spojka ALH výměna za jednohmotu

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

sniper--
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od sniper-- »

jde to v pohode, za hodinu a pul to mas v klidu venku ;)
autoservis pneuservis.
Tel.774 225538
davemo
Přispěvovatel

Příspěvek od davemo »

Hoj spojka na autě celkem porod dostat tu převodovku zpět hlavně ten unašeč nad rameno ale zajimavé že jsem tam měl jednohmotu valeo a po zdechnuti to rachtalo v lamele byly v těch pružinách nacpané ještě menší pružiny a je to uplně jiny kit než jsem koupil Já.Po startu a zdechnuti vše ok ale pedal spojky leží na zemi a zkoušel jsem to dělat přes brzdu ale nejsem ztoho nějak moudrej pomoc :D
Seat toledo rv04 66kw rotačka
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Nemáš málo brzdovky, že si spojkovej okruh natáhnul vzduch?

Jinak nalej dost brzdovky, ať ti někdo sešlápne pedál spojky, vem kleště zaškrť hadičku co jde nad převodovkou, ten v autě ať pustí spojkovej pedál ( tím si natáhne novou kapalinu ) a pomalu povol svěrku, uslyšís zasyčení kapaliny, takhle to párkrát promrskejte a musí to chodit.
davemo
Přispěvovatel

Příspěvek od davemo »

no ono sešlapnout nejde šlapneš a leží na podlaze kapaliny bylo dost :? jedině potom rukou vratit zpět
davemo
Přispěvovatel

Příspěvek od davemo »

Tady jsem našel tvůj příspěvek Jo, jen teda je potřeba zvednout pedál ručně protože ho nevytlačí kapalina nazpět ze spojky a mít plnou baňku aby byla ponořená hadička.
Dělám takhle jak 5q tak 6q s tím hydroložiskem a no problém. a jakéj je ten postup dík
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Když zvedneš pedál, tak pokud je ponořená hadička v kapalině v baňce a je válec ok tak si musí nasát, pak pedál stlačit, povolit odvzdušňovák a mělo by to postupně začít chodit.
davemo
Přispěvovatel

Příspěvek od davemo »

No asi jsem to dělal blbě ten na převodovce je pomocný co a tam se to neovzdzšnujě (wallbash) a dělá se to na tom hlavním který nevím kde je :(
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

davemo píše:No asi jsem to dělal blbě ten na převodovce je pomocný co a tam se to neovzdzšnujě (wallbash) a dělá se to na tom hlavním který nevím kde je :(
Víc odvzdušňováků tam není, hlavní je ten u pedálu a pomocný na spojce a na tom je odvzdušňovák.
vlacek
Přispěvovatel

Příspěvek od vlacek »

davemo píše:Hoj spojka na autě celkem porod dostat tu převodovku zpět hlavně ten unašeč nad rameno ale zajimavé že jsem tam měl jednohmotu valeo a po zdechnuti to rachtalo v lamele byly v těch pružinách nacpané ještě menší pružiny a je to uplně jiny kit než jsem koupil Já.Po startu a zdechnuti vše ok ale pedal spojky leží na zemi a zkoušel jsem to dělat přes brzdu ale nejsem ztoho nějak moudrej pomoc :D
co tam mas ted valeo nebo neco jineho ? muzes dat odkaz
Octavia 1,9 TDI,AGR,trysky 764,EGR OFF,
davemo
Přispěvovatel

Příspěvek od davemo »

palík
Přispěvovatel

Příspěvek od palík »

valeo není zrovna nejlepší volba,moc chvály na ni nenajdeš,sachs by byl možná lepší
pokud pravej unašeč před montáží sundáš,dostaneš to tam lehce,je to
jeden imbus
vlacek
Přispěvovatel

Příspěvek od vlacek »

mam tu stejnou najeto 5000 a zatim v pohode
Octavia 1,9 TDI,AGR,trysky 764,EGR OFF,
davemo
Přispěvovatel

Příspěvek od davemo »

Jo dík už budu chytřejší ten unašeč tam opravdu dělá bordel chytá pořad o rameno jinak už to mám ok nechápu jak se to zavzdušnilo když jsem neodpojil trubku od spojkového válečku a pedal jsem taky nesešláp :? jinak jsem to dělal přes ovzdušnovák brzdy přes metrovou pruhlednou hadičku napojenou na ovzdušnovák spojkového válce ten sachs tam měl ve dvouhmotě za stejný peníz jak tu jednohmotu z valea akorát +500 ložisko co se musí dokoupit jinak všem dík kdyby někdo chtěl moji starou jednohmotu z valea tak za dobrý peníz cca 1500 prodám je tam setrvák OK lamela obložení ok ale při zdechnutí rachtaly ty pružiny asi přitlačak ok ložisko ko chrastilo ale mám to komplet i ze šroubama kdyžtak sz je to jiný typ než ta sada
**Radek**
Přispěvovatel

Příspěvek od **Radek** »

Tos pořídil za dobrou cenu, já to dělal v květnu, taky Valeo za 8 tis. Teď ten set šel hodně dolů. Mám najeto 4tis. Zatím žádný problém
Škoda Octavia 2001 1,9Tdi AGR 66kw, EGR off, turbo Garrett GT1749V(S2) z ALH + ALH jednotka, trysky FB S502, Jednohmota Valeo DBR 228mm, Katalyzátor ON.
VAG, puky TT. Vysočina kousek od Mor. Budějovic.
davemo
Přispěvovatel

Příspěvek od davemo »

Ono to pořád stojí okolo těch 7500kč ale dá se sechnat levněji jako jsem koupil Já v akci.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“