Vyjetý motorový olej jako palivo - zkušenosti
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
tak moc jste mě nepotěšili .Ale k tématu.
1)Vyčistit se dá centrifugou-kdo to neviděl tak at se podívá na video http://www.youtube.com/watch?v=5G9ahYQw ... playnext=1
2)čistý olej bez karbonu by neměl likvidovat vstřikovací čerpadlo a vstřiky-nebo ne?
3)pokud jsem dobře četl tak ve vyjetém oleji už skoro žádná aditiva nejsou protože motor je už po 15000km vypotřeboval a mělo by zůstat po vyčištění takového oleje jen základový olej. Pro ty odpůrce motorovýho oleje-nafta je taky když se spálí v motoru pěkný jed a to nemluvím o trafáku a hydraulice.Dále mě tu udivuje jak tu jezdíte na rostlinný olej přímo z obchodu- v práci s tímto olejem řežeme závity a stružíme díry a když zapomenu očistit takové výrobky a nástroje od toho rostlináče tak za týden to můžu čistit škrabkou jak je to zalepené.....
1)Vyčistit se dá centrifugou-kdo to neviděl tak at se podívá na video http://www.youtube.com/watch?v=5G9ahYQw ... playnext=1
2)čistý olej bez karbonu by neměl likvidovat vstřikovací čerpadlo a vstřiky-nebo ne?
3)pokud jsem dobře četl tak ve vyjetém oleji už skoro žádná aditiva nejsou protože motor je už po 15000km vypotřeboval a mělo by zůstat po vyčištění takového oleje jen základový olej. Pro ty odpůrce motorovýho oleje-nafta je taky když se spálí v motoru pěkný jed a to nemluvím o trafáku a hydraulice.Dále mě tu udivuje jak tu jezdíte na rostlinný olej přímo z obchodu- v práci s tímto olejem řežeme závity a stružíme díry a když zapomenu očistit takové výrobky a nástroje od toho rostlináče tak za týden to můžu čistit škrabkou jak je to zalepené.....
-
- Aktivista
[quote="koil"]
jediná možnost jak jednoduše spalovat olej je spalovat ho s vodou řekl bych tak skoro dva litry vody na sto, olej lít tak jedna ku dvaceti s naftou jinak motor de z výkonu
voda se přisává do sacího potrubí
jediná možnost jak jednoduše spalovat olej je spalovat ho s vodou řekl bych tak skoro dva litry vody na sto, olej lít tak jedna ku dvaceti s naftou jinak motor de z výkonu
voda se přisává do sacího potrubí

Naposledy upravil(a) slovacek.milos dne 16 říj 2012, 06:31, celkem upraveno 1 x.
-
- Aktivista
-
- Aktivista
Stewa píše:Barel se směsí motoráku z různejch aut a ani po sedmi letech se nevyčistil, furt černej jak bota..radluk píše:Mel jsem taky pres rok motorak, nic, cerne porad. Takze tudy cesta nevede... Ale ta odstredivka neni spatna cesta.
Naposledy upravil(a) Petr H. dne 02 úno 2014, 23:01, celkem upraveno 2 x.
nemám žádnou kárku na naftu...
-
- Přispěvovatel
no dobre su tu taky co su proti a sutu taky co su za pouzivanie pouziteho oleja ako palivo tak teraz poprosim len o skusenosti tych ktory to pouzivaju asu spokojny.ja som sa rozhodol pouzivat olej len s benzinovych motorov /zevraj menej karbonu obsahuje/taky olej necham dlho postat a potom ho filtrujem cez novy palivovy filter ale ak to riedim 50 na 50 nafta olej auto/passat 110 rotacka/ jazdi dobre ale cmudi.nema niekto nejaky dobry "recept" ako to miesat aby to nedimilo a pritom nezadrelo cerpadlo a vstreky.cital som na americkej stranke ze tam to mixuju 50/50 s benzinom a ze je dobre dodat aj 2% acetonu tak neviem ja som myslel ze skusit 6litrov nafti 1 liter benzinu 3 litre oleja co vy nato? ma niekto uz odskusani " POMER"? vopred vdaka
-
- Aktivista
-
- Přispěvovatel
a zase asi neviete citat/mozno vam slovencina robi problem/!!!chcem pomer a nie negativa!! vso jasno?! a to ci to auto prezije ci nie tak to ma netrapi -urobim 5tisic a potom ho predam akupim dalsie tych aut je jak nasrane a nic nestoja takze setrime a nevzrusujeme sa nad zivotnostov auta toto je stroj a ma makat a zjadne citaky!!!! a ked uz vymru tie rotacky tak zacneme jazdit na solarne baterie ale to este potrva tak to treba vyuzit!
takze nejaka pozitivna sprava na ten pomer?
takze nejaka pozitivna sprava na ten pomer?
-
- Aktivista