česká kancelář pojistitelů

zcela mimo automobilovou tématiku

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Tomas.cz
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Tomas.cz »

Tak to informuj, jsem zvědav.

Strejdovi teď přilo za Citroen C15 3 qvartál 2009 za 12 000kč, to jest červenec, srpen, září. Zašel na dopravku, nechal udělat výpis a na nového majitele auto odhlásil v půli srpna, tak jim to poslal, uvidíme.
burton.b22

Příspěvek od burton.b22 »

Já jsem jim to říkal že to mají přímo na jejich stránkách ale to oni ani neví. :D Už je to fakt k pláči. Ještě zkusím zajít do ČNB. Asi je tam trochu propleskám (LOL)
sikin1987
Aktivista

Příspěvek od sikin1987 »

no to je ono co vsme rikam tech 14 dni. s tim sem taky pocital v tom roce 2009 a pred mesicem mi doslo,ze mam latit 3600 za to,ze byvaly majit mi dal zelenou kartu co polde datumu na ni platila ,ale on hajzl lhal,ze to nezrusil. to same mi udelal dalsi debil minuly rok zase zelena karta a ze pojisteni zrusi za tyden a hovno mesic to nebylo pojisteny
ex fiat punto 1,4 GT turbo 96 kw
ex fiat tipo 1,7 D 42 kw
ex fiat brava 1,6 - 76kw
ex fiat bravo JTD 105 95 kw
chip 285 Nm +
ex fabia 1,9 TDI PD jen malicka uprava odhad 85-90 kw max,ale jede pekne
lancia lybra 2,4 JTD 132 kw 420 Nm
pumix
Přispěvovatel

Příspěvek od pumix »

včera jsem jim poslal kopii tp v ní bylo že původní majitel byl v registru do 12.9.2011 a kopii mojí pojistky s platností od 13.9.2011 , nic jim nedám, navíc jsem jim poslal složenku na moje konto s nákladama které vznikly na jejich nefunkčnosti... nepočítám , že to zaplatí , ale jak oni tak já...
transit 2.5td.sharan 1.9 pd
burek
Přispěvovatel

Příspěvek od burek »

pokud od nekoho kupuji vuz prvni co delam je pojistka a pov ruc.... Nikdy by jsem neveril prodejci ze mi necha jeho pojistku...
Seat Altea XL BLS , turbo BMM+jednohmota HDS 57 by huml
sikin1987
Aktivista

Příspěvek od sikin1987 »

jenze majitele se stavas v momente podpisu smlouvy. ja jim polsla taky kopii TP,ale oni po me budou stejne vymahat dobu 6 dni, za ktere sem teprv udelal pojistku. Podle toho co sme pochopil vubec neresi regist vozidel,ale jen ty pojistovny. takze u toho druheho auta sme to mel tak,ze sem koupil auto co nebylo zase pojisteny a pojistil az za 11 dni a oni pujdou zase prvni za mnou,protoze ja byl posledni co to mel pojisteny. a ja jim zase poslu kopii smlouvy,ze sme byl majitelem az v den x. TP nemam,protoze sem auto prodal ani sem ho na sebe nemel prevedene
ex fiat tipo 1,7 D 42 kw
ex fiat brava 1,6 - 76kw
chip 285 Nm +
sikin1987
Aktivista

Příspěvek od sikin1987 »

po nekolika tydnech se na webu pohnul muj pripad... cekal sem,ze budou dleat problemy,ale ais sme jim to jasne podlozil. z 49 dnu mam nakonec zaplatit jen 4 dny. zni to jako par kacek,ale s tema jejich prirazkama to je stejne temer 500 kc:(. zarazilo,me ale ,ze mi uz nic nedoslo postou ani na mail. vic jak emsic sem ten wb den co den kontroloval a pak sem to vzdal a ted sem zjistil,ze se to pohnulo. takze ti co to resite pres net na to bacha.
ted uzme cekaji jen problemy s autem co sme chvilku mel minuly rok a to bude horsi. zatim nic nedoslo,ale auto nebylo pojisteno a ja ho pojistil az po 1é dnech s domenkou,ze mam platnou zelenou kartu. na druhou stranu to byl mensi obsah,ale od tedka uz na kazde auto co se jen podivam okamzite zjistuju jestli je pojisteny je to ponauceni
ex fiat tipo 1,7 D 42 kw
ex fiat brava 1,6 - 76kw
chip 285 Nm +
bluestorm
Přispěvovatel

