ujeté km
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Vag-com to přece umí vyčíst z druhé řídící jednotky (nevím ze které), kam se také počítají kilometry a můžou se lišit cca o 5% oproti přístrojovce. Myslím, že to jde u vozidel VW Group od r.2000. Onehdá jsem to také zjišťoval kvůli otcově Octavii, ale ta je bohužel vyrobena 1/2000 a tam to ještě nešlo.
Fabia Combi 1,9 TDi PD 74kW [ATD]
To je sice hezký ale....
Kilometry se zapisují do motorovky a do budíků.
Ale oba stavy jdou celkem jednoduše změnit ( a sladit .... )
Zrovna tento týden jsem jednu načítal, protože kamarád shání OCT. Na budíku 183tkm a v motorovce 179tkm. Tak říkám, asi dobrý. Poslali jsme ještě kamarádovi do autorizáku VIN a ejhle. V.r. 2010 to mělo 318tkm.
Kilometry se zapisují do motorovky a do budíků.
Ale oba stavy jdou celkem jednoduše změnit ( a sladit .... )
Zrovna tento týden jsem jednu načítal, protože kamarád shání OCT. Na budíku 183tkm a v motorovce 179tkm. Tak říkám, asi dobrý. Poslali jsme ještě kamarádovi do autorizáku VIN a ejhle. V.r. 2010 to mělo 318tkm.
Já si myslim, že Cebia za hranice na STK právě vidí. Jinak by to nemělo skoro smysl, většina aut jde zvenku. To si pleteš spíš se Škoda servisem. Tam mi řekli, že kde a kdy to bylo v cizině v autorizáku mi nedokážou zjistit.
bobo: Tak tohle se vyplatí spíš u nějakých dražších luxusnějších aut. Ale spíš bych řekl, že to ustupuje. Stačí napsat do smlouvy stav tach. a je vysmátej ať mu to dokážeš nebo ne.
bobo: Tak tohle se vyplatí spíš u nějakých dražších luxusnějších aut. Ale spíš bych řekl, že to ustupuje. Stačí napsat do smlouvy stav tach. a je vysmátej ať mu to dokážeš nebo ne.
Nevidí. žádný auto, který jsem prověřoval z dovozu nemělo historii km déle než od dat. přihlášení v čr. Tzn. prověřovat auto z dovozu na kilometry přes Cebii jsou vyhozený peníze. Než to pošlou na STK, už je to stažený. Toto se mi potvrdilo už cca v pěti případech. Prověřoval jsem před půl rokem nějaký Kanga viz. podpis. Cebia měla jeden, nebo 2 stavy a když jsem skočil za kamarádem do autorizáku, tak 14 dní před přihlášením v čr 100tkm dolů. Nebuďte naivní !!! Cebia je na prd !!
A autorizák jak kde. Někdy tam ty záznamy jsou, někdy ne. Údajně to záleží na tom, jaký systém konkrétní servis používá.
A autorizák jak kde. Někdy tam ty záznamy jsou, někdy ne. Údajně to záleží na tom, jaký systém konkrétní servis používá.
U těch autorizáků je to spíš o tom, pro jakej trh to bylo prodávaný. Ta Octavia co já chtěl zjistit byla vyrobená pro rakouskej trh a tam on neviděl.
Tak jestli je to s tou Cebií pravda, tak je v tom případě zcela na nic, protože všechno jde z dovozu skoro. Kor VW Group. To bych se samozřejmě ptal předem. Jsem myslel, že to tahaj z nějaký Evropský databáze.
Tak jestli je to s tou Cebií pravda, tak je v tom případě zcela na nic, protože všechno jde z dovozu skoro. Kor VW Group. To bych se samozřejmě ptal předem. Jsem myslel, že to tahaj z nějaký Evropský databáze.