Chybový kód 7563 - neznámý

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
KarelM
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Chybový kód 7563 - neznámý

Příspěvek od KarelM »

Tak po 60 tkm první závada: VAG hlásí chybový kód 7563- neznámý, P046C 00(096) - přerušení. Projevilo se to pro nastartování, začala blikat i kontrolka žhavení a vyzvalo mně to k návštěvě servisu, kde asi skončím. Padlo to rovněž do nouzového režimu. Po novém nastartování vše OK. Po pěti hodinách a vychladnutí motoru znova. Jsou to žhavicí svíčky nebo něco jiného ? Dík za radu.
leguan
Aktivista

Příspěvek od leguan »

viděl bych to na problem kolem EGR ventilu
Tiguan 2 2.0 tdi
KarelM
Přispěvovatel

Příspěvek od KarelM »

leguan píše:viděl bych to na problem kolem EGR ventilu
Trefa, novější SW VAG skutečně hlásí 7563- EGR sensor 1. implausible signal, intermittent. Nevíte číslo dílu pro motor CAYC (1,6 TDI CR) ?
leguan
Aktivista

Příspěvek od leguan »

ČÍSLO DILU TI NEPOMUŽE MUŽE TO BYT COKOLIV N18 NEBO NĚKTERE ČIDLO TEPLOTY VYFUKOVYCH PLYNŮ OXIDACE NA ŠTEKRU PROSTĚ COKOLIV DEJ TO NĚKOMU AT UDĚLA POŘADNOU DIAG.
Tiguan 2 2.0 tdi
KarelM
Přispěvovatel

Příspěvek od KarelM »

leguan píše:ČÍSLO DILU TI NEPOMUŽE MUŽE TO BYT COKOLIV N18 NEBO NĚKTERE ČIDLO TEPLOTY VYFUKOVYCH PLYNŮ OXIDACE NA ŠTEKRU PROSTĚ COKOLIV DEJ TO NĚKOMU AT UDĚLA POŘADNOU DIAG.
Měl jsem spíše pocit, že to je vadným nějakým čidlem (chybu hlásí jen jednou po startu), pak to ani během dvou hodin jízdy nespadne do nouzového režimu. Pomohlo by pro další identifikaci, kdybych udělal nějaké logy? Co kolem EGR snímat? Do servisu se mi v této fázi nechce, obvykle vymění více, než je potřeba...
leguan
Aktivista

Příspěvek od leguan »

vypada to že maš pootevřenou klapku v EGR ventilu proto ti to u studenyho motoru vyhodí hned chybu vyndej EGR a vyčisti at klapka uplně dovíra tim bych začal
Tiguan 2 2.0 tdi
KarelM
Přispěvovatel

Příspěvek od KarelM »

leguan píše:vypada to že maš pootevřenou klapku v EGR ventilu proto ti to u studenyho motoru vyhodí hned chybu vyndej EGR a vyčisti at klapka uplně dovíra tim bych začal
Zkusím, i když u mého dřívějšího AGR to nebyl problém, tu nynější 1,6CR jsem ještě rozdělanou neměl, je tam i horší přístup.
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“