magnatec nebo edge?

vše o motorových, převodových a podobných olejích - čím se miláčci namažou

Moderátoři: šulda, Moderátoři

kaskader
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od kaskader »

Po diskusiu nemusíme chodiť ďaleko, Určite mnohí z Vás poznamjú člena fóra p. Humla, pred ktorého skúsenosťami a vedomosťami "smekám"

http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... de+castrol
Prečo nie audina? Lebo Medveď!
Ex: A4 1.9TDI Quattro AVF 2003
vilozx6
Aktivista

Příspěvek od vilozx6 »

kaskader píše:Po diskusiu nemusíme chodiť ďaleko, Určite mnohí z Vás poznamjú člena fóra p. Humla, pred ktorého skúsenosťami a vedomosťami "smekám"

http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... de+castrol
detto pred prof. Humlom ,,smekam", hlavne prístupom a odpovediam na otázky - samozrejme v dobrom

A ten LINK hovorí o všetkom FAHRER, ale budiš kto chce CASTROL, nikto mu v tom nebráni.
vw golf 1.9TDI,AHF, 81kw+race 520+egr kat off,MAF-off+ turbo by BH +ARL sanie+vymennik,brzdy 312mm+ jednohmota HDS-57+FMIC+ soft by BH-motor 199PS - 407Nm
škoda O1,66kw ALH,egr-off,chip vector,121ps,327Nm
EX - Kawasaki ZX 600 Ninja 110PS
Fahrer
Přispěvovatel

Příspěvek od Fahrer »

Jasně, že je to každého věc. Já jen, že bych to udělal jinak. Závěr: "Je to špatným olejem, tak ho tam nebudu dávat." by mě rozhodně neuspokojil. Už právě proto, že tu slyšíš spoustu neutrálních příspěvků. Já nejsem nějaký zastánce a propagátor castrolu a v současnosti používám jiné oleje. Jen si myslím, že chybka byla někde jinde. Možná v servisu, možná u prodejce, možná provozováním. Těžko říct. Ale pokud jsi celý drahý problém vyřešil pouhou změnou oleje, tak je to ok.
jurino
Přispěvovatel

Příspěvek od jurino »

Fahrer píše:Jasně, že je to každého věc. Já jen, že bych to udělal jinak. Závěr: "Je to špatným olejem, tak ho tam nebudu dávat." by mě rozhodně neuspokojil. Už právě proto, že tu slyšíš spoustu neutrálních příspěvků. Já nejsem nějaký zastánce a propagátor castrolu a v současnosti používám jiné oleje. Jen si myslím, že chybka byla někde jinde. Možná v servisu, možná u prodejce, možná provozováním. Těžko říct. Ale pokud jsi celý drahý problém vyřešil pouhou změnou oleje, tak je to ok.
Záver je asi taký, že tohto roku som sa dozvedel že spodné číslo ľudovo povedané vystihuje mínusovú teplotu mazac.účinkov a vrchné číslo max. teplotu oleja, pri ktorom má ešte mazacie účinky. Myslím, že je tu takých viacej. Veľa ľudí žije v tom že 0w-30, 5w-40 atď je plná syntetika podľa značenia čísel....a tie čísla sú niečo úplne iné :)
octavka 1,9TDI- 66kw-ALH,egr+kat-off,sprint764,+softwer-139PS,340Nm
vilozx6
Aktivista

Příspěvek od vilozx6 »

jurino píše:
Fahrer píše:Jasně, že je to každého věc. Já jen, že bych to udělal jinak. Závěr: "Je to špatným olejem, tak ho tam nebudu dávat." by mě rozhodně neuspokojil. Už právě proto, že tu slyšíš spoustu neutrálních příspěvků. Já nejsem nějaký zastánce a propagátor castrolu a v současnosti používám jiné oleje. Jen si myslím, že chybka byla někde jinde. Možná v servisu, možná u prodejce, možná provozováním. Těžko říct. Ale pokud jsi celý drahý problém vyřešil pouhou změnou oleje, tak je to ok.
Záver je asi taký, že tohto roku som sa dozvedel že spodné číslo ľudovo povedané vystihuje mínusovú teplotu mazac.účinkov a vrchné číslo max. teplotu oleja, pri ktorom má ešte mazacie účinky. Myslím, že je tu takých viacej. Veľa ľudí žije v tom že 0w-30, 5w-40 atď je plná syntetika podľa značenia čísel....a tie čísla sú niečo úplne iné :)
Ja som jeden z nich, čo som sa to dozvedel tiež tohto roku a zopár mechanikov tiež, ktorý sa priznali, že sa riadili podľa čísel, čo je polo a čo plná syntetika (LOL) Možno by ste sa divili v značkovom servise ako Vám vysvetlia čo je spodné číslo a čo vrchné, ale aspoň sa zasmejem. Ľudia ktorých je to remeslo, odborníci (LOL) (LOL) (LOL)
vw golf 1.9TDI,AHF, 81kw+race 520+egr kat off,MAF-off+ turbo by BH +ARL sanie+vymennik,brzdy 312mm+ jednohmota HDS-57+FMIC+ soft by BH-motor 199PS - 407Nm
kaskader
Přispěvovatel

Příspěvek od kaskader »

Výborne, problematiku viskozity máme za sebou, tých dezinformácií okolo olejov je ale strašne veľa. Dúfam, že moderátori ospravedlnia link na inú stránku s fórom, ale je to perfektná osveta. Hlavne komentáre odborníkov. Ja som sa z toho dosť naučil:

http://oleje.cz/index.php?left=main&pag ... _komentare
Fahrer
Přispěvovatel

Příspěvek od Fahrer »

vilozx6: Jj, ještě se vykytují odborníci co z označení tepelného zatížení oleje odvozují jeho specifikaci. Šlo mi spíš o to, jestli v servisu ten olej opravdu vyměnili, jestli tam dali ten, který tam patří a nebo zda trefili :) správný filtr.
kaskader
Přispěvovatel

Příspěvek od kaskader »

Myslíš tých, čo majú známeho, ktorého susedov kamarát použil prípravok od Horsta Fuchsa založený na kermických inteligentných molekulách s obsahom atómového revitalizátora, ktorý py.o používajú v kozmonautike a on prerazil vaňu, ale keďže bol sfetovaný, spravil na tom ešte tristo kilometrov a tomu motoru sa nič nestalo?
vilozx6
Aktivista

Příspěvek od vilozx6 »

Fahrer píše:vilozx6: Jj, ještě se vykytují odborníci co z označení tepelného zatížení oleje odvozují jeho specifikaci. Šlo mi spíš o to, jestli v servisu ten olej opravdu vyměnili, jestli tam dali ten, který tam patří a nebo zda trefili :) správný filtr.
Dvom kamarátom sa stalo, že im nevymenili ani olej ani filter. Mazda a Škoda. Mesto nechcem menovať. Jednalo sa o nové auta v záruke. Oil filter som na jednom značil osobne No a v servise si povedia je to olej Long Life nabehaných tresnem 22tisíc km, prešli 2 roky ták to necháme nech pobehá ďalej a budem mať potom aspoň čo robiť. (noteeth)

Je to smiešne, no nie pre majiteľa auta. Zvlášť keď Vás vyprdnu zo servisu, aby ste nevideli čo robia, lebo si to neželajú. (wallbash)
jurino
Přispěvovatel

Příspěvek od jurino »

vilozx6 píše:
Fahrer píše:vilozx6: Jj, ještě se vykytují odborníci co z označení tepelného zatížení oleje odvozují jeho specifikaci. Šlo mi spíš o to, jestli v servisu ten olej opravdu vyměnili, jestli tam dali ten, který tam patří a nebo zda trefili :) správný filtr.
Dvom kamarátom sa stalo, že im nevymenili ani olej ani filter. Mazda a Škoda. Mesto nechcem menovať. Jednalo sa o nové auta v záruke. Oil filter som na jednom značil osobne No a v servise si povedia je to olej Long Life nabehaných tresnem 22tisíc km, prešli 2 roky ták to necháme nech pobehá ďalej a budem mať potom aspoň čo robiť. (noteeth)

Je to smiešne, no nie pre majiteľa auta. Zvlášť keď Vás vyprdnu zo servisu, aby ste nevideli čo robia, lebo si to neželajú. (wallbash)
Môžem potvrdiť. Zaplatíš a mechanik po pracovnej dobe si ide s tvojím olejom a filtrom domov, kde ho čaká fuška (offtopic) Tvoje auto sa trápi ďalej s nevymeneným olejom. Česť vynimkám. Nehovorím, že to robia všade, ale je ich dosť.
octavka 1,9TDI- 66kw-ALH,egr+kat-off,sprint764,+softwer-139PS,340Nm
Odpovědět

Zpět na „Mazání a motorové oleje“