Průzkumy - stranické preference
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Kdysi bylo, že nejblbější /včetně navrátivších se kriminálníků/ šli k dráze, potom ti lepší na zedníka. Máte pravdu, že nás to doběhne, řemeslníci budou chybět. Ale sehnat třeba řemeslníka i na vesnici je problém, ti šikovní jsou soukromně , mají práce dost nebo jsou zaměstnaní ve firmách, kde je jich pořád nedostatek , ti líní jsou na podpoře a většinou se z hospody nezvednou.. Já měl , je to tak 2-3 roky, meloucháře, pro kterého jsem si dojel 15 km v 7 hodin, dělal do 16.00 hod. /svačinu ani pití nechtěl/ a chtěl 1000 kč. Dělal pořád, ale měl velkou výhodu, byl zaměstnán jako hlídač v supermarketu, takže byl pod peřinou a melouchařil v době volna , neboť chodil na směny.. Měl pořád co dělat..To není špatné , jsou to čisté prachy....
nepropadat panice...
Náklady na bydlení za 3+1 v OV (fond oprav + zálohy na energie) 8000 Kč. Jídlo pro pět lidí 10000 Kč (maso pouze o víkendu a přes týden se stravujeme po jídelnách v práci či ve škole). Telefony, televize, internet 2000 Kč. Nafta 3000 Kč (jednou měsíčně Sokolov za svými dětmi, jinak kolem komína). To je dvacka. K tomu trojka úvěr (bez účelu, prostě taková koule ještě z manželství, která na sebe nabalila další menší koule z doby, kdy žena byla na MD) - závazek ještě na sedm let. Takže dvacet tři...
Co moje žena dostává na alimentech, to já na alimentech platím - čili šul nul...
Jezdím do Brna do školy. Není to daleko (v součtu nějakých 120 km), ale když to spočítám, vyjde to moje celodenní působení s cestovným na šest stovek. Někdy jezdím i třikrát měsíčně.....
Dvě děti na střední škole - jedna z nich sportovní aerobic, třetí malé děcko ve školce. Asi nemusím vysvětlovat nikomu, co potřebují děti. Dospělák se vždy nějak nějak odbyde. Ten aerobic stojí majlant - každá soutěž, na kterou jedou, se platí (dopravné, startovné, dresy, režie...... a za případné dobré umístění dostanou diplom a poděkování).
Kde jsou ostatní nenadálé výdaje? No v tom zbytku do třiceti tisíc. Například v pondělí nám odešlo topné těleso v pračce = 1500 Kč. Tu a tam odejde něco na autě, v domácnosti, někdo má narozeniny či svátek (nějakou maličkost koupit musíš).
A třicet je prostě málo...
A bohužel často jsou měsíce, kdy nemám v garáži ani kolo, čili přivýdělek bokem není žádný - tudíž třicet není pravda, realita je tak někde 27.000. A v tom okamžiku žijeme na sekeru - ta časem vytvoří tu kouli, která se jako sněhová koule valící se ze svahu stále zvětšuje.
Já neříkám, že třicet jsou drobné. Měl jsem na mysli trochu něco jiného. Třeba to, že pokud člověk pracující rukama dvanáct hodin denně vydělá za měsíc deset tisíc (viz moje žena), není to správně. Vybírat si nemůže - v Třebíči a okolí je tak mizerná zaměstnatelnost a nic pořádného, že musíme dělat to, co je a za to, co nám jsou ochotni za to dát, nikoli to, co bychom chtěli a za co bychom chtěli.
Nekouříme, nechlastáme, do hospod nechodíme. Nemůžeme si dovolit výlet s dětmi, nemůžeme jít do kina nebo jen tak na večeři. Dovolená je pro naši rodinu sprosté slovo.
Co moje žena dostává na alimentech, to já na alimentech platím - čili šul nul...
