pokud nám to začne kouřit

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

slovacek.milos
Aktivista
Odpovědi: 0

pokud nám to začne kouřit

Příspěvek od slovacek.milos »

musím se zbavovat jednoho sajrajtu a karbonuje, víc jak před měsícem jsem čistil trysky no včera se to rozhulilo že by na mě zah´volali hasiče,

fábia sdi

natáhl jsem do sání vodu, cca za necelé dvě hodiny si motor spapl 6 litrů vody na volnoběh, pak jsem vyjel no nebylo za mnou vidět protože výfuk byl asi plný vody z páry za cca 3 km vše OK nic nehulí bez demnotáže

takže určité spalování vody je určitě přínosem aspon pro můj stroj ;)
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

Nějakej kluk takhle čistí naklápění turba, ale při 2000ot/min a stříká do sání mlhu..
Oct asv 2000, DieselPower
slovacek.milos
Aktivista

Pája 19 píše:Nějakej kluk takhle čistí naklápění turba, ale při 2000ot/min a stříká do sání mlhu..
podle m to fachčí velmi spolehlivě, jeden nákladák hulil to byl kolikrát oblak jak prase, bílý dám, 6V tdi, prohnali jsme 5 l a vcelku v poho pak ještě jednou a na emisích

a to turbo když že vřelé a pára :)
Jirka800
Přispěvovatel

Příspěvek od Jirka800 »

teda to jsou věci do sání vodu... i když dneska mě to taky luxusně zahulilo při startu a chvilku to trvalo než to přestalo, tak proto mě to tak trochu zajímá
natáhl sem vodu do sání ... můžeš to trochu přiblížit(bez šprýmů) :) asi jestli jsi natáhl zahradní hadici a strčil za váhu tak vidím že se mám co učit.. :-)
Octavia TDI 81KW 1999 AHF
slovacek.milos
Aktivista

tak záleží jak spěcháš pokud tochceš hned tak hasiče s proudnicí, zahradní hadice tak na cígo,

já to měl jak máš sadu na odběr krve tu velkou jehlu jak na koně, hadičku zavedenou do pětky kandáku,
nebo dej hadičku na ostřik a něčím ji přiškrtit, jak tohovalíš moc motor dá vědět kucká

pak at te nepřekvapí ten výhul co pojedš tři kiláky,

před čistěním mi to hulilo tak že jakoby se naplnil za tebou při jizdě padesátikilový pytel a házel jsi je jeden za druhým za sebe

příští týden tam udělám trvalé přiávání max litr na hodinu jízdy ;)
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

hezký návody tak ať nenastane dobrý den já jsem ohlá ojnice....
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
oldaf
Aktivista

Příspěvek od oldaf »

Já to dělám tak že do stříkací pistole dám čistou vodu, a stříkám to do sání při 2000 otáčkách. Naperu tam toho tak 2-3litry. Pistoli si našteluju tak aby motor nekuckal, když tam jde moc vody tak se motor zakuckává a padaj otáčky, takže to chce nastavit tak aby se to nezakuckávalo.
PRODÁM NOVOU 12mm HLAVU NA TDS,
VW T3 mTDI ASV , GT2052, 11mm hlava,
BMW E39 525mTDS touring,12mm hlava, IC, diff 2,35, GT3271-tlak 3,1b, jednohmota DURAL 240mm,
ovocny
Přispěvovatel

Příspěvek od ovocny »

Uz se to tu nekde probiralo, ja bych si jen zkontroloval olejovou napln protoze pokud se dostane voda prez kruhy muze byt za chvili vymalovano. Idealne provadet celou "operaci" pred vymenou oleje.
slovacek.milos
Aktivista

ovocny píše:Uz se to tu nekde probiralo, ja bych si jen zkontroloval olejovou napln protoze pokud se dostane voda prez kruhy muze byt za chvili vymalovano. Idealne provadet celou "operaci" pred vymenou oleje.
přes kruhy se ti dosane akorát tak nespálené palivo ale pára nikdy to je blábol nějakého teoretika, a nic se nevymaluje, když teče bílá olejovoda z měrky motor přežije několikrát odskoušeno
a pokud se voda dostane do ooleje dostane třeba z hlavy a olej mírně zbělá za hodinku provozu tas zčerná voda se vypaří

;)
slovacek.milos
Aktivista

oldaf píše:Já to dělám tak že do stříkací pistole dám čistou vodu, a stříkám to do sání při 2000 otáčkách. Naperu tam toho tak 2-3litry. Pistoli si našteluju tak aby motor nekuckal, když tam jde moc vody tak se motor zakuckává a padaj otáčky, takže to chce nastavit tak aby se to nezakuckávalo.
to jsem taky přemýšlel že bych to valil pistolí třeba na mytí motoru ale dát motoru kapačku nemusíš u toho stát přijdeš bezprace za hodku se podívat,

už to mám trvale kanystr vleze před chladič akorát se u
sdi musí odpojit klapka aby se otevřela jinak to moc nesaje slabý podtlak ;)
etylek
Přispěvovatel

Re: pokud nám to začne kouřit

Příspěvek od etylek »

slovacek.milos píše:musím se zbavovat jednoho sajrajtu a karbonuje, víc jak před měsícem jsem čistil trysky no včera se to rozhulilo že by na mě zah´volali hasiče,

fábia sdi

natáhl jsem do sání vodu, cca za necelé dvě hodiny si motor spapl 6 litrů vody na volnoběh, pak jsem vyjel no nebylo za mnou vidět protože výfuk byl asi plný vody z páry za cca 3 km vše OK nic nehulí bez demnotáže

takže určité spalování vody je určitě přínosem aspon pro můj stroj ;)
Tak ty už jezdíš na vodu bez úprav, tak to je bomba (noteeth) ....teda Milo, co ty ještě nevymyslíš :-D
ovocny
Přispěvovatel

Příspěvek od ovocny »

No ja uz od emulze vydrene vacky po nasati vody zazil ale jo mas recht , nektery motor na to trpet muze a jiny nemusi. Jen bych si na to proste daval pozor nic vic ale je to kazdeho vec.
Jirka800
Přispěvovatel

Příspěvek od Jirka800 »

tohle jim měl v tý televizi taky navrhnout jezdit na vodu to by čuměly, byznys jako prase (rofl)
jinak vysvětli mě ten princip toho čištění, jakym zpusobem to tam probíhá....
Octavia TDI 81KW 1999 AHF
Stewa
Přispěvovatel

Příspěvek od Stewa »

Jirka800 píše:tohle jim měl v tý televizi taky navrhnout jezdit na vodu to by čuměly, byznys jako prase (rofl)
jinak vysvětli mě ten princip toho čištění, jakym zpusobem to tam probíhá....
Prej se ta voda ohřeje a čistí jak vodní pára. Jednou sem to zkousel s vyfukem dole a z motoru mi vytikala cernohneda srajda. Na vykonu ani jizde sem to nijak nepoznal
Mercedes-Benz W210 300D
ovocny
Přispěvovatel

Příspěvek od ovocny »

Funguje to na stejnem principu jako parni cistic nebo treba horka voda na mastnou panev...... rozpousti to mastne usazeniny vsude tam, kde se to k nim dostane.
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“