ujeté km

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Speeder
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Speeder »

Vag-com to přece umí vyčíst z druhé řídící jednotky (nevím ze které), kam se také počítají kilometry a můžou se lišit cca o 5% oproti přístrojovce. Myslím, že to jde u vozidel VW Group od r.2000. Onehdá jsem to také zjišťoval kvůli otcově Octavii, ale ta je bohužel vyrobena 1/2000 a tam to ještě nešlo.
Fabia Combi 1,9 TDi PD 74kW [ATD]
m_toy
Přispěvovatel

Příspěvek od m_toy »

To je sice hezký ale....

Kilometry se zapisují do motorovky a do budíků.
Ale oba stavy jdou celkem jednoduše změnit ( a sladit .... )
Zrovna tento týden jsem jednu načítal, protože kamarád shání OCT. Na budíku 183tkm a v motorovce 179tkm. Tak říkám, asi dobrý. Poslali jsme ještě kamarádovi do autorizáku VIN a ejhle. V.r. 2010 to mělo 318tkm.
MrDolar
Sběrač informací
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrDolar »

hele no tak já mám dovezeny auto z Německa je to tam pry trestný když někdo utači km... stejně pro zvědavost bych to chtěl vědět. umi to tady někdo zjistit za přijatelnou cenu?
Super
Přispěvovatel

Příspěvek od Super »

vag Tacho a Vag Comner
Speeder
Přispěvovatel

Příspěvek od Speeder »

Nejlíp ti to zjistí v Cebii řekl bych :)
Dneska už to podle mě moc neřešej, aby to stáčeli i ve druhý jednotce. Do smlouvy ti napíšou stav tachometru a jsou vysmátý.
bobo
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobo »

někdo mění i ošoupané díly, aby zamaskoval větší použití vozu.
TDi fanoušek
turbo 130 PD - Andre
http://www.vyhodnesplatky.cz
m_toy
Přispěvovatel

Příspěvek od m_toy »

Cebia ti prd pomůže, protože za hranice nevidí a i tak to není stopro.
A výměnu dílů můžu potvrdit. U té OCT jak jsem psal výše, nám u škodovky našli záznam o výměně volantu a řadící páky.
Speeder
Přispěvovatel

Příspěvek od Speeder »

Já si myslim, že Cebia za hranice na STK právě vidí. Jinak by to nemělo skoro smysl, většina aut jde zvenku. To si pleteš spíš se Škoda servisem. Tam mi řekli, že kde a kdy to bylo v cizině v autorizáku mi nedokážou zjistit.

bobo: Tak tohle se vyplatí spíš u nějakých dražších luxusnějších aut. Ale spíš bych řekl, že to ustupuje. Stačí napsat do smlouvy stav tach. a je vysmátej ať mu to dokážeš nebo ne.
m_toy
Přispěvovatel

Příspěvek od m_toy »

Nevidí. žádný auto, který jsem prověřoval z dovozu nemělo historii km déle než od dat. přihlášení v čr. Tzn. prověřovat auto z dovozu na kilometry přes Cebii jsou vyhozený peníze. Než to pošlou na STK, už je to stažený. Toto se mi potvrdilo už cca v pěti případech. Prověřoval jsem před půl rokem nějaký Kanga viz. podpis. Cebia měla jeden, nebo 2 stavy a když jsem skočil za kamarádem do autorizáku, tak 14 dní před přihlášením v čr 100tkm dolů. Nebuďte naivní !!! Cebia je na prd !!
A autorizák jak kde. Někdy tam ty záznamy jsou, někdy ne. Údajně to záleží na tom, jaký systém konkrétní servis používá.
Speeder
Přispěvovatel

Příspěvek od Speeder »

U těch autorizáků je to spíš o tom, pro jakej trh to bylo prodávaný. Ta Octavia co já chtěl zjistit byla vyrobená pro rakouskej trh a tam on neviděl.
Tak jestli je to s tou Cebií pravda, tak je v tom případě zcela na nic, protože všechno jde z dovozu skoro. Kor VW Group. To bych se samozřejmě ptal předem. Jsem myslel, že to tahaj z nějaký Evropský databáze.
m_toy
Přispěvovatel

Příspěvek od m_toy »

Z 99% jsou to záznamy z STK, jestli ještě něco navíc, nevím. Cebia uvádí vždy měsíc a rok pořízení záznamu. Když se pak podíváš na velkej techničák, tak to přesně sedí s datem přihlášení v čr a pak každá TK.
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“