Jezdím do Brna do školy. Není to daleko (v součtu nějakých 120 km), ale když to spočítám, vyjde to moje celodenní působení s cestovným na šest stovek. Někdy jezdím i třikrát měsíčně.....
Dvě děti na střední škole - jedna z nich sportovní aerobic, třetí malé děcko ve školce. Asi nemusím vysvětlovat nikomu, co potřebují děti. Dospělák se vždy nějak nějak odbyde. Ten aerobic stojí majlant - každá soutěž, na kterou jedou, se platí (dopravné, startovné, dresy, režie...... a za případné dobré umístění dostanou diplom a poděkování).
Kde jsou ostatní nenadálé výdaje? No v tom zbytku do třiceti tisíc. Například v pondělí nám odešlo topné těleso v pračce = 1500 Kč. Tu a tam odejde něco na autě, v domácnosti, někdo má narozeniny či svátek (nějakou maličkost koupit musíš).
A třicet je prostě málo...
A bohužel často jsou měsíce, kdy nemám v garáži ani kolo, čili přivýdělek bokem není žádný - tudíž třicet není pravda, realita je tak někde 27.000. A v tom okamžiku žijeme na sekeru - ta časem vytvoří tu kouli, která se jako sněhová koule valící se ze svahu stále zvětšuje.
Já neříkám, že třicet jsou drobné. Měl jsem na mysli trochu něco jiného. Třeba to, že pokud člověk pracující rukama dvanáct hodin denně vydělá za měsíc deset tisíc (viz moje žena), není to správně. Vybírat si nemůže - v Třebíči a okolí je tak mizerná zaměstnatelnost a nic pořádného, že musíme dělat to, co je a za to, co nám jsou ochotni za to dát, nikoli to, co bychom chtěli a za co bychom chtěli.
Nekouříme, nechlastáme, do hospod nechodíme. Nemůžeme si dovolit výlet s dětmi, nemůžeme jít do kina nebo jen tak na večeři. Dovolená je pro naši rodinu sprosté slovo.
Naposledy upravil(a) Marek77 dne 11 kvě 2012, 15:15, celkem upraveno 1 x.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Nechápu, koho si tu bereš do huby??? A už vůbec nevím, proč mě tu urážíš. Napsal jsem pouze to, co je pravda, ta poslankyně to skutečně řekla (a taky jí média dala co proto...). Takže se uklidni a zhluboka dýchej.GeneHawkins píše:Sám jseš píča, když nerozumíš psanému textu. Ty voe ty fakt můžeš učit jenom zedníky...Marek77 píše:A k tomu ta píča v parlamentu si dovolí o našich důchodcích, kteří narozdíl od ní čtyři desítky let tvrdě dřeli, říci, že oni si na nedostatek peněz snadno zvyknou, protože se narodili za války a jsou na bídu zvyklí??? Tu bych bez varování okamžitě zastřelil - pro výstrahu všem takovým zmrdům!!!
Jo, tohle dává smysl, nejhorší je to bydlení..Jelikož bydlím na vesnici a udržbu si dělám sám, a jsme 2, a máme většinu potravin svojich, stojí jídlo tak 2500kč, ale alkohol /víno, pivo, semtam kořka/ taky 2500kč..Telefon tak 1000kč/oba/, internet tak 800kč, 1500kč energie, a platby, co platí živnostník a nějaké výdaje tak odhaduji tak 15-20000 kč..Nevím to přesně, když jsem to počítal byl jsem ve stresu...Ale až na ten chlast žijeme skromně, dovolená neexistuje a jelikož jsem byl naposled 3krát v kině a 3krát nehráli,/nepřišli diváci/ kultura je bídná.. Ale upřímně řečeno, od té doby, co jsem odešel z nájmu mám klidné tempo..
A co se týče dětí, pamatuji ,že mi matka dávala denně ráno 10kč na svačinu /dojížděl jsem na střední/ , tak jsem si koupil Sparty /8kč/ a pivo/1,70/ a svačinu jsem vyžebral/šmejknul/ vesničanům..Večer jsem dostal max. 30 kč "do kina" a tak jsem to prokouřil a propil..Děti jsou hold kámen na noze..

