Jak jste dneska nastartovali?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

jericho-3
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od jericho-3 »

Nahov.o, auto do opravy a málem jsem šel pěšky...
nepropadat panice...
Driver_1.9D
Přispěvovatel

Příspěvek od Driver_1.9D »

mne sa podari nastartovat moju feldu 1.9 s nizkymi kompresnymi tlakmi aj pri -15 ale musim ist kazdych 4-5h jazdit a zohrievat ju keby som ju nehal dlhsie nenastartovanu tak start v tychto vacsich mrazoch by bol s velkou pravdepodobnostou neuspesny

PS: dal som aj nove a hrubsie kable+ svorky baterky od baterky do motora amam pocit ze sa trochu zlepsili starty tie stary uz boli ake si z oxidovane alebo ako to nazvat (LOL)
Milten007
Přispěvovatel

Příspěvek od Milten007 »

5 hviezdickova nova strieborna boshka do reklamacky :D a nejaka komunisticka baterka a startovacie kable :D
burton.b22

Příspěvek od burton.b22 »

Dneska -10 včera -14 pokažde na drb. Baterká je stará buh ví jak dlouho to samé žhavičky (asi bych je ani nevytahnul vypadají hrozně) běží hned na všechny jak v letě. Soused má octavku 2 2.0tdi pří -4 to natahovalo jak kšandy ale chytlo, jak přituhlo už to ani nezkoušel. :) Děkuji ale nechci nové auto.
milda.svo
Přispěvovatel

Příspěvek od milda.svo »

milda.svo píše:
Marek77 píše:Tak nějak... ;-)

Otočím, počkám, až zhasne žhavení, startuji a po dvojím otočení motoru prostě vrčíme..... Nemám problém ani v minus dvaceti, a to tam teď mám MEŘO.
Prave po druhym otoceni motoru to se mi moc nelibi je to primej vstrik to by melo jit na prevaleni pokud je vse v poradku.Me to nekdy chtne na drc a nekdy se to prevali dvakrat vcera sem prodlouzil hzaveni a dnes to bylo na drc.Starej peguot 309 komurkac vzdy na drc tak primej vstrik by mel chitat taky tak.
Celej tyden sem to testoval po prodlouzeni doby zhaveni na drb.
Octavia combi 1,9 TDI 66kw motor ALH
misope
Přispěvovatel

Příspěvek od misope »

zatial najviac -13 start po tretej otacke - slabsie cerpadlo... skusal som aj pri -8 natocit bez zhavenia :-) na 6 otocku na styri valce chytil ale z vyfuku dym :-) :-) :-) 81kw ahf
Octavia 2 77kw
citronada
Přispěvovatel

Příspěvek od citronada »

vw multivan 2,5tdi 75kw, baterka 5let stara, vsechny 4svicky vprdeli, a dneska -11 bez zhaveni na brnknuti. Litam stim do nemecka ma to najeto pres 600k a zatim jsem se nesetkal s autem ktery chytne tak krasne...a to jsem privezl uz par stovek aut :)..moje xsara chyta jak chcipak oproti multivanovi. Tim nechci vychvalovat moje auto :D
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Jo, auta která jsou neustále v "boji" jsou nejspolehlivější.. :)
nepropadat panice...
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

to máš pravdu jericho...vím že je tu řeč o dieslech,ale co vydrží naše služební felicie 1,3MPi (total šrot deně přetěžovaná ve strašných podmínkách a nulovém servisu) - to by nevydržel ani svatej...a v mrazech to natočím kdykoliv si vzpomenu...narozdíl od mojeho 1,9 ASV...
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Dobře to znám z armády , kde nejlépe fungovala šunka, která jezdila denně. Naleštěné vońavky daleko nedojely. Stačí ale takové "bojové auto" odstavit na týden až 14 dní pod přístřešek /po jízdě v soli/a člověk je zděšen co z toho vzniklo za sráč... :)
Nezapomenu, jak jsem odstavil na nějakou dobu svoji AR a poté jsem sedl do auta, smáčknu spojku, ta se propadla až na podlahu bez odporu, brzda změkla a fridex v chladiči unikl neznámo kam. U té spojky a brzdy to chápu, jsou tam hliníkové válce, ty zoxidují a po šlápnutí gumička pustí kapalinu. Ale modrý fridex jsem už nenašel, asi se vypařil.. :)
nepropadat panice...
Bobanius
Přispěvovatel

Příspěvek od Bobanius »

Je to tak auto má jezdit a sloužit a ne se na něho chodit dívat do garáže. Moje ALHčko je denně v pohybu a no problema.
OI 1.9 Tdi 66Kw ALH, Sprint 764, Jednohmota od Ladase, stříbrné combi, 4 x Brembo max , desky textar, puky TT , Trippling , Egr-Off.
jirkastrachota
Přispěvovatel

Příspěvek od jirkastrachota »

Zdarec chlapi, u mě zatím o.k. Baterka dva roky, žhavky pět a min 150 tis km. Chytne hned, jen se tak dvě vteriny trochu hádá.
octavia combi,1.9 tdi,66kw r.v.99,chip na +-82kw,EGR venku, chlazení ic v podběhu,brzdy 288, puky TT, VW Transporter T4 long, 2,4D, SYNCRO
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“