Houkání turba
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Houkání turba
ahoj chtěl bych se zeptat na houkání turba...vím, že to jsou nasekané lopatky, ale mě se to nějak děje stále dokola. I auto které jsem koupil, 12 let tam bylo jedno turbo a nehoukalo, tak se mi zdá, že začíná. Dělá mi to u aut, které měli jednu chipovanou jednotku. Je možné, aby to způsoboval chip nebo se dá tohle vyloučit a jde pouze o nečistoty, které se dostanou k turbu?
Děkuju
Děkuju
-
- Přispěvovatel
Re: Houkání turba
čip čip,asi sovaToledos píše:ahoj chtěl bych se zeptat na houkání turba...vím, že to jsou nasekané lopatky, ale mě se to nějak děje stále dokola. I auto které jsem koupil, 12 let tam bylo jedno turbo a nehoukalo, tak se mi zdá, že začíná. Dělá mi to u aut, které měli jednu chipovanou jednotku. Je možné, aby to způsoboval chip nebo se dá tohle vyloučit a jde pouze o nečistoty, které se dostanou k turbu?
Děkuju
moskvich 412, lada 2105, š 120ls,p 309 grd,toyota corolla-mazánek,sharan1 1,9TDI 81kW černá metla-šachovnice na blatníku
-
- Přispěvovatel
no zkrátka,když se to s čipem přežene,a trochu víc se mu dává za uši tak se po čase ozývá to pohukování, no a to značí že se turbo asi pomalinku loučí,ono to pojede pořád pěkně,ale pak si rychle klekne,i když ho vypucuješToledos píše:cože?
moskvich 412, lada 2105, š 120ls,p 309 grd,toyota corolla-mazánek,sharan1 1,9TDI 81kW černá metla-šachovnice na blatníku
Nejsem mechanik, no nevím jestli jde turbo do hajan, ale na služební Astře 1,7 cdti najeto 20000km houká taky a je to nové auto, jezdim s ní jen já a žádnej kopr jí nedávám. Proste normální jízda po zahřátí 55km/h ves, 95km/h silnice a 145-150km/h dálnice. U mého Toleda 77kw PD to samé, tam najeto 150000km spotřeba oleje 600ml na 15000km a čočku taky nedostává. Vzduch. filtr měněn vždy s olejem po 15000km. EGR čistý nezanesený karbonem, hadice sání celkem čistá nepokrytá olejem jen jsem tam zahlédl miniaturní loužičku oleje, mezichladič ve stejném stavu a po debatě s mechanikem vyplynulo, že to je naprosto normální. Chip žádný. Takže bych to zase asi nehrotil
.

Seat Toledo III 5P2 r.v.2005 Reference (sociál výbava) 77kw f "povedeným" téé déé íčku pééé-déééé přivlíknutý ze Španěl, už to jede, tak už to neřeším 

posílál jsem můj chip do tdi funu a pán mi řekl, že to je v poho, že to není přehnané. Oni to dělají dost passaty atd...slyšel jsem, že to je netěsností vzduch boxu, dostane se tam bordel a naseká lopatky....nevim teda kde je problém
... já jsem měnil filtry, olepoval filtr box atd...no snad už mi to teď neudělá, jinak nevim 

- JohnnyBOSS
- Aktivista
tročku to oživím.
Předevčírem mi z ničeho nic začalo houkat turbo. jde to slyšet, když parkuju, popřípadě na první a druhej převodovej stupeň, když jedu v nizkejch otáčkách. Je to zvuk, jako když houká sanitka
Je to VBčko, ale nemám v autě soft, takže požadavek na tlak je pouze 1bar, čili to turbo je u mě jako na dovolené
Dával jsem ho tam tak před třema měsícema, je od Laďase. Nemělo vůbec žádný vůle, lopatky byly krásný. Vzduchovej filtr jsem dával zároveň s turbem samozřejmě novej, stejně jako celý vedení k IC (dělal jdem velkej FMIC)
Nemůže to houkání způsobovat třeba prasklej vlnovec, nebo něco podobnýho? ten je snad ještě původní
Předevčírem mi z ničeho nic začalo houkat turbo. jde to slyšet, když parkuju, popřípadě na první a druhej převodovej stupeň, když jedu v nizkejch otáčkách. Je to zvuk, jako když houká sanitka

Je to VBčko, ale nemám v autě soft, takže požadavek na tlak je pouze 1bar, čili to turbo je u mě jako na dovolené

Nemůže to houkání způsobovat třeba prasklej vlnovec, nebo něco podobnýho? ten je snad ještě původní

Toledo 1M ALH >> FB PP764 stage 2, 12mm Zexel, podávačka AXR, ATD, VR6, EWT, 230FMIC/60mm, VB, 288/232mm a pár věcí z ARL. 177PS 399Nm, chip od benzínky
- PRODÁNO
Superb II 3,6 V6 FSI - PRODÁNO
VW Touran 1.9 TDi 74kW

VW Touran 1.9 TDi 74kW
Já mám u sebe prasklej vlnovec a houká to jako prase. Když mám motor ohřátej na 90 a vypnu ho, tak je slyšet i to jak to turbo dojíždí. Jinak se mrni za spoda, jestli ho nebudeš mít očouzenej.
Toledo 1M 1,9 TDi ASV 110PS > cca 160PS PP764 + Čipík, EGR OFF, KAT OUT, Sound HIG END SPL 3KW, 18" Brock (RC Design) SLC chrom
- JohnnyBOSS
- Aktivista
začalo mi to houkat po tom, co jsem z toho vytáhl 208 podle GPS, pak jsem sjel z dálnice a kousek už bydlím. A jak jsem parkoval tak jsem slyšel to houkání poprve. Tak jsem pro jistotu najel ještě asi 8 pomalejch kilometrů, abych to fakt dobře dochladil, ale už to nepřestalo.
tak to jsem rád, že houkat může i vlnovec
slyším to jen v nízkejch otáčkách na jedničku a dvojku, pak už nee
tak to jsem rád, že houkat může i vlnovec

slyším to jen v nízkejch otáčkách na jedničku a dvojku, pak už nee
Toledo 1M ALH >> FB PP764 stage 2, 12mm Zexel, podávačka AXR, ATD, VR6, EWT, 230FMIC/60mm, VB, 288/232mm a pár věcí z ARL. 177PS 399Nm, chip od benzínky
- PRODÁNO
VW Touran 1.9 TDi 74kW

VW Touran 1.9 TDi 74kW
-
- Přispěvovatel
je houkani a houkani, to chce posoudit nekym, kdo turba dela...jinak ja mam nove turbo a kdyz se roztaci tak se mi zda ze dost piska a to VA na serii softu...kdyz vypinam motor taky slysim jak dojizdi, mam vykuchanej kat, tak to asi bude mit taky podil...nez se to turb dalo, tak sem dal vlnovec, ale prijde mi nejakej podivnej, myslim ze na tom ma taky podil...jinak poctive zahrivano i dochlazovano
- JohnnyBOSS
- Aktivista