A co se týče dětí, pamatuji ,že mi matka dávala denně ráno 10kč na svačinu /dojížděl jsem na střední/ , tak jsem si koupil Sparty /8kč/ a pivo/1,70/ a svačinu jsem vyžebral/šmejknul/ vesničanům..Večer jsem dostal max. 30 kč "do kina" a tak jsem to prokouřil a propil..Děti jsou hold kámen na noze..

nepropadat panice...
Je vidět, že v tom nejsem zdaleka sám, kdo žije opravdu tak tak...
My žijeme taky ve vlastním. Je to bytovka o dvanácti partajích, která včetně pozemků kolem je ve vlastnictví těch dvanácti rodin. V baráku jsou i garáže a před nimi máme ještě každý vlastní parkovací místo 3,5 x 5 metrů. Je to takový produkt akce Z - pár chlápků se před 30 lety domluvilo, spojili síly a pod družstvem postavili bytovku. A protože strejček mojí ženy, po němž byt máme a který to spolustavěl, byl automechanik, mám (jako jediný v ulici) v garáži jámu a na stropě kolejnici s kočičkou
. V projektu to sice nejni, ale co už... Jsme na úplném okraji města, vlastně to původně byla ves, kterou v 70. letech pohltilo město (s výstavbou bytových jednotek pro Dukovany). Za námi už jen pár okálů, dál lány polí, dva rybníky a les.
Máme v bytě vlastní kotel na plyn, kterým si topíme i ohříváme užitkovou vodu, plyn samozřejmě taky k vaření. K tomu voda a elektrika.
Na domě je úvěr za rekonstrukci (zateplení a podobně), takže všem shodně navýšili poplatek do fondu (jehož část se odvádí coby splátka úvěru). Proto to celkem hodí tu osmičku (jen 2400 Kč měsíčně je záloha na plyn). Kdybych byl v nájmu, asi bych to nezvládl, navíc bych byl permanentně ve stresu, kam mi posunou nájemné nebo kdy mě vystěhují.
Kolikrát si říkám, jak by nám asi bylo, kdyby nebyly děti. Ale hned mě takové myšlenky přejdou - měti mám moc rád a život bez kraválu, hádek, žabomyších válek a rozverné hlasité konverzace bych si těžko uměl představit. Mám pět dcer, víc asi vysvětlovat nemusím
.
BTW - jericho-3, který Ty jsi ročník, že pamatuješ ještě Sparty za wosum?
My žijeme taky ve vlastním. Je to bytovka o dvanácti partajích, která včetně pozemků kolem je ve vlastnictví těch dvanácti rodin. V baráku jsou i garáže a před nimi máme ještě každý vlastní parkovací místo 3,5 x 5 metrů. Je to takový produkt akce Z - pár chlápků se před 30 lety domluvilo, spojili síly a pod družstvem postavili bytovku. A protože strejček mojí ženy, po němž byt máme a který to spolustavěl, byl automechanik, mám (jako jediný v ulici) v garáži jámu a na stropě kolejnici s kočičkou

Máme v bytě vlastní kotel na plyn, kterým si topíme i ohříváme užitkovou vodu, plyn samozřejmě taky k vaření. K tomu voda a elektrika.
Na domě je úvěr za rekonstrukci (zateplení a podobně), takže všem shodně navýšili poplatek do fondu (jehož část se odvádí coby splátka úvěru). Proto to celkem hodí tu osmičku (jen 2400 Kč měsíčně je záloha na plyn). Kdybych byl v nájmu, asi bych to nezvládl, navíc bych byl permanentně ve stresu, kam mi posunou nájemné nebo kdy mě vystěhují.
Kolikrát si říkám, jak by nám asi bylo, kdyby nebyly děti. Ale hned mě takové myšlenky přejdou - měti mám moc rád a život bez kraválu, hádek, žabomyších válek a rozverné hlasité konverzace bych si těžko uměl představit. Mám pět dcer, víc asi vysvětlovat nemusím

BTW - jericho-3, který Ty jsi ročník, že pamatuješ ještě Sparty za wosum?

