CLIO II nefunkcni tachometr

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
jayd
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

CLIO II nefunkcni tachometr

Příspěvek od jayd »

prestal mi fungovat tachometr na CLIU II, 98, 1.4 55kw

parkat lital jako splaseny a ted se odmlcel a je porad na nule

menil jsem tohle cidlo a beze zmeny

http://www.elitecat.cz/ArticleDetail.as ... eId=102747

jinak jsem koukal, ze palubni pocitac meri spotrebovanz palivo, ale neukazuje spotrebu, asi protoze km nepribyvaji

je tu nekdo z plzne a okoli z disgnostkou co by se na to mohl podivat, pripadne nekdo kdo by vedel co s tim je. Jestli se budou muset treba menit budiky nebo tak...
VW GOLF 4 1,9 TDI 66KW r.v 98, ALH, VR6 pritlacak, turbo 130 PD - Andre, trysky PP520, chip - Reescha, cca 145 koniku

VW SHARAN 2.0 TDi, 2007
pett
Nesolidní prodejce
Nesolidní prodejce

Re: CLIO II nefunkcni tachometr

Příspěvek od pett »

jayd píše:prestal mi fungovat tachometr na CLIU II, 98, 1.4 55kw

parkat lital jako splaseny a ted se odmlcel a je porad na nule

menil jsem tohle cidlo a beze zmeny

http://www.elitecat.cz/ArticleDetail.as ... eId=102747

jinak jsem koukal, ze palubni pocitac meri spotrebovanz palivo, ale neukazuje spotrebu, asi protoze km nepribyvaji

je tu nekdo z plzne a okoli z disgnostkou co by se na to mohl podivat, pripadne nekdo kdo by vedel co s tim je. Jestli se budou muset treba menit budiky nebo tak...
To co jsi měnil je snímač otáček na klice, to problém neřeší.Tvůj problém bude spíš ve snímači na převodovce ,dost často odcházejí pak nejde nic co je na tomto signálu závislé.Pokud to nevyřešíš klidně se ozvi ,ale jsem od Plzně asi 40 ,dělám na Clipu
wojto33
Přispěvovatel

Příspěvek od wojto33 »

ako hovori pett ... skus snimac rychlosti v prevodovke... novy ho kupis asi len v renaulte
jayd
Přispěvovatel

Příspěvek od jayd »

aha..no ja myslel, ze takovy ten spinac na bloku zepredu motoru jsou otacky motoru a tenhle, je na tachometr.no nic (LOL)

a kdeze najdu ten snimac na prevodovce?asi budu muset zvednout auto a kouknout zezadu na prevodovku?
VW GOLF 4 1,9 TDI 66KW r.v 98, ALH, VR6 pritlacak, turbo 130 PD - Andre, trysky PP520, chip - Reescha, cca 145 koniku

VW SHARAN 2.0 TDi, 2007
wojto33
Přispěvovatel

Příspěvek od wojto33 »

hej asi tak sa k nemu najlepsie dostanes .... mal by byt v zadnej casti prevodovky zvrchu zapichnuty... mozno na tom cliu to uvidis aj zvrchu neviem ... ja som to mal na scenicu a tam je to trocha schovate
jayd
Přispěvovatel

Příspěvek od jayd »

no ja jsem na to koukal a je to schovany vzadu za motorem a je to takova tak 10cm cerna "tycka" co kouka z prevodovky, ale zhora je tam fakt blbe videt. Je nejaky figl jak se to povoluje? je to tam jen nacvakly nebo je to normalne na zavit?

VW SHARAN 2.0 TDi, 2007
pistaj
Přispěvovatel

Příspěvek od pistaj »

jayd píše:no ja jsem na to koukal a je to schovany vzadu za motorem a je to takova tak 10cm cerna "tycka" co kouka z prevodovky, ale zhora je tam fakt blbe videt. Je nejaky figl jak se to povoluje? je to tam jen nacvakly nebo je to normalne na zavit?
ja mam ten isty problem na Cliu 98... je to ten snimac na prevodovke, da sa vybrat zvrchu normalne, je tam len nacvaknuty, takze staci odpojit konektor a vytiahnut ho tahom. mal som ho rozobraty, bolo v nom vela oleja na vrchu v mieste, kde je plosny spoj. vycistil som ho a isiel nejaku dobu, ale potom znova prestal ist. takze riesenim bude asi iba kupa noveho snimaca.
Škoda Superb III Facelift, 2,0 TDI, 147kW, 2023, L&K
VW Sharan 7N, 2,0TDI, 135kW, 2018
Odpovědět

Zpět na „Renault / Dacia“