej do špic!A baterky...pokud si člověk nekoupi Apple za 30 papiru,tak asi nemá nikdy výdrž,protože abych za rok měnil baterku,že nevydrží ani na start notebooku,to je smutný teda!

Děkuji :)
batoo
Aktivista

Příspěvek od batoo »

Ultrabook je hype, co je opravuju, tak se celkem serou.
Pokud CAD, tak dedikovanou grafarnu nejlepe Quadro. Klidne bych koupil i jetej, ale moc se to neslucuje, lehkej, kancl prace a CAD :).
Apple nema moc dobrou vydrz, z tveho vyctu doporucuji jete notesy napr.

Lenovo x61s
Lenovo x200
popr. x60s
Dodge Durango 2005 AWD Limited 5.7i V8 HEMI - 257kW/570Nm - 20L/100km, 0-100 za 7s
Toyota Auris 2015 Hybrid 100kw/electro - 3L/100km, 0-100 za 10,9s
RIP - Opel Omega 2001 3.2i V6 - 160kw/320Nm - 13L/100km, 0-100 za 9s - strom vyhral nad strojem :)
ThrashTheTrash
Aktivista

batoo píše:Ultrabook je hype, co je opravuju, tak se celkem serou.
Pokud CAD, tak dedikovanou grafarnu nejlepe Quadro. Klidne bych koupil i jetej, ale moc se to neslucuje, lehkej, kancl prace a CAD :).
Apple nema moc dobrou vydrz, z tveho vyctu doporucuji jete notesy napr.

Lenovo x61s
Lenovo x200
popr. x60s
Tak CAD když pominu,páč to fakt jen používám minimálně,spíš na otvírání výkresů nebo tak,ale na tylehký KANCL práce by to šlo,ale pokud se to dost sere,tak to nemá cenu brát.Co se na tom tak nejvíc sere?

Děkuji
batoo
Aktivista

Příspěvek od batoo »

Kdyz je telo z hliniku, tak to jeste jde, ale na kline je to neprijemne horky a hrany rezou do rukou.
Pokud je to z plastu, tak je caste praskani kolem kloubu, nebo vice utazenych sroubu z vyroby.
Displeje jsou nic moc (i kdyz je to LED podsviceni), dnesni trend je rozliseni co nejvic wide, bohuzel to rozliseni je nepouzitelny.
Ultrabook s jeho uhloprickou se nehodi dle me ani na ten excel.
Casem ultrabooky potka stejny osud jako netbooky.
Vetsinou dosti neergonimicka klavesnice a plasty vypadaji po roce levne, na hliniku jsou zase videt vsechny skrabance.

To mas tezky, ja jsem zastance trochu nemoderniho avsak ucelneho reseni v podobe IBM/Lenovo.
Ocelovy ram v display a v tele a promakana ergonomie usnadni praci daleko daleko vic nez 200g mene.

Napr. mnou uvadeny starsi model x61s je spice, ma to dockstation, takze kdyz prijdes domu jenom zacvaknes a jedes dal.
Mensi nevyhoda je rozliseni, ale zase daleko vetsi a lepsi vykon nez ultrabook.
Napr. osvit klavesnice, klasicky layout klavesnice, vydrz tela a u te xkove verze i vaha je super.
Kup si k x61s 9 clankovou baterku a mas vydrz nekde kolem 7 hodin s velmi solidnim vykonem.
Dodge Durango 2005 AWD Limited 5.7i V8 HEMI - 257kW/570Nm - 20L/100km, 0-100 za 7s
Toyota Auris 2015 Hybrid 100kw/electro - 3L/100km, 0-100 za 10,9s
RIP - Opel Omega 2001 3.2i V6 - 160kw/320Nm - 13L/100km, 0-100 za 9s - strom vyhral nad strojem :)
Odpovědět

Zpět na „Diskuze - MIMO mísu“