Nooo Marku to kdyz se to sejde vsem zenskejm to musi bejt doma zuzo:D
Uprimne si myslim, ze malokdo tady si dokaze predstavit co je mit doma 5 deti. To je daleko vetsi luxus nez mistni potunena auta...
I kdyz se taky obcas musim uskromnit na vesnici, tak jsem spokojenej, clovek zije v poklidu a uziva si zivota, uz bych do velkeho mesta zpet nechtel...
Uprimne si myslim, ze malokdo tady si dokaze predstavit co je mit doma 5 deti. To je daleko vetsi luxus nez mistni potunena auta...
I kdyz se taky obcas musim uskromnit na vesnici, tak jsem spokojenej, clovek zije v poklidu a uziva si zivota, uz bych do velkeho mesta zpet nechtel...
Dodge Durango 2005 AWD Limited 5.7i V8 HEMI - 257kW/570Nm - 20L/100km, 0-100 za 7s
Toyota Auris 2015 Hybrid 100kw/electro - 3L/100km, 0-100 za 10,9s
RIP - Opel Omega 2001 3.2i V6 - 160kw/320Nm - 13L/100km, 0-100 za 9s - strom vyhral nad strojem
RIP - Opel Omega 2001 3.2i V6 - 160kw/320Nm - 13L/100km, 0-100 za 9s - strom vyhral nad strojem

Ani se neptej, stydím se to říct /1954/..Ale já sice žiju tak, tak ale v životě to tak chodí a když vezmeš kolem a kolem, máme se úžasně..Jsem zvyklý na střídavý proud, jednou nahoře, jednou dole...Za komunistů jsem bral 2700 čistého, měl tak na pivo, ojetou škodku a byl jsem odsouzen jen čumět , jaké možnosti v životě jsou, nikam mne nepustili a to v době, kdy jsem po tom toužil..Bydlet jsem musel z rodiči, byt byl jen sen a musel jsem v práci a všude neustále poslouchat vždy úspěšné partajníky. Jsem rád, že je to jinak a mám hroznou výhodu, že nic víc nechci, netoužím oslnovat ostatní i za cenu dluhů..Užírat se touhou a závistí musí být strašné , ale velkou roli v tom hraje i osobní štěstí, znám pár lidí, co mají vše, na co si vzpomenou a přitom nenávidí celý svět. Zrovna jsem to říkal dceři, co ti chybí, bydlíš ve svém krásném novém bytě, máš zdravou dceru, s kterou můžeš být 4 roky doma, máš co jíst, pít, hodného muže a jsi zdravá....To je větší bohatsví než zlatá karta, jenže mnoha lidem to nedochází.... 

nepropadat panice...
Pod to se podepisuju!!!jericho-3 píše:Ani se neptej, stydím se to říct /1954/..Ale já sice žiju tak, tak ale v životě to tak chodí a když vezmeš kolem a kolem, máme se úžasně..Jsem zvyklý na střídavý proud, jednou nahoře, jednou dole...Za komunistů jsem bral 2700 čistého, měl tak na pivo, ojetou škodku a byl jsem odsouzen jen čumět , jaké možnosti v životě jsou, nikam mne nepustili a to v době, kdy jsem po tom toužil..Bydlet jsem musel z rodiči, byt byl jen sen a musel jsem v práci a všude neustále poslouchat vždy úspěšné partajníky. Jsem rád, že je to jinak a mám hroznou výhodu, že nic víc nechci, netoužím oslnovat ostatní i za cenu dluhů..Užírat se touhou a závistí musí být strašné , ale velkou roli v tom hraje i osobní štěstí, znám pár lidí, co mají vše, na co si vzpomenou a přitom nenávidí celý svět. Zrovna jsem to říkal dceři, co ti chybí, bydlíš ve svém krásném novém bytě, máš zdravou dceru, s kterou můžeš být 4 roky doma, máš co jíst, pít, hodného muže a jsi zdravá....To je větší bohatsví než zlatá karta, jenže mnoha lidem to nedochází....
Dodge Durango 2005 AWD Limited 5.7i V8 HEMI - 257kW/570Nm - 20L/100km, 0-100 za 7s

-
- Aktivista
Marek77: celkem tě obdivuju, že to dokážeš ještě táhnout
vydělávat ve dvou lidech 30.tis. kč mi příjde sakra málo... já sám vydělám na brigádě nějakých 10 až 16tis. kč měsíčně, a to jsem tam jen tak 2 až 3 dny do týdne. Zbytek času se věnuju rozjíždějícímu se podnikání (z někož zatím zisky nejsou, ale doufám, že budou
) a studiu na VŠ. A vy jako rodina projjíte měsíčně 10.tis. kč? To jíte zrní ne? Já sám projím minimálně 5000kč za měsíc 

Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
To je velice slusna brigada, v jakem odvetvi to je? 16 klacku za 12 dni to docela ujde (na brigadu) pokud to neni nejaka tezka prace.