Příspěvek od bluestorm »

Před rokem jsem měl pojištěný dvě auta, jedno sem prodával, tak jsem ho byl odhlásit z pojišťovny a ty mě odhlásili to který jsem neprodával, samozdřejmně že sem na to za chvíli přišel když po mne chtěli doplatek na pojišťovně, řešil sem to tam a uznali vinu, napsali mě dobropis že to zblbli oni, odhlásili dobrý auto a to který zblbli zas přihlásili. Doplatil jsem aj rozdíl , což jsem defacto díky dobropisu ani nemusel, ale z dobré vůle, protože se mě s nima nechtělo hádat jsem to prostě doplatil...

Po půl roce mě přišlo tady od těch hajzlíků z CKP že sem neměl pojištěný auto a chtěli po mne 8tis za to, že nebylo pojištěný, po jejich neskutečným nátlaku sem jim to zaplatil, pač už se hrnula exekuce...

A stav k dnešnímu dni? Podáno ve středu trestní oznámení na ČKP za bezdůvodný obohacení a další srandy.. Mám všechny podklady a vlastně nemaj šanci... :) + k požadované částce přibyly náklady spojený se zastupováním atd... aneb "Jak se do lesa volá, až se ucho utrhne" :-D
bombastiq
Aktivista

Příspěvek od bombastiq »

bluestorm píše:
A stav k dnešnímu dni? Podáno ve středu trestní oznámení na ČKP za bezdůvodný obohacení a další srandy.. Mám všechny podklady a vlastně nemaj šanci... :) + k požadované částce přibyly náklady spojený se zastupováním atd... aneb "Jak se do lesa volá, až se ucho utrhne" :-D
:punk: :punk: :punk: :punk: jen tak dál !!!!

taky sem s nima teďka solidně vyjebal
za 7000,- si radši koupim něco jinýho :)
--775914666--stačí zavolat :) , Berlingo 1.9D Prasečák + MB-OM604 SUPERTURBODIESEL
cin
Aktivista

Příspěvek od cin »

poradne to tem kurvam oslad, at vi jaky to je
O1 ASZ - 200 ps 436 Nm SW TDI Fun HW Marena TDI
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
Petráš
Přispěvovatel

Příspěvek od Petráš »

bluestorm píše:
Paráda, :kol111: takovejch lidí víc a třeba daj pokoj.
GeneHawkins
Přispěvovatel

Příspěvek od GeneHawkins »

Já to nechápu. Nejdřív jsi kdeco podělal, ale teď se budeš soudit, aby tě to stálo ještě víc, jo? No prosím...
JimBoo
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JimBoo »

Novela č. 137/2008 = poslední úprava zákona č. 168/1999 Sb. (§ 15, odst. 5 - stanovuje povinnost zákonně pojistit vozidlo do 14 dnů a to s účinností od 1.1.2009. Vezme-li se ohled na tři roky promlčení, aktuálně se problém týká záležitostí začínajících datem 22.4.2009 a delších než 14 dnů.

Vše pod těmito limity (čili vše starší a vše kratší než 14 dnů) je dle mého názoru neoprávněné. Tento můj názor se opírá mimo jiné i o :1.4. ii a o 2.2. daného zákona.

Důležité je v určené lhůtě 30 dnů neoprávněný požadavek ČKP rozporovat!!!
SEAT Toledo 01' AGR+sprint 764, EGR off, sw updated, ATD spojka
ŠKODA Rapid 130 85' updated

Pojištění nejen vozidel
GeneHawkins
Přispěvovatel

Příspěvek od GeneHawkins »

Není to pravda.

§ 24c tohoto zákona:
Je-li provozováno tuzemské vozidlo bez pojištění odpovědnosti v rozporu s tímto zákonem, je vlastník vozidla povinen uhradit Kanceláři příspěvek za dobu, po kterou bylo vozidlo provozováno v rozporu s tímto zákonem.
Žádná lhůta. To, o čem ty píšeš, je správní delikt dle § 16 stejného zákona.
JimBoo
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JimBoo »

nejsem právník, ale podle mě si to neprotiřečí, navíc tohle nám potvrdili i pojištovny, čkp by měla tolerovat 14 dní
SEAT Toledo 01' AGR+sprint 764, EGR off, sw updated, ATD spojka
ŠKODA Rapid 130 85' updated

Pojištění nejen vozidel
Odpovědět

Zpět na „Diskuze - MIMO mísu“