Kvalita nafty - dotaz
Moderátoři: šulda, Moderátoři
- blacklight
- Přispěvovatel
Kvalita nafty - dotaz
S mým autem mám průměrnou spotřebu obvykle kolem 6-6,5l a to nikdy nejezdím na spotřebu - jedu jak chci.
Občas tankuju na "levné" benzínce a zatím jsem neměl vyloženě problém. Jen párkrát jsem měl spotřebu vyšší, když jsem tankoval u jedné nejmenované. Neřešil jsem to, až teď.
Fakta:
- co jindy najedu 800-900km než svítí rezerva, tak teď mám 650km
- spotřeba tím pádem 8,5 - 9L
- motor běží plynule ale má jiný zvuk
- když stojím na místě s nastartovaným autem, tak pod výfukem je během 1minuty mokré kolo o průměru tak 60cm
A teď dotaz? Myslíte, že se takto chová nafta ředěná vodou?
Občas tankuju na "levné" benzínce a zatím jsem neměl vyloženě problém. Jen párkrát jsem měl spotřebu vyšší, když jsem tankoval u jedné nejmenované. Neřešil jsem to, až teď.
Fakta:
- co jindy najedu 800-900km než svítí rezerva, tak teď mám 650km
- spotřeba tím pádem 8,5 - 9L
- motor běží plynule ale má jiný zvuk
- když stojím na místě s nastartovaným autem, tak pod výfukem je během 1minuty mokré kolo o průměru tak 60cm
A teď dotaz? Myslíte, že se takto chová nafta ředěná vodou?
Octavia 1.9 TDI
Golf 2.0 TDI
EX: Lancia Lybra SW 1.9 JTD, Lancia Thesis 3,2 V6, LPG Opel Meriva LPG
Golf 2.0 TDI
moje zkusenosti jsou takove ze beru na shell , mam ji za barakem a davam vif , motor je tissi a jezdim za cca 5,8 jednu trasu dejme tomu z bodu A do bodu B. Natankoval jsem supr levnou naftu na jedne nejmenovane benzince a opet dal vif ze stejnym davkovanim, motor byl podstatne hlucnejsi a mel sem spotrebu o litr a ctvrt vetsi.a to jsem to zkoumal na stejne trase a jednu nadrz shell druha nadrz levna nafta.... proste tomu tak bylo i kdyz jsem dodrzoval stejne jizdni podminky.... takze asi nekvalitni nafta tim nerikam ze shell je kvalitni vime jaka nafta unas je ale asi tam vykyvy v necem budou....... mozna to rizly ....
Seat Altea XL BLS , turbo BMM+jednohmota HDS 57 by huml
- blacklight
- Přispěvovatel
jo jo, já bych tady nechtěl řešit která benzínka je lepší, protože by se to mohlo zvrhnout
Spíš jsem chtěl vědět, jestli se takto projevuje nafta ředěná vodou.
Nikdy jsem nezažil, abych měl pod výfukem mokré kolečko...
Prodejce klidně pak zveřejním, mám i doklad
Teď tam mám plnou od OMV tak pojezdím a uvidím. Pokud spotřeba bude zase normální tak je jasné že u předchozí nafty bylo něco špatně.

Spíš jsem chtěl vědět, jestli se takto projevuje nafta ředěná vodou.
Nikdy jsem nezažil, abych měl pod výfukem mokré kolečko...
Prodejce klidně pak zveřejním, mám i doklad

Octavia 1.9 TDI
Golf 2.0 TDI
Golf 2.0 TDI
jak pises taky nejsu zvedaveee na debatu ktera benzinka ti z auta udela raketu a usoprnou jeste k tomu
atd... nicmene kolo z vyfuku maji kamosi na OI rotacce skoro vsichni a tankuji na NEJMENOVANYCH benzinkach ruzne po okoloi brna. jak velky tak maly.... takze nevim nevim neodparovala se ti treba voda ve vyfuku?...

Seat Altea XL BLS , turbo BMM+jednohmota HDS 57 by huml
tankuju na shell do nákladáku MB-actros 360 do kopce se plazí práznej ,
chraň pánbuh vzít do toho na tank-ono !!!!!!!! to se pak jede do petrovic
s 12T klidně aj 30
nejlíp jede na naftu z shellky a zrovinka u tohodle stoje je kvalita nafty kurevsky znát , ale musím bohužel říct že kvalita nafty u shellky je taky
u každé pumpy jiná , ve výkonu to ažtak poznat nejde ale je rozdíl v pěnivosti a to dost velkej !!!
chraň pánbuh vzít do toho na tank-ono !!!!!!!! to se pak jede do petrovic
s 12T klidně aj 30

nejlíp jede na naftu z shellky a zrovinka u tohodle stoje je kvalita nafty kurevsky znát , ale musím bohužel říct že kvalita nafty u shellky je taky
u každé pumpy jiná , ve výkonu to ažtak poznat nejde ale je rozdíl v pěnivosti a to dost velkej !!!
--775914666--stačí zavolat
, Berlingo 1.9D Prasečák + MB-OM604 SUPERTURBODIESEL

- Bugs.Bunny
- Aktivista