-
- Přispěvovatel
Já si s urážkama nezačal. Ta poslankyně měla pravdu, to jenom ty sis přečetl větu vytrženou z celého odstavce, nepochopil ji a nechal se zmasírovat médii. Takže se zklidni ve vyjadřování ty, ty zedníku...Marek77 píše:Nechápu, koho si tu bereš do huby??? A už vůbec nevím, proč mě tu urážíš. Napsal jsem pouze to, co je pravda, ta poslankyně to skutečně řekla (a taky jí média dala co proto...). Takže se uklidni a zhluboka dýchej.GeneHawkins píše:Sám jseš píča, když nerozumíš psanému textu. Ty voe ty fakt můžeš učit jenom zedníky...Marek77 píše:A k tomu ta píča v parlamentu si dovolí o našich důchodcích, kteří narozdíl od ní čtyři desítky let tvrdě dřeli, říci, že oni si na nedostatek peněz snadno zvyknou, protože se narodili za války a jsou na bídu zvyklí??? Tu bych bez varování okamžitě zastřelil - pro výstrahu všem takovým zmrdům!!!
to mi rekni v cem mela pravdu. Naprosto souhlasim s Marek 77, je to pica , a jeste k tomu lina a blba pica, sama se vali v kancelari za 150 tisic a bude krava urcovat kolik maji duchodci brat aby nechcipli hladem a zimou.Sytej hladovymu neveri, to plati od jak ziva, ale co si ty svine ze skurveny TOP09 dovolujou to uz opravdu prekracuje hranice. Mimochodem chtel bych videt tebe na jejich miste, kdyby jsi celej zivot musel makat (za komousu jim nic jinyho nezbylo) a pak by ti takovahle pica vzkazala ze ti nepridaji a ze se muzes jit napast nebo rovnou chcipnout
Jak se takovy zasrany kundy muzes zastavat ,to nepochopim, vzdyt taky snad pracujes a taky jednou budes starej, a taky by se ti asi nelibilo kdyby ti jen tak ubrali 

O1 ASZ - 200 ps 436 Nm SW TDI Fun HW Marena TDI
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
-
- Aktivista
batoo: práce ve skladu a ježdění s dodávkou, občas nějaká vykládka kamionu atd. Vyloženě těžká práce to asi není, ale makačka to občas je.
Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
[quote="jericho-3"]Jo, tohle dává smysl, nejhorší je to bydlení..Jelikož bydlím na vesnici a udržbu si dělám sám, a jsme 2, a máme většinu potravin svojich, stojí .......
Pořád nechápu tvůj deštník, dělám cca 10 hodin denně často o víkendu, vstávám před pátou, domů mezi 4-7, marodím o dovolené, a klidné tempo si dneska zaměstnanec pokud chce jen trochu slušné prachy nemůže dovolit. Všechno ze zdaněných peněz. Tak kdo je pod tou peřinou?
Dneska to nemá jednoduché nikdo. Na střední jsem měl peněz jako želez, 3 dny v týdnu na 4 hodiny do fabriky a 56,- Kč, to byl můj hlavní příjem, o prázdninách u zedníků aspoň měsíc.
Proto jsem přestal kouřit, abych vyfukoval tvrdě vydělané prachy to mě bylo líto
Věc nájmu - ve svém je ve svém, dneska někteří neví co by chtěli. Kamarád platil za dílnu - maličkou na 2 auta 8000 městu. Pak to koupil podmáznutím podnikatel a chtěl 22000, pak 18000. Už víc jak deset let tam nikoho nemá.
Pořád nechápu tvůj deštník, dělám cca 10 hodin denně často o víkendu, vstávám před pátou, domů mezi 4-7, marodím o dovolené, a klidné tempo si dneska zaměstnanec pokud chce jen trochu slušné prachy nemůže dovolit. Všechno ze zdaněných peněz. Tak kdo je pod tou peřinou?

Věc nájmu - ve svém je ve svém, dneska někteří neví co by chtěli. Kamarád platil za dílnu - maličkou na 2 auta 8000 městu. Pak to koupil podmáznutím podnikatel a chtěl 22000, pak 18000. Už víc jak deset let tam nikoho nemá.
G3 Variant synchro