superb II cukání

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

marián1
Nováček
Odpovědi: 0

Příspěvek od marián1 »

Nazdar.
Poradil mi jeden servisák že vraj to cukanie má súvis s dodávkou paliva a to tým že sa vraj prehrieva relé palivového čerpadla, ktoré na moment odstaví čerpadlo. Skúste vymeniť to relátko. Či je to pravda fakt netuším.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Ano, tohle se stává i u benzínů, hřeje se relé, protože čerpadélko má velký odběr/kříží se/ až to začne fixlovat. Ale tohle není zase tak staré auto, ne?
nepropadat panice...
Honza 3C2
Přispěvovatel

Příspěvek od Honza 3C2 »

Mám Passata BMP a dělá mi to taky, ale spíše v létě, když je teplo, tedka v zimě skoro vůbec a hlavně jenom, když motor zahřátý plně, jinak ne ... Myslím, že to dělá ten EGR, už jsem ho 2x čistil a taky jsem ten šroubek na turbu pootočil, trošku se to zmírnilo resp, bylo to méně časté. Ono to dělá i takový jako zvuk, jak kdyby se tam něco přicpávalo nebo tak něco, podle mě to je jedno s druhým, EGR, turbo do toho s tou regulací a DPF, rozpaří se to kvuli těm regeneracím DPF a nějak se to zohýbá, nebo teplo v podstatě roztahuje a už to nemá ty vůle co to má mít a nějak se to zadírá, nebo já nevím, jinak si to nevysvětlím ... Teďka je to v pohodě, tak to neřeším, ale jak koukám, tak to má skoro každý druhý :/
P.Blahutka
Přispěvovatel

Příspěvek od P.Blahutka »

Jaky to ma kod motoru??Zkus se podivat na olej jestli ti přibývá a nebo odpoj prepad nafty z hlavy jestli nejde cerna nafta... ;) Tohle dela vymackana hlava..:-)
Škoda Octavia RS CUPA
Škoda Fabia ATD
Škoda Octavia BKD = Prodáno
Škoda Octavia ASV (EGR=off) =Prodáno
Rajčák
Nováček

Příspěvek od Rajčák »

Mě to dělala Octavia 1.9 PD také. Dělal to EGR a nebo jeho ovládání to nevím , na radu Humla jsem jej odpojil a bylo po cukání, ale zase svítila kontrolka, tak jsem udělal podložku po EGR, stejnou, jako když se zalepuje, ale vyvrtal jsem do ní 8mm dírku a teď to necuká ani kontrolka nesvítí.
Mirek27
Nováček

SUPERB II 125kw 4x4 CUKÁNÍ při odlehčení plynu

Příspěvek od Mirek27 »

Mám už najeto 280tiskm a začal mi cukat motor při odlehčení pedálu plynu. Není to hned. Je to cca po 2sec. od odlehčení takový 3xzacukání a dál už je to v pohodě. Dělá to skoro pořád. Stačí jet trochu delší chvíli pod plynem (aspoň kilák) a pak odlehčit nohu na plynu. 2 vteřiny nic a pak zakuckání (3xškubnutí jak když nejde palivo) a jede se dál.
Poradí někdo????
golfinocz
Nováček

Cukání jen za studeného motoru

Příspěvek od golfinocz »

Můj Superb 2, 2.0tdi, 125kw, CR, DPF škube také v rozmezí 1200-1500ot. ale jen při studeném motoru pak už vše šlape jak má. Kod motoru je CFGB

Neví někdo na co se zaměřit když to dělá jen při studeném motoru?

Edit:je to DSG
Kwapo
Nováček

Příspěvek od Kwapo »

Tak pánové mně to škuba taky. Ale už přesně vím kdy a jak to bude škubat. Při stejnejch jízdách (do a z práce) už přesně vím, kde zacuká. :D
Cuká mi v rozmezí cca 1700 - 2100 ot/min a při teplotě motoru od cca 40°do 80°. Pokud je auto úplně studené tak necuká, pokud je zahřáté na provozní teplotu tak taky ne. Navíc jsem si všiml, že při stejné teplotě motor na volnoběh jakoby zakopává, nemá hladký chod. Když je úplně studený, nebo zahřátý tak vše naprosto bez problémů, necuká, nezakopává, nic. Taky už to řeším delší dobu a nějak bez výsledku. Asi zkusím vyměnit egr a uvidíme. Jinak je to Touran, 2.0, 125 Kw BMN.
Mirek27
Nováček

Re: SUPERB II 125kw 4x4 CUKÁNÍ při odlehčení plynu

Příspěvek od Mirek27 »

Mirek27 píše:Mám už najeto 280tiskm a začal mi cukat motor při odlehčení pedálu plynu. Není to hned. Je to cca po 2sec. od odlehčení takový 3xzacukání a dál už je to v pohodě. Dělá to skoro pořád. Stačí jet trochu delší chvíli pod plynem (aspoň kilák) a pak odlehčit nohu na plynu. 2 vteřiny nic a pak zakuckání (3xškubnutí jak když nejde palivo) a jede se dál.
Poradí někdo????
Tak jsem vyměnil EGR a tím to nebylo. Zkoušeli jsme i s kámošem logovat ale moc se tam neprojevilo. Nevím přesně jaké kanály logovat. Každopádně na tempomat na dálnici 130km/h a každých třeba 30sec. lehké zaškubání (takové trojcukání cca 1sec). Jako krátkodobé výpadky paliva. Je to vždy po odlehčení motoru po pár vteřinách. Nikdy při akceleraci. PORADÍ někdo???
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“