O1 AGR vibrace motoru
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Pokud by motor kmital v důsledku nedostatku paliva, tak jsi mu zvýšením čísla volnoběžné dávky z 2,2 mg na 3,4 mg palivo nepřidal , ale ubral. Spotřeba se v takovémto případě zvýší na palubním počítači, ovšem skutečná se při poklidné jízdě sníží oproti původní. Auto bude o malinko línější.caryo píše:Co se mě týče, zvýšení dávky paliva nemá valný vliv. Už dříve jsem tam nastavoval dávku 3,4 mg, protože původní při sériové hodnotě byla 2,2 mg.
Zvyšování mě pustí nejvíce na 4,4 mg, ani tak ale není motor zcela klidný. Respektive změní se zvuk, ale občas se stejně rozkmitá, v podstatě ve stejném případě, jako při dávce nižší. Navíc ale stoupne spotřeba a zhorší se reakce na sešlápnutí plynu.
Někde jsem četl, že se dávka paliva zvyšuje přímo na čerpadle, ale nejsem si jistý, jestli to platí i pro AGR? Bylo to myslím v diskuzi k SDI.
Octavia I 1.9TDI 81Kw AHF r.v.2000
Octávia I 1,9TDI ASV r.v. 2003 chip
Octávia I 1,9TDI ASV r.v. 2003 chip
na mojí ALH jsem měl dávku 0,8mgr při cca 925 ot. chvěla se..
otáčky nyní na 945 a dávka +-2,5mgr... a zatím OK..
jinak mám dotaz... na vstřik. čerpadle (mám 66kW)
je tzv. čidlo... pod jakým číslem se nechá sehnat,??
má mít na vnitřní straně ( tišťák - potenciometr) a
po kterém jezdí jehla......... po XY kilometrech se může stát, že ta jehla ten potenciometr prošoupá či prodře..........
jaké kdo má zkušenosti?? či názor?? Díky za info Milan D.
otáčky nyní na 945 a dávka +-2,5mgr... a zatím OK..
jinak mám dotaz... na vstřik. čerpadle (mám 66kW)
je tzv. čidlo... pod jakým číslem se nechá sehnat,??
má mít na vnitřní straně ( tišťák - potenciometr) a
po kterém jezdí jehla......... po XY kilometrech se může stát, že ta jehla ten potenciometr prošoupá či prodře..........
jaké kdo má zkušenosti?? či názor?? Díky za info Milan D.
tak jsem to taky pořešil přes VAG. volnoběžnou dávku jsem musel dát na max, co to šlo(z 32768 na asi 32583 - vím, že o víc jak o dvě stovky to stáhnout nešlo). s otáčkama jsem nehýbal - nevím jak se to dělá
nicméně, nyní je to mnohem mnohem lepší. když je motor opravdu zahřátej a stojím delší dobu, tak si občas třepne, ale je to opravdu minimálně. co se týče živosti, tak je to pořád stejně mrtvý a líny, jak to bylo dycky
spotřebu zatím nedokážu posoudit.
27.12. budu snad mít novou napínačku, tak jak ji budu měnit, tak ještě zkontroluju tu volnoběžku na altíku.
To Davemo: velký ti dík za radu!
znamená to, že problém je tedy asi v čerpadle? pokud by se zrepáslo, tak bude asi klid, že? mám už i horší teplé starty, takže jsem to ošidil na čidle teploty chladící kapaliny. Teplé starty jsou už tedy ok, jen ty studené teď v zimě jsou jak když nastartuješ liazku
musím si na ten "systém" udělat vypínač do kabiny aby když strtuju studený motor, aby tam šla normální dávka paliva, jak má být....
ještě jednou dík všem za rady
nicméně, nyní je to mnohem mnohem lepší. když je motor opravdu zahřátej a stojím delší dobu, tak si občas třepne, ale je to opravdu minimálně. co se týče živosti, tak je to pořád stejně mrtvý a líny, jak to bylo dycky
27.12. budu snad mít novou napínačku, tak jak ji budu měnit, tak ještě zkontroluju tu volnoběžku na altíku.
To Davemo: velký ti dík za radu!
znamená to, že problém je tedy asi v čerpadle? pokud by se zrepáslo, tak bude asi klid, že? mám už i horší teplé starty, takže jsem to ošidil na čidle teploty chladící kapaliny. Teplé starty jsou už tedy ok, jen ty studené teď v zimě jsou jak když nastartuješ liazku
musím si na ten "systém" udělat vypínač do kabiny aby když strtuju studený motor, aby tam šla normální dávka paliva, jak má být....ještě jednou dík všem za rady
Zvýšení otáček by mohlo pomoct, ale jde mi to nejvíce na 903, kde jsem teď.
Přizpůsobení kanál 2 - při hodnotě 32 768 mám 903 ot., při zvýšení až na maximum stále 903, při snížení nejméně 886.
Právě hodnoty 886 a 903 otáček ukazuje Vag během té vibrace.
Přizpůsobení kanál 2 - při hodnotě 32 768 mám 903 ot., při zvýšení až na maximum stále 903, při snížení nejméně 886.
Právě hodnoty 886 a 903 otáček ukazuje Vag během té vibrace.
1)Fiat Doblo Maxi Combi 1,6 JTD (2018)
2)Š 105 S, r.v. 1980 - veterán v origo stavu, 71 000 km
3)VW Polo 6N1 1,4 44 kW (AEX)
2)Š 105 S, r.v. 1980 - veterán v origo stavu, 71 000 km
3)VW Polo 6N1 1,4 44 kW (AEX)
zdravím všechny,
konečně jsem se tedy dostal k výměně napínačky.
proaztím jsem tam vrazil jednu už jetou od kamarada, s tím, že jsem na ni dal moji kladku, která by měla být zdravá, protože je prakticky nová.
jelikož jsem však zjistil, že je volnoběžka altíku kaput, tlumič jsem na napínačku ani nedával a v brzké době mě tedy čeká výměna volnoběžky altíku
chci se tedy zeptat na rady:
musí kvůli tomu celý altík ven?
dokáže mi tu někdo nějak stručně popsat jak ho dostat ven? jak sundat volnoběžku?
když jsem zkoušel funkci volnoběžky, tak jsem zjistil, že se volně otáčí na obě strany, jak mi tu někdo už dříve radil. jenže když jsem koukal do altíku tak jsem viděl, že i on se otáčí na obě strany volně. jak to tedy má fungovat aby se mohla volnoběžka točit jen jedním směrem? nějak nechápu funkci
potřebuji tedy hádám tento díl:
http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/0 ... 11488.html
jo a poslední informace: po zvýšení volnoběžné dávky paliva stoupla dle pal PC spotřeba tak cca o litr na sto! podle palivoměru se mi to ale zatím moc nezdá, že by to nyní ukazovalo správně...tak uvidím, jak se to bude dál vyvíjet.
díky všem za rady kolem altíku...
konečně jsem se tedy dostal k výměně napínačky.
proaztím jsem tam vrazil jednu už jetou od kamarada, s tím, že jsem na ni dal moji kladku, která by měla být zdravá, protože je prakticky nová.
jelikož jsem však zjistil, že je volnoběžka altíku kaput, tlumič jsem na napínačku ani nedával a v brzké době mě tedy čeká výměna volnoběžky altíku
chci se tedy zeptat na rady:
musí kvůli tomu celý altík ven?
dokáže mi tu někdo nějak stručně popsat jak ho dostat ven? jak sundat volnoběžku?
když jsem zkoušel funkci volnoběžky, tak jsem zjistil, že se volně otáčí na obě strany, jak mi tu někdo už dříve radil. jenže když jsem koukal do altíku tak jsem viděl, že i on se otáčí na obě strany volně. jak to tedy má fungovat aby se mohla volnoběžka točit jen jedním směrem? nějak nechápu funkci
potřebuji tedy hádám tento díl:
http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/0 ... 11488.html
jo a poslední informace: po zvýšení volnoběžné dávky paliva stoupla dle pal PC spotřeba tak cca o litr na sto! podle palivoměru se mi to ale zatím moc nezdá, že by to nyní ukazovalo správně...tak uvidím, jak se to bude dál vyvíjet.
díky všem za rady kolem altíku...
Tady ji máš za míň než polovinu... a pokud roztočíš altík ve směru otáčení motoru a volnoběžku zastavíš musí se altík dotočit, jel si někdy na kole po roce 1980?
http://www.mdily.cz/a-koda/ina-53500121 ... 12-10.html
Stačí hledat...a máš to i s fotkama
http://www.autoopravy.eu/index.php?akce=2&id=425
http://www.mdily.cz/a-koda/ina-53500121 ... 12-10.html
Stačí hledat...a máš to i s fotkama
http://www.autoopravy.eu/index.php?akce=2&id=425
....320cd
o kole mi nemluv
na kole jsem kdysi závodil a jezdil jsem přes 20tis km za rok - najezdil jsem se toho na kole dost
ta volnoběžka z toho linku vypadá přesně tak jak ta, co mám v autě - právě ta na škoda-dílech mi moc neseděla - proto jsem se ptal
ten postup je krásný - akorát je to fabka a je to SDI a já mám TDI s klimou, čili ten řemen u mě jde uplně jinak a je tam uplně jinak prostoru. Altík na SDI a TDI je stejný??
rozhodně jsem z toho alespoň poznal, že je k tomu potřeba ten tisicihran, což nevím, jestli takový mám.
takže to ještě jednou rozeberu, pořádně zkontroluju a podívám se, jestli mám potřebný vercajk. i tak ale pochybuju, že to udělám v autě...
to zas bude prácička
ta volnoběžka z toho linku vypadá přesně tak jak ta, co mám v autě - právě ta na škoda-dílech mi moc neseděla - proto jsem se ptal
ten postup je krásný - akorát je to fabka a je to SDI a já mám TDI s klimou, čili ten řemen u mě jde uplně jinak a je tam uplně jinak prostoru. Altík na SDI a TDI je stejný??
rozhodně jsem z toho alespoň poznal, že je k tomu potřeba ten tisicihran, což nevím, jestli takový mám.
takže to ještě jednou rozeberu, pořádně zkontroluju a podívám se, jestli mám potřebný vercajk. i tak ale pochybuju, že to udělám v autě...
to zas bude prácička
Nikdy sem to neměnil, ale postupoval bych tak že bych se šel domluvit ke kamarádovi do servisu jestli maj přípravek aby to udělali na autě, pokud ano svěřil bych mu to, když ne předpokládam že se alternátor vyndá a volnoběžka se povolí vzduchovou pistolí.
Prostě bez vybavení bych se dotoho nepouštěl.
Prostě bez vybavení bych se dotoho nepouštěl.
....320cd
tak jsem to včera ještě obhlídnul a potřebné nářadí nemám. takže si ho bud koupím, nebo pujčím, nebo demontáž montáž volnoběžky svěřím servisu. ale volnoběžka je určo posmrti - točil jsem s ní všelijak, pak jsem hřídel altíku chytil torxem a zkusil volnoběžkou otočit rukou. ani prd ani na jednu stranu. jako moc velkou sílu tam člověk v tom prostoru nevyvine, ale kdyby byla ok, tak bych s ní určitě na některou stranu pohnul.
takže ted se poptám kamarádů mechaniků jestli by mi ten tisicihran nepujčili pokud ho mají a objednávám novou volnoběžku.
kdyby někoho něco ještě napadlo, tak sem s tím - budu vděčnej za každou radu
takže ted se poptám kamarádů mechaniků jestli by mi ten tisicihran nepujčili pokud ho mají a objednávám novou volnoběžku.
kdyby někoho něco ještě napadlo, tak sem s tím - budu vděčnej za každou radu
Ahoj chlapi, odešel mi ten malý tlumič na napínacím elementu,(oct 1,9 tdi 2001) nechá se někde sehnat jen ten tlumič? Případně nemáte ho někdo doma použitý? Díky za odpověď.
koudakbmv@seznam.cz
koudakbmv@seznam.cz
Octavia combi 1,9 TDI rv 2001.
Lepší vládnout v pekle než sloužit v nebi.
Lepší vládnout v pekle než sloužit v nebi.