Trepani podlahy pri zataceni na miste-asi posilovac

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

octavka19tdi
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Trepani podlahy pri zataceni na miste-asi posilovac

Příspěvek od octavka19tdi »

Mel bych prosbu o pomoc. Neco mi dneska odeslo a nebo odchazi.Mam Octavku19tdi 81kW a pri zataceni na miste se vevnitr auta ve predu trepe podlaha( hlavne u spolujezce )a je slyset nejakej zvuk asi od posilovace kterej neumim definovat. Ten zvuk a trepani se deje po celou dobu zataceni na miste.Jak dotocim na konec tak to prestane delat.Za jizdy to asi nedela nebo to nejde poznat.Bojim se ze odchazi posilovac rizeni.Doufam ze se pletu nebo uz me jebn.. zacina se to sypat jedno za druhym.Na palubce zadna zavada nesviti.Predem diky za radu co s tim.
kuka
Přispěvovatel

Příspěvek od kuka »

Vypadá to na zadřeny ložisko horního uložení předního tlumiče a ten zvuk dělá přeskakující pružina. Zkus říct někomu ať ti točí volantem a podívej se pod blatníky na pružiny jestli je to vono.
octavka19tdi
Sběrač informací

kuka píše:Vypadá to na zadřeny ložisko horního uložení předního tlumiče a ten zvuk dělá přeskakující pružina. Zkus říct někomu ať ti točí volantem a podívej se pod blatníky na pružiny jestli je to vono.
To by si me potesil kdyby to bylo jen tohle.Protoze oleje je tam dost.A klepeto hlavne na strane spolujezce.
Potreboval bych to vic vysvetlit jaka pruzina?Jako ta velka tlusta na tlumici nebo jaka?A co bych mel presne vydet?diky za vysvetleni
kuka
Přispěvovatel

Příspěvek od kuka »

Jo tahle pružina, pokud je to ložisko nahoře zadřeny nak pružina při zatáčení drnči nebo přeskakuje.
vaclav.volejnik
Přispěvovatel

Příspěvek od vaclav.volejnik »

je to tak.lozisko v tlumici.
octavka19tdi
Sběrač informací

Takze jsem to zkontroloval a nepripada mi ze by neco preskakovalo.

Byl jsem to ted projed a vypozoroval jsem tohle : Pri zataceni na miste zacina se trepat i volant. Za jizdy to nedela.Kdyz jsem zacal na miste tocit a pridal jsem plyn tak to trepani prestava.Napada me jestli neodchazi cerpadlo ktere nema dost silu na vytvoreni tlaku.Nebo jsem jeste slysel nazor ze to muze byt stara kapalina,(7let).Je to mozne?
kuka
Přispěvovatel

Příspěvek od kuka »

kolik máš najeto? pokud je to čerpadlo tak ho novej olej nespasi. kontroloval si drážkovej řemen a napínák?
pafka
Aktivista

Příspěvek od pafka »

A co takhle volnoběžka alternátoru? ;)
octavka19tdi
Sběrač informací

Mam cerstve 161tis.Remen jsem kontroloval jen hmatem jestli je napnutej a pri zatlaceni na nej se moc neprohne.Jak ale vypada ze spodu nevim.Kdyby blbl alternator tak by to asi nedobíjelo.Nebo se pletu?
pafka
Aktivista

Příspěvek od pafka »

Pleteš, sundej řemen, vraž do altíku šroubovák, a jestli s ní neotočíš na obě strany tak je v hajzlu.
octavka19tdi
Sběrač informací

pafka píše:Pleteš, sundej řemen, vraž do altíku šroubovák, a jestli s ní neotočíš na obě strany tak je v hajzlu.
Ok jestli se mi potari ten remen sundat tak to vyzkousim.Tu volnobezku na tom altiku najdu kde?Je to to na cem je ten remen?
pafka
Aktivista

Příspěvek od pafka »

octavka19tdi píše:
pafka píše:Pleteš, sundej řemen, vraž do altíku šroubovák, a jestli s ní neotočíš na obě strany tak je v hajzlu.
Ok jestli se mi potari ten remen sundat tak to vyzkousim.Tu volnobezku na tom altiku najdu kde?Je to to na cem je ten remen?
Tak si k někomu zajeď (offtopic)
octavka19tdi
Sběrač informací

pafka píše:
octavka19tdi píše:
Tak si k někomu zajeď (offtopic)
Ok tak ja si k nekomu zajedu treba k pekari (rofl) treba mi to vysvetli,hlavne se nerozciluj :D .Ale jinak diky za pomoc .Kez by jsi mel pravdu a bylo by to na tom altiku.Zajel bych si do skodovky ale tam zacnou vymenou vyfuku a skonci u toho altiku :(
pafka
Aktivista

Příspěvek od pafka »

Nerozčiluji se, snad někoho znáš kdo dělá tyto auta , volnoběžku sám stejně nevyměníš.
octavka19tdi
Sběrač informací

ok ,aspon ted vim na co mam mechanika upozornit.Pak sem dam vedet jak jsem dopadl.Jeste jednou vsem dik za pomoc :worthy:
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“