Škrtící klapka - problém
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Škrtící klapka - problém
Zdravím...témata jsem pročetl,ale potřeboval bych ještě konzultaci...Octávia 1- 1,6 55kw AEE........ Studená jde špatně nastartovat a pak kolísají otáčky,takže klasika - vymontoval jsem škrtící klapku,vyčistil z obou stran a pak vymazal hodnoty a udělal vagem základní nastavení (před tím jsem smazal chyby a zahřál motor) v tu chvíli je volnoběh perfektně ustálený a starty super....jenže po projetí opět vyskočí chyba 00282 ovladač klapky (V60) a samozřejmě že základní nastavení nebylo provedeno (i když bylo) no a kolísají otáčky a studená špatně startuje a tak pořád dokola...Je to na výměnu škrtící klapky??? moc díky
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
tak škrtící klapka vyměněna,uděláno zákl nastavení a je to v pořádku...jen mě zarazilo: v bloku měř. hodnot skupina 003 kde je vidět úhel klapky je při puštěném pedálu úhel klapky 4,7% a zátěž ve čtvrtém okně 20,5% ....já myslel že tam bude 0%...je to tak v pořádku? podotýkám,že lanko plynu je volné a plastový pulměsíc i klapka je na dorazu (a vyčištěná)
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
Re: Škrtící klapka - problém
JAKÉ HODNOTY JSI VYMAZAL?OťasTDi píše:vyčistil z obou stran a pak vymazal hodnoty
Mám jiný problém píše mi to závadu 00282 vyměnil jsem klapku, ale ne za novou, kolega tvrdil že by měla být dobrá. Skočila tam ta sama závada, tak jsem měřil kabelaž, jak na průchod tak na skrat a všechny OK. měřil jsem je tak, že jsem je dohledal podle barvy na svorkovnici klapky a na řidicí jednotce. Jak se da změřit samotna klapka na odpor, ktere konektory propojit?
- romanespana
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
precti si moje tema CORDOBA 1.4i VYSOKE OTACKY, auto drinkalo vselijak otacky, starty proste hirosima, a nakonec cidlo teploty, takova kravina za 6eur, ale potrapilo me to, zkus to cidlo odpojit a pak nastartuj, a poznas jestli to je ono
launchx431, brain-bee st9000, V-500, 304cz+11.10, VIS 5.0 CZ, VIS 5.0 ES, FES3.6, CDP - 2011.1+2014.2, OP-COM, MPPS v12, MProg3, K-TAG, stroboskop, HANTEK DSO1060, BAKU702B, MLINK-DSP3005, toughbook CF-18, hafo kompiku a cajky od FACOM+WURTH+BERGEN.
Nazdar pokud to pomuze take mi blbnulo sani, posilam playlist z opravy klapky v seznamu najdeš i to jak se ma krasně chovat, s nastavenim OBD
i bez něho, pak demontáž , jak se k ni dostat a cely postup taky mi houpaly otačky, za studena to chcipalo octavia1 a tim se to vyřešilo link: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... fyNMgxJe2y
i bez něho, pak demontáž , jak se k ni dostat a cely postup taky mi houpaly otačky, za studena to chcipalo octavia1 a tim se to vyřešilo link: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... fyNMgxJe2y

Kaiser