Thomy píše:Jeste si precti dodatek nahore
Muj deda vyrustal v chude rodine, do skoly chodil bos a po ceste mel k snidani nezrala jablka. Proto po vojne, kde mel najednou jídlo a zakladni potreby pro zivot, sel do strany. Po vojne sel ke kriminalni policii a prakticky z niceho to dotahl az na kapitana a vyresil mnoho vrazd a zlocinu. Nicmene udelal chybu a sel pracovat na krajskou spravu STB a diky tomu ho v roce 1996 vyhodili od kriminalky potom sel pracovat na ustrednu, potazmo vratnici az do duchodu. Nicmene to je poctivy a hodny clovek a a svoji setrnosti si vydelal na dum, ktery si sam postavil.
Pak chapu Tvuj postoj ... ktery ovsem ani v nejmensim neomlouvam.
Mimochodem, na kriminalce aby byl uspesny, musel to byt "drson" (chapej mit urcity pristup) ... takze ANO, verim, ze na Tebe nebo v ramci rodiny byl hodny, mily (predpokladam, ze rodinu zasoboval podpultovym zbozim), uctivy, poctivy, ale v praci byl nepochybne vyrazne jiny.
Jak to vim? Meho dedy svagra otec byl vysetrovatel, ktery memu dedovi zlamal prsty a kdyz deda chytil ve vezeni snet a chtel osetrovatele, tak se na nej vykaslali. Nastesti, kdyz se jeho stav objektivne vyrazne zhorsil, dostalo se mu pomoci. Zel, prisel diky tomu liknavemu pristupu o dva prsty ... a pritom (dle vyjdreni doktora) stacilo tehdy vydezinfikovat, vratit do puvodni polohy, zafixovat a cistit. ... mno a tento vysetrovatel byl pro rodinny kruh hotovy milius a jen malokdo dedovi uveril to, co se mu stalo, protoze by to do nej nerekli. Ale jako dukaz - ty dva prsty za to, aby mu neverili to nestalo.
Jen sdeluji, ze je mi uprimne jedno jake metody pouzival, nicmene musely byt vyrazne ucinnejsi nezli pouha domluva a vyhruzky. Pochybuji, ze by se milym, uctivym a prijemnym pristupem dostal k priznani. Mimochodem do STB? Tak to muselo byt radne "zvire".
A k tem nezralym jablkum - doba predhazejici minulemu rezimu objektivne davala vsem stejne prilezitosti. Paklize jeho rodice nepatrili mezi ty schopne, nelze se divit, ze trpeli chudobou. Muj prapradeda si take tu truhlarnu nevycucal z prstu.
Vez, ze jsem se Te timto ani v nejmensim nechtel dotknout, jen jsem konstatoval logicky plynouci